Guest GB Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 (edited) Am o nelamurire. Mai degraba o curiozitate... De ce doza de langa bridge in configuratia SSS (la chitarele gen Fender) nu este aliniata cu celelalte (este oblica si nu verticala). Are cumva de-a face cu "functionalitatea" sound-ului sau tine de design si marca? Edited December 9, 2005 by GB
Susceptor Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 sunetul de pe ultimele corzi ar fi sunat prea "bright" fiind asa de aproape de bridge
dass101 Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Apropo de asta, se zice ca o parte din soundul lui Hendrix tine de faptul ca la el aceasta doza era "invers", din cauza ca era stingaci si cinta pe o chitara de dreptaci. Astfel avea joasele mai percutante si inaltele mai calde.
Guest Raskolnikov Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Eu mi-am cumparat un single coil Seymour Duncan de pe amazon.com si acolo spunea ca se poate monta atat la bridge cat si la neck. Eu o voiam pentru neck pentru imi place sunetul gen Hendrix. Dupa ce am montat-o am constat ca era din aia pentru bridge la stratocaster, inclinata, iar distantele intre magneti sunt putin mai mari si nu mai corespund cu distantele intre corzi (vedeti imaginea). La bridge nu o pot monta pentru ca yamaha mea are loc pentru dublu coil. Credeti ca ar fi vreo problema? Eu nu mi-am dat seama pana acum, insa nici nu stiu cum ar suna daca ar fi montata corect.
Susceptor Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Eu o voiam pentru neck pentru imi place sunetul gen Hendrix daca te referi la acelasi lucru la care se refera baumwolle ai kluat-o degeaba. hendrix canta pe un fender strat right handed intors (deci corzile erau puse invers) si astfel corzile inalte erau "mellow" si corzile joase erau "bright" intrucat doza era acum inclinata invers; revenind la problema ta, se aud clar notele? teoretic corzile intra in campul magnetic deci nu ar trebui sa fie problema
Guest Raskolnikov Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Sunetul lui Hendrix e specific dozei de neck deci nu prea are legatura cu doza bridge. Se aude relativ bine sau poate nu-mi dau seama eu.
Guest Baumwolle Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 daca te referi la acelasi lucru la care se refera baumwolle ai kluat-o degeaba. hendrix canta pe un fender strat right handed intors (deci corzile erau puse invers) si astfel corzile inalte erau "mellow" si corzile joase erau "bright" intrucat doza era acum inclinata invers; revenind la problema ta, se aud clar notele? teoretic corzile intra in campul magnetic deci nu ar trebui sa fie problema La ce ma refeream?
Susceptor Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 ceea ce am zis ai zis si tu si eu orzile erau puse invers orzile erau puse invers dar asta e doar pt bridge. in neck nu e diferenta
Recommended Posts