Guest Hannibal_flo Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Am o hora si vreau sa pun strap, defapt, mai intai sa imi cumpar, dar mai intai sa imi dau seama de unde il pot prinde si cum. Idei, ceva?
Demos Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Salut . chitara este electrica sau acustica ? Daca e acustica are un "cui" intr-o partea si partea cealalta a strapului o prinzi de headstock .
Guest Hannibal_flo Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 e acustica si nu are "cui". Prin headstock te referi la chestia aia din plastic din "curu' " chitarii?
Demos Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 pe headstock se prinde asa iar "cui" gasesti a orice magazin muzica . exemplu : http://www.thomann.de/gb/thomann_stoeckerl.htm
Cursedone Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 (edited) e acustica si nu are "cui". Prin headstock te referi la chestia aia din plastic din "curu' " chitarii? headstock e "capul" chitarii, de care sunt atasate cheitele pentru acordat.. in "curu" chitarii e un strap lock(sau ar trebui sa fie), pe acolo se baga strapul printr-o gaura de la un capat al lui. la celalalt capat ar trebui sa fie doua sireturi ca in imaginea asta: sireturile astea le legi de headstock, le bagi pe sub corzi intre pragus(nut) si primele 2 tunere eu nu inteleg totusi ce treaba are bridge-pinu' ala cu strap-ul sau strap locks-urile Edited December 1, 2008 by Cursedone
Guest Hannibal_flo Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 eu prin "cui" am crezut ca te referi la acel suport care il au majoritatea chitarilor elecrice pe corp, undeva pe langa egalizatorul grafic (la o electro-acustica), si prin headstock am crezut ca te referi la "cui" Acum am inteles ce trebuie sa fac, si primul pas ar fi achizitionarea unei curele. Ms pt sfaturi
Guest Rayvann Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 pe headstock se prinde asa iar "cui" gasesti a orice magazin muzica . exemplu : http://www.thomann.de/gb/thomann_stoeckerl.htm Ala e alt cui...
robi_outlaw Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jos o prinzi in cuiu ala si sus o legi de headstock.. vezi sa nu legi peste corzi am vazut tipi care or facut asa
Guest Hannibal_flo Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 ok. Got it. Thanks 4 the adivices
SolDiez Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Daca e electro-acustica e o metoda mai buna. Desfaci putin doza, bagi strapu acolo si insurubezi la loc si sta mai bine decat de head-stock.
Guest Hannibal_flo Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Pai doza e in pragus. Sau cum i-o spune piesei de acre se ancoreaza corzile. Poate te-ai referit la preamplificator (cel cu egalizator grafic)
SolDiez Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Depinde de chitara evident. La chinezaria mea am doza unde vine chestia de agatat la o electrica. Si nu, n-ai doza in pragus ca ala vine in alta parte.
Guest Hannibal_flo Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Da, ai dreptate nu e pragus. Era vorba de cordar, acolo e doza chitarii mele:)
Recommended Posts