www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Microfon De Masuratori

Recommended Posts

1. Cunoaste cineva de unde se pot cumpara microfoane specializate pentru masurarea SPL a unor boxe intr-o incinta, cat si masurarea raspunsului in frecventa? Ma refer din Romania.

2. In alta ordine de idei, stiu ca IK Multimedia dezovltasera o solutie pentru raspunsul in frecventa, denumita ARC System. Exista cineva care1 sa fi incercat acest program/sistem, sau care poate vorbi despre fiabilitatea/functionalitatea lui?

Multumesc anticipat si sper sa primesc raspuns la intrebari.

Guest dau.bine

salut

Behringer ECM 8000, e un microfon f.f.bun pt masuratori , nu e o gluma , si e si destul de ieftin, Eu am luat cu 65 $ din Canada , dar cred ca gasesti la Menadi, daca esti din Bucuresti , ei aduceau Behringer.

Era sa uit (important) iti trebuie intrare de linie cu alimentare, sau adaptor , nu poti pune baterie in el.

De aplicatie , nu pot sa-ti spun nimic , eu folosesc sia smaart de la jbl

Edited by dau.bine

salut

Behringer ECM 8000, e un microfon f.f.bun pt masuratori , nu e o gluma , si e si destul de ieftin, Eu am luat cu 65 $ din Canada , dar cred ca gasesti la Menadi, daca esti din Bucuresti , ei aduceau Behringer.

Era sa uit (important) iti trebuie intrare de linie cu alimentare, sau adaptor , nu poti pune baterie in el.

De aplicatie , nu pot sa-ti spun nimic , eu folosesc sia smaart de la jbl

am vazut la Vitacom aparat de masurat SPL cu afisaj , cu microfon incorporat, DAR parca pana la 8KHz ( asta era standardul de PA prin ani '60..

6Lei mic electret de PC , si probabil si mai ieftin daca cumperi doar capsula, si daca cumperi capsula care are si FET incorporat e si mai OK.

am pus aici pr rgc.ro undeva Link-ul care-l gasesti si cu Google DIY meassuring Microphone , toata faza e sa bagi capsula untr-un tub si sa nu ai nici un fel de "rezonator " in fata capsulei.Banda de frecventa este foarte lineara.

Fiind ieftin se poate face o selectie intre mai multe capsule.

Un preamp cu filtrele de masura si un imdicaytor ( display) calibrat in dB. atateste nevoie.

daca masori cu PC-ul trebuie o placa de sunret de 96KH/24 bit si poti masura de la 20-40KHz, cu grafic , analizor de spectru ,m generatoare de semnal de masura etc etc.