www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Concert Maxim Belciug 11 Iunie 2008


Cosu
 Share

Recommended Posts

Preafrumoase 2, cu Maxim Belciug. Povestea continuã...

 

 

Miercuri, 11 iunie 2008, cu începere de la orele 19.30, chitaristul Maxim Belciug va susține un concert extraordinar la Teatrul Nottara, cu prilejul lansãrii celui de-al doilea CD din seria de „Preafrumoase”.

 

Intitulat simplu „Preafrumoase 2”, acest CD continuã un proiect de reîmprietenire a publicului cu muzica ºi chitara clasicã, început în anul 2006, când a apãrut primul album omonim. „Aºa cum am spus ºi la lansarea primului album- explicã Maxim Belciug - „preafrumoase” nu este un CD, ci un concept, o istorie, o poveste. Povestea mea muzicalã. Iar aceastã poveste nu se putea încheia cu cele 17 piese de pe primul CD. Istoria se mãsoarã în secole de preafrumoase. Iar eu sunt de-abia la al doilea CD.”

 

Concertul de miercuri, 11 iunie 2008, va oferi publicului o nouã selecție de lucrãri din epoci ºi stiluri diverse, oglindind parcursul eclectic ce a dat naºtere ºi CD-ului „Preafrumoase 2”. De la Sonatele lui Domenico Scarlatti ºi Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski pânã la ritmul saltat din Guajiras Cubanas ºi inflexiunile patimaºe ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va reînsufleți cu chitara sa tãrâmuri uitate din poveºtile pentru oameni mari ºi frumoºi, într-un concert ce se ascultã cu sufletul.

 

______________________

 

 

Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitarã clasicã al Romaniei. A susținut recitaluri pe mari scene din țarã ºi din strãinãtate (Serbia ºi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franta, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmând publicul exigent al sãlilor dedicate muzicii clasice. Deºi de obicei îl regãsim, în calitate de solist, în recitaluri regal în aerul mai rarefiat al filarmonicilor ºi ateneelor, în țarã sau în strãinãtate, mulți au avut ºansa de a-l auzi cântand ºi în cluburi . «Ce este important, ce urmãresc eu, este ca oamenii, ºi mai ales tinerii, sã audã chitara. Nu conteazã unde cânți – spune Maxim Belciug – conteazã ce oferi cântand.»

 

_______________________

 

 

Concertul va începe la orele 19.30.

Rezervãri ºi bilete: la casa de bilete a Teatrului Nottara, telefon 021/ 317.41.01,

e-mail: nottara@b.astral.ro

Informații suplimentare : Asociatia Culturalã Kitarodia,

e-mail : kitarodia@gmail.com

afis_preafrumoase2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.