Guest Hidden Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Salutari,am o problema care cred ca v-a dat multora batai de cap. Incerc sa cant 20 years de la placebo,si o cant bine,o cant exact cum trebuie,si timing si tot [ scuzati-mi lipsa de modestie,dar in cazul asta chiar n-avea rost pentru ca-i o melodie usoara si eu oricum sunt incepator ],dar cand incerc sa cant versurile,se strica totul,adica nu mai pot canta la chitara cum trebuie. Stie cineva vreun 'fix' ? vreo metoda sa ma obisnuiesc ? cineva-mi spunea sa cant pe acorduri ca-i mai usor de 'pus voce pe instrument' asa. voi ce ziceti? cum ati trecut peste hopul asta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demos Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 exarseaza si exarseaza , iti va esi , si eu m-am confruntat cu problema asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 nu cred ca e unul pe forum care sa nu fi trecut prin asta:) cum a zis si demos...exerseaza pana iti iese:)ideea e ca mainile si vocea tre sa mearga independent:)mainile fac o chestie...un ritm....iar vocea e cu treaba ei:) nu stiu piesa...dar cu sigurantza vocea nu e pe linia melodica a chitarei:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 yup, practice. pt nivelul tau e destul de grea sa faci ambele in acelasi timp(si mie mi-ar lua ceva timp), eu zic sa incepi cu chestii mai usoare, cum ar fi Lou Reed- Perfect Day sau Nancy Sinatra- My Baby Shot Me Down. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambrozie Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 yup, practice. pt nivelul tau e destul de grea sa faci ambele in acelasi timp(si mie mi-ar lua ceva timp), eu zic sa incepi cu chestii mai usoare, cum ar fi Lou Reed- Perfect Day sau Nancy Sinatra- My Baby Shot Me Down. Eu nici nu mai incerc instrument si voce pentru ca oricum in ultima vreme cant mai mult la bass, si bass+voce (cred) e mai greu decat chitara+voce. Oricum, se aplica vesnica zicala neaos romaneasca practice makes perfect. Incepe cu melodii foarte usoare, gen folk de munte. Canta din voce numele acordurilor, nu versurile - o sa te invete sa te concentrezi. Apoi dupa ce-ti ies astea, la tempo mai mic decat trebuie, ridica tempo-ul. Apoi canta cu cuvinte, si apoi treci la melodii mai grele. Oricum nu se invata voce+instrument intr-o zi, doua, si nu trebuie sa te descurajezi. Artistii care fac chestia asta perfect au multa munca in spate, si in plus nu toti sunt facuti pentru a fi instrumentisti+vocali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 yup, gandeste-te la Bob Dylan cat a avut de munca pana a reusit sa sincronizeze si vocea cu chitara si muzicuta cu chitara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hidden Posted October 13, 2008 Share Posted October 13, 2008 multam fain. vad ca pe acorduri e mai usor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cursedone Posted October 13, 2008 Share Posted October 13, 2008 Eu nici nu mai incerc instrument si voce pentru ca oricum in ultima vreme cant mai mult la bass, si bass+voce (cred) e mai greu decat chitara+voce. Oricum, se aplica vesnica zicala neaos romaneasca practice makes perfect. Incepe cu melodii foarte usoare, gen folk de munte. Canta din voce numele acordurilor, nu versurile - o sa te invete sa te concentrezi. Apoi dupa ce-ti ies astea, la tempo mai mic decat trebuie, ridica tempo-ul. Apoi canta cu cuvinte, si apoi treci la melodii mai grele.Oricum nu se invata voce+instrument intr-o zi, doua, si nu trebuie sa te descurajezi. Artistii care fac chestia asta perfect au multa munca in spate, si in plus nu toti sunt facuti pentru a fi instrumentisti+vocali. n-am incercat niciodata bas cu voce da teoretic e la fel de usor ca acorduri+voce, pt ca cu bassu trebuie sa faci un ritm simplu pe care sa se bazeze chitara ritm si solo da sunt si alti factori cum ar fi faptu ca basu are freturile de 1 metru si trebuie sa dai ca disperatu in corzi sa se auda calumea etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambrozie Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 n-am incercat niciodata bas cu voce da teoretic e la fel de usor ca acorduri+voce, pt ca cu bassu trebuie sa faci un ritm simplu pe care sa se bazeze chitara ritm si solo da sunt si alti factori cum ar fi faptu ca basu are freturile de 1 metru si trebuie sa dai ca disperatu in corzi sa se auda calumea etc. Mmmmm... nu-s eu mare bassist virtuoz si nici n-o sa ajung prea curand, dar nu in toate melodiile ritmul de bass e simplu, exemple ar fi o caruta... ideea e ca am avut niste tentative de a face si voce si bass si nu iesea niciuna ca lumea, asa ca ma multumesc cu bassul, care oricum imi place mai mult. Ideea e ca sincronizarea si concentrarea nu se castiga batand din palme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts