Susceptor Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 1. Cunoaste cineva de unde se pot cumpara microfoane specializate pentru masurarea SPL a unor boxe intr-o incinta, cat si masurarea raspunsului in frecventa? Ma refer din Romania. 2. In alta ordine de idei, stiu ca IK Multimedia dezovltasera o solutie pentru raspunsul in frecventa, denumita ARC System. Exista cineva care1 sa fi incercat acest program/sistem, sau care poate vorbi despre fiabilitatea/functionalitatea lui? Multumesc anticipat si sper sa primesc raspuns la intrebari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dau.bine Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 (edited) salut Behringer ECM 8000, e un microfon f.f.bun pt masuratori , nu e o gluma , si e si destul de ieftin, Eu am luat cu 65 $ din Canada , dar cred ca gasesti la Menadi, daca esti din Bucuresti , ei aduceau Behringer. Era sa uit (important) iti trebuie intrare de linie cu alimentare, sau adaptor , nu poti pune baterie in el. De aplicatie , nu pot sa-ti spun nimic , eu folosesc sia smaart de la jbl Edited September 4, 2008 by dau.bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 salutBehringer ECM 8000, e un microfon f.f.bun pt masuratori , nu e o gluma , si e si destul de ieftin, Eu am luat cu 65 $ din Canada , dar cred ca gasesti la Menadi, daca esti din Bucuresti , ei aduceau Behringer. Era sa uit (important) iti trebuie intrare de linie cu alimentare, sau adaptor , nu poti pune baterie in el. De aplicatie , nu pot sa-ti spun nimic , eu folosesc sia smaart de la jbl am vazut la Vitacom aparat de masurat SPL cu afisaj , cu microfon incorporat, DAR parca pana la 8KHz ( asta era standardul de PA prin ani '60.. 6Lei mic electret de PC , si probabil si mai ieftin daca cumperi doar capsula, si daca cumperi capsula care are si FET incorporat e si mai OK. am pus aici pr rgc.ro undeva Link-ul care-l gasesti si cu Google DIY meassuring Microphone , toata faza e sa bagi capsula untr-un tub si sa nu ai nici un fel de "rezonator " in fata capsulei.Banda de frecventa este foarte lineara. Fiind ieftin se poate face o selectie intre mai multe capsule. Un preamp cu filtrele de masura si un imdicaytor ( display) calibrat in dB. atateste nevoie. daca masori cu PC-ul trebuie o placa de sunret de 96KH/24 bit si poti masura de la 20-40KHz, cu grafic , analizor de spectru ,m generatoare de semnal de masura etc etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted September 5, 2008 Author Share Posted September 5, 2008 Nu placa de sunet era problema, doar ca nu stiam de unde sa imi iau sau ce se gaseste la noi. Multumesc mult pentru informatii!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts