Guest titus Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 (edited) Intoleranta Lama ochilor taie subtil, ca un bisturiu ce taie vocea, taie glasul, ca tot ce-a fost, sa fie despartit in factori si taiati din ecuatia TA... Axiomatic Gandirea din inchisoarea sigilata ermetic, sub o atmosfera, expusa la lumina va produce condens... acru. Edited June 20, 2008 by titus
Guest Adi Sabau Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Va propun sa facem o poezie care se va numi Chitara mea, iar versurile sa inceapa cu numele corzilor .. cam asa: Misterul are .... etc. Si ... Sol .... Re .... La .... Mi .... Eventual, daca ideea e mai generoasa, se poate continua (repetandu-le) dar pastrand aceeasi ordine ..!!
apocalipsa Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Va propun sa facem o poezie care se va numi Chitara mea, iar versurile sa inceapa cu numele corzilor .. cam asa: Mioara este o vecina, Singuratati scrie pe ea. Solutia e un litru de benzina, Rerepede ea foc sa-si dea. La malul marii insetate Mioara este vietate Eventual, daca ideea e mai generoasa, se poate continua (repetandu-le) dar pastrand aceeasi ordine ..!!
Guest Adi Sabau Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Mi-e tare mila de vecina Si vad ca vrei sa o ajuti. Solista-i deci !.. ca si gaina. Recunoscandu-ti mandolina La ceas de seara, bat'o vina, Mioara cred c-ar vrea s-o .. cruti ..!
Guest arosulescu Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Mi-e tare mila de vecinaSi vad ca vrei sa o ajuti. Solista-i deci !.. ca si gaina. Recunoscandu-ti mandolina La ceas de seara, bat'o vina, Mioara cred c-ar vrea s-o .. cruti ..! excelent!
Guest iarina Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Mi s-a rostogolit lumea, spuneam, intr-un gol ca de muzica. Fa-rdurile inlaturate de pe chitara au dezvaluit creatia pura din noi; Sol-stitiul acesta de viata seamana cu un concert La finalul caruia noi suntem cei aplaudati de natura; Si-nguri ne spalam sunetele in iluzii si ne transformam in oameni fara forma; Do-rintele noastre sunt pene cu care ciupim amintirile, Re-muscarile sunt coarde intinse inspre noi. Mi s-a rasturnat lumea, spuneam, in ceva mai presus de lume: In muzica
Guest arosulescu Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Mi s-a rostogolit lumea, spuneam, intr-un gol ca de muzica. Fa-rdurile inlaturate de pe chitara au dezvaluit creatia pura din noi; Sol-stitiul acesta de viata seamana cu un concert La finalul caruia noi suntem cei aplaudati de natura; Si-nguri ne spalam sunetele in iluzii si ne transformam in oameni fara forma; Do-rintele noastre sunt pene cu care ciupim amintirile, Re-muscarile sunt coarde intinse inspre noi. Mi s-a rasturnat lumea, spuneam, in ceva mai presus de lume: In muzica ce avem aici ...notele lui mi frigian...(surpriza pt mine .. nu stiam poezia asta)
John Petrecce Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 ce avem aici ...notele lui mi frigian...(surpriza pt mine .. nu stiam poezia asta) Interesanta treaba.. Nu ma pricep deloc la pozie dar ideea e faina. Poate improvizezi ceva in frigian peste si iese vrea melodie interesanta sau poate tot asa sa scri o poezie la care versurile de inceput sa fie notele gamei Mi minor (natural,melodic,armonic..etc) si poezia sa fie mai trista/melancolica..la fel cu majorul, unde textul/versurile sa fie mai vesele/optimiste...sau Mi locrian unde pot fi mai sumbre/stranii,
Guest arosulescu Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Interesanta treaba..Nu ma pricep deloc la pozie dar ideea e faina. Poate improvizezi ceva in frigian peste si iese vrea melodie interesanta sau poate tot asa sa scri o poezie la care versurile de inceput sa fie notele gamei Mi minor (natural,melodic,armonic..etc) si poezia sa fie mai trista/melancolica..la fel cu majorul, unde textul/versurile sa fie mai vesele/optimiste...sau Mi locrian unde pot fi mai sumbre/stranii, ar fi fain ..doar ca ar trebui sa schimbam numele forumului ... forumul poetilor romani sau forumul chitaristilor care si-au gresit vocatia ...
Guest Adi Sabau Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Mi s-a rostogolit lumea, spuneam, intr-un gol ca de muzica. Fa-rdurile inlaturate de pe chitara au dezvaluit creatia pura din noi; Sol-stitiul acesta de viata seamana cu un concert La finalul caruia noi suntem cei aplaudati de natura; Si-nguri ne spalam sunetele in iluzii si ne transformam in oameni fara forma; Do-rintele noastre sunt pene cu care ciupim amintirile, Re-muscarile sunt coarde intinse inspre noi. Mi s-a rasturnat lumea, spuneam, in ceva mai presus de lume: In muzica ..pfff ... prea frumos ...!!! La asta tra' sa ma mai gandesc ...
Guest arosulescu Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 multumesc am sa ii transmit ...(poezia asta,ultima, a fost scrisa in spital din pacate si Iarina a rugat-o pe prietena ei sa intre cu userul iarina si sa o posteze facandu-mi/ne astfel o surpriza.)
Guest Adi Sabau Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 De ce e Iarina in spital ... ...? .. ma faci sa fiu ingrijorat ...!!!
Guest arosulescu Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 De ce e Iarina in spital ... ...? .. ma faci sa fiu ingrijorat ...!!! Pt ca si-a dorit foarte mult sa isi faca o operatie extrem de complicata care nu s-a facut in Romania pana acum un an doi... Abia acum a reusit sa se inscrie la aceasta si se pare ca a fost un succes si pentru medicii clujeni (singurii din europa de est care fac asemenea interventii) dar si pentru ea care a depasit momentele deosebit de grele. Asadar totul e foarte bine in acest moment ...multumesc pentru griji...
Guest Adi Sabau Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Pt ca si-a dorit foarte mult sa isi faca o operatie extrem de complicata care nu s-a facut in Romania pana acum un an doi... Abia acum a reusit sa se inscrie la aceasta si se pare ca a fost un succes si pentru medicii clujeni (singurii din europa de est care fac asemenea interventii) dar si pentru ea care a depasit momentele deosebit de grele. Asadar totul e foarte bine in acest moment ...multumesc pentru griji... Ma bucur ca totul e OK .. .. m-ai linistit, Andrei ... transmite-i salutari ..
Guest arosulescu Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Iarinei (III) Hahaha, imi place tare cum privesti tu lumea vie. Ii dai sens, ii dai culoare, o justifici intr-un fel. Dar, Andrei, ma faci a crede, in a ta pledoarie, Ca noi insine-s'tem telul ultimului nostru tel. Coarda cea care vibreaza-si are rost, privind asa. O amprenta-n largul lumii, o mioara intr-o turma. Recunosc ca ai dreptate (... strofa aia-i de belea ...!!!) Caci plecand cu lumea-n suflet, toti lasam ceva in urma... P.S. Voi lipsi vreo patru zile (Duc copiii in vacanta) Dati bataie cu duelul ..! Viata are relevanta ....!!!!! Adi, vreau sã te întreb Dacã tu-i vorbeºti tãcerii, Dacã strigi pe nume viața Când mergi pe drumul durerii, Dacã, trist, te-ntrebi pe tine Câte zâmbete existã, Câte lacrimi cad în suflet Când pomul vieții se miºcã, Dacã-nchizi vreodatã ochii ªi te sprijini de-un baston Ca un orb pe raza lunii, Dar sã fii acelaºi om, Dacã masca-ți prãfuitã De-nveliºul tãu de lut O-mprumuți, fãrã de teamã, ªi unui necunoscut, Dacã, rațiunii tale, Îi ºopteºti sã se destrame, Doar ca s-o refaci apoi Din frânturi, din mici cadrane, Dacã poți, fãrã regrete, Unui cerºetor sã dai Aripile tale frânte -amintiri ce tu le ai-, Dacã, mie sau oricui, Ne-ai da din speranța ta Chiar când visul ți-e aproape, Fãrã sã mai poți lupta... Dacã faci, din toate astea, Doar un sfert, atunci sã ºtii Cã vei exista în lume Chiar ºi când nu vei mai fi. iarina
Guest Adi Sabau Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Am sa iti raspund, Iarina La tot ce m-ai trebat. Insa Timpul, bata-l vina, Ma preseaza ne-ncetat. Iarasi plec (vreo doua zile) Dar promit: cand vin-napoi Am sa scriu si despre mine, Si de ... viata de Apoi... P.S. .. ieri, sau nu stiu-n care Dintre zilele de ieri Am gasit - din intamplare Piesa ta .. ... .. Felicitari ...!!!!!!!
Guest arosulescu Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 (edited) Poezie de jazz Improvizez acum lumea, Îi dau forma poeziei mele, Cu titlu în loc de cuvânt, Cu trãire în loc de sunet, Cu lacrimã, poate, în loc de om. Spațiul vital e însãºi creația, Aºa cã tot ce respir mã reconstruieºte În interior, Îmi reface pereții cu marmurã de la Carara, Astfel cã va trebui sã bați mai tare Când vei vrea sã intri. Amintirea mea are o melodie aparte, O poți recunoaºte dupã nota frântã De la mijlocul ei, Acolo unde doare cel mai tare, Ca o frânturã de os, Ca un accident inevitabil al vieții. Totul se recompune prin descompunere, Aºa e mersul firesc al viselor, Aºa e îmbrãțiºarea ta între mine ªi viațã. Ne cuprindem ca ºi cum ne-am da o formã ªi de despãrțim ca ºi cum ne-am redefini; Astãzi mã iubesc mai mult pentru cã Mai am o lume în mine, Astãzi am început sã mã improvizez. iarina Edited July 8, 2008 by arosulescu
Guest arosulescu Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 (edited) Cauze ºi efecte de chitarã Note înalte ºi triste Veniserã când chitara s-a spart În bucãți de cer ºi pãmânt; Lemnul rãmãsese intact În conºtiința celor mai rigizi. Locul era umbrit de o muzicã ambiguã, Distorsionatã ºi oscilatorie, Ca un spirit eteronom, Atent la schimbãrile realitãții. Niciunui om nu-i pãsa prea mult De pierderea simbolicã, De pasul rãmas pe loc în univers; Doar note, efecte ºi un suflu electric Contemplau durerea pierderii, Degringolada viselor de jazz, Doar lacrimi îndrãgostite de pielea finã Cãdeau pe suprafața muzicalã A sufletului chitarei. Eu stãteam aproape, în spatele copacului Din care eram fãcutã, Aºteptând, în fiecare clipã, Atingerea unei mâini... iarina P.S.: Asta a scris-o nevasta-mea cand am dat cu chitara de pereti, din cauza ca am vazut pe you tube unul mai bun ca mine. Edited July 17, 2008 by arosulescu
apocalipsa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Epopea mortii care a murit exact cand nu mai putea trai asear-a mai murit o stea bagata intr-un sant de o caruta cu coasa-n spate si mana necaldutza un nene a venit in sat sa bea avea o gluga mare chiar imensa pe fatza trasa ca printr-o perdea statea la bar si bea destul si da era chiar mortea venita sa va ia era platita bine, cu banii grei si jos cu pelerina neagra din material pufos cu coasa semi-lunga metal semi-lucios privirea de copil cazut in cap frumos deodata se deschide o usa mare grea se-aude-n tot muzeul distorsul cum suna caci in muzeu venise un mortalau sa bea cu coasa alba mare sau ce dreaqu era de dupa usa mare, era chitara mea si moartea-nspaimantata a inceput sa stea sa cugete, gandeasca sau alte altceva de e un fenomen sau e persoana ea si pentru ca si moartea o viatza are ca ca orice muritor dintr-un sistem solar isi lua incet un gat dintr-un adanc pahar dar nimeri incet direct in coasa rea acuma tot muzeul vuieste ca o barfa de e un accident venit in loc de munca de e un dar din cer dintr-un wceu de zei dar din nefericere e-o moarte de doi lei ceva a sagetat firescul fir al mortii un prea fortesc distors primit ca un bruiaj de dupa usa grea de un prea greu tonaj pe care nimeni dombra, cu dombra nu intra adio Roma!
apocalipsa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 (edited) cine are destul sange in el, este rugat sa faca pertinentul comentariu literar la aceste versuri, (nu as chema-o chiar po-e-zi-e), si sa determine care sunt cele 2 teme centrale ale filosofiei acestor versuri. Edited July 22, 2008 by apocalipsa
Horil Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 ok, cu sange... eu nu vad mare lucru in versurile tale... nici o adiere de poezie, nici macar poem... lipseste continuitatea si mi se pare ca este mai mult un exemplu de "cum se leaga rime"... teme filozofice? nustiu... nici o tema "legata" bine in textul tau.
Guest arosulescu Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Am sânge cât îmi trebuie sã-ți decodific textul Cu teme ºi nuanțe, pe care le expui În forme mult prea vagi, dar asta poate-i bine Când numai ție analiza ți-o propui. Umbritã este moartea de coasã ºi chitarã, Iar poezia ta nu îºi ascunde lipsa ªi, fãrã supãrare, mai trebuie lucrat, Aceasta-i tema mea, Apocalipsa. iarina
Horil Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ce comentariu! Frumos, complex... poate prea complex pentru opera respectiva... Oricum, ca tot suntem la capitolul "moarte" o sa postez si eu o creatie recenta in legatura cu dânsa - asa cum mi s-a infatisat mie - pe care sper s-o savurati. Bineinteles ca astept comentarii, sinceritate si chiar "sange" daca este nevoie. Sunt constient ca are si o (buna) parte de "umplutura" prin ea, dar asta e, ce sa zic, ar mai trebui sa lucrez putin la ea, sau s-o mai tai... schimbând priviri adânci cu moartea astãzi mi-a spus cã s-a sãturat de ea, cã a ajuns sã se prostitueze, da, ºi cã toatã lumea-ºi bate joc, face miºto... i-am zis cã toate acestea n-o sã-i cruțe pe naivi de moarte, cã ei nu-ºi vor gãsi veºnicia dacã ea s-ar lãsa ºi mi-a rãspuns cã nici nu-i pasã, supãratã, mi-a spus despre tot ce-a dezgustat-o: acei vitezomani, ºoferi ºi motocicliºti, râzând cu limba scoasã-n drum spre ea, sicriele în formã de coasã, de brichetã, toți acei beți ºi drogați ce prin culorile în care se îneacã o vãd tot pe ea, s-a sãturat de buteliile obeze ce încearcã s-o înduioºeze oferindu-i buchete întregi de familii... s-a plictisit de motivele prosteºti a atâtor sinucigaºi care nici mãcar nu se gãsiserã pe sine ºi se crestau, doar cã ploua, aºa... crede c-a îmbãtrânit ºi ar vrea s-omoare tot, murind ºi ea... mereu o fatã prea timidã, deºi palidã, ea inspira mai multã viațã ºi simțire decât lumea care astãzi moare fãrã mãcar sã-ºi dea seama, crezând mult timp cã încã mai trãieºte. eu am asigurat-o cã voi ºtii a mã purta, i-am spus sã nu se supere dac-o admir, e chiar frumoasã aºa ºi la timpul potrivit o voi câºtiga ca pe-o iubitã... o iubitã pe care am simțit-o deja de-atâtea ori, fulgerându-mã în gând, dar care mai presus de-orice mã-ncuraja cu-n zâmbet ºtrengãresc sã mai trãiesc, ºi chiar mi-a arãtat atâtea motive ºi culori care nu mã vor lãsa vreodatã s-o trãdez sau s-o înºel, neavând încredere în timpul ei... Horia
Guest arosulescu Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Apropo, iarina a avut un rãspuns ºi mai neelevat decât pãrintele, se vede cât de buni poeți sunt cei care posteazã aici. Spor la îmbunãtãțiri, apocalipsa! Eu am avut bunul simt sa ii raspund omului in versuri, pentru ca a solicitat un raspuns. Tie, insa, nu ti-am solicitat parearea despre raspunsul meu. Eu nu am vrut sa fac o critica "elevata" (asa cum nici tu nu ai facut-o), fiindca nu ma consider o instanta ale carei judecati sa fie absolute. In plus, vad ca ii jignesti pe toti cei care au postat aici. Chiar nu vad ce motive ai, in conditiile in care poeziile tale nu depasesc nivelul unui limbaj de programare... (nu stiu sigur daca Pascal sau C++). iarina
Guest arosulescu Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 (edited) eºti complexatã de tine însuți pentru cã nu te înțelegi, ci nu ai avea nevoie sã profanezi creația lui Dumnezeu pentru a o recompila în poezie, ba mai mult, ºi una dintre cele mai josniciile josnice din formele de artã dacã e sã o împãrtãºim calitativ, cantitativ ºi haotic. guitar_noob_89, grafia ta este una absurda, incoerenta si la limita anacolutului. Mai mult decat atat, cunostintele tale gramaticale isi ating nulitatea prin exprimarea de genul "complexatã de tine însuți". Am deschis acest topic sperand ca ne vom bucura impreuna de poezie... (e ultimul raspuns pe care ti-l mai dau). iarina Edited July 22, 2008 by arosulescu
Guest Adi Sabau Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 imi cer scuze ca nu functioneaza formatarea mai complexa Rimble rumble patters rumble [.... . .| patterns] Jokes tumble and that red ( obsessssesed to play, sitting stress in mid+dle rest) rumble bumble noises slumber ? if .= primordial: !ative (inequities asess) rumble ;;r;u;m; b;Oo,.le energy humbles and the rumble bumbles ? SYNTAX "?>" ER O ne itative while G (energy<0) MUMBLE BUMBLE begin ?anthagonist endless rumble only the yellow trail ails (omnious differs) end while I mumble. Pfff... rasu' lumii ..!!!! Pai eu credeam ca asta-i o gluma proasta si cand colo voi ziceti ca-i poezie. Bine ca stiu. Pana duminica scot si eu vreo cinci volume cu d'al de d'astea .... Totusi .. nu-mi pot stapani curiozitatea ... Noob, ce muma mea de sens ascuns transcedental strabate dintre liniutele si cerculete alea englezesti ..? .. ca nu m-am prins ..! Ma gandesc ca ai o explicatie pe masura. Astept cu nerabdare ... Multumesc.
apocalipsa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 (edited) io zic sa nu va bateti:)) cate despre "noob" f pertinent comentariul tau la niste aberatii scrise de mine in cca 1 minut, clar ai ceva sange de critic literar totusi cele 2 teme fundamentale sunt: moartea ca fenomen:))) si moartea mortii:)) ambele teme regasite in basmele populare romanesti restul este evident de umplutura la misto totusi am savurat cuvantul "mortalau" mi se pare plastic si chiar si estetic, si are si o anumita savoare cand strigi moartea cu acest apelativ repet "mortalau"; depinde prin ce scoli s-a trecut cu el:)) iar pt Horil 10+ pt abordarea mortii:) f fain Edited July 23, 2008 by apocalipsa
Horil Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 io zic sa nu va bateti:)) cate despre "noob" f pertinent comentariul tau la niste aberatii scrise de mine in cca 1 minut, clar ai ceva sange de critic literar totusi cele 2 teme fundamentale sunt: moartea ca fenomen:))) si moartea mortii:)) ambele teme regasite in basmele populare romanesti restul este evident de umplutura la misto totusi am savurat cuvantul "mortalau" mi se pare plastic si chiar si estetic, si are si o anumita savoare cand strigi moartea cu acest apelativ repet "mortalau"; depinde prin ce scoli s-a trecut cu el:)) iar pt Horil 10+ pt abordarea mortii:) f fain Multumesc pentru aprecieri... Ma bucur ca intelegi caracterul de "misto" din creatia ta si sunt sigur ca daca vei dori vreodata sa renunti la acest caracter pentru a face ceva cat de cat serios(asta nu inseamna ca nu ar putea implica umorul) nu te vor opri comentariile mai mult sau mai putin acide din partea celorlalti membrii. Atitudinea ta e ok... Eu nu vreau sa ma alatur acestui "conflict" dar le-as recomanda userilor Adi Sabau respectiv Iarina sa nu fie asa de rautaciosi. Guitar_noob_89 n-a facut decat sa comenteze diverse creatii si asta intr-un bun "spirit critic" pe cand voi il cam luati peste picior si in gluma, bineinteles leagandu-va si de "alte cele" inafara acestui topic. Guitar_noob_89: Nu vad totusi ce legatura are cu subiectul remarca asupra sinucigasilor din textul meu. Sinucigasii la care m-am referit eu in text nici macar nu cunosc viata, care ar trebui sa loveasca mult mai "violent" decat ar putea-o face vreodata "death metalul" sau orice altceva, dupa parerea mea - de fapt, aceasta este toata ideea din textul meu. Am incercat sa adopt o atitudine cat mai optimista posibil in legatura cu moartea. Inchei prin a-ti spune prieteneste ca eu nu m-am simtit deloc jignit de remarca ta asupra "marilor poeti" din acest topic, sper ca "imi permiti", he he! Cu eventuale greseli gramaticale pe care nu ma voi obosi sa le mai corectez si un mare strigat de "Linistiti-va!", Horia
Guest nico Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Un "giumbusluc" de vremea cand, cu mult timp in urma, ma chinuiam cu gramatica pentru examenul de admitere la facultate: "Sunt verbul ce, dorind sa para Un substantiv sau adjectiv fara acord, Indeplineste-o functie neclara De atribut ce sare peste bord. Sunt, daca vrei, conjunctia ce leaga (La modul disjunctiv, deci, fara rost) Mici propozitii urmarind sa dreaga, In scurte fraze, al iubirii cost. Amestec posesivele pronume Atunci cand complementele ma dor Si-un nume-al tau (predicativ, as spune) Imi dirijeaz-al prepozitiilor cor. Sintactica fiinta fara minte, Indicativul tau n-are trecut, Adverbial, de folosesc cuvinte, Tu imi apari SUPERLATIVUL ABSOLUT!
alexyz Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 "Bai" sunteti toti tari, eu unul am gustat toate genurile de poezie si chiar imi pare rau ca iesit mai cu scantei,era cel mai frumos topic. N-am sa pun poezii d-ale mele pt ca nu am scris decat intr-o perioada f nasoala pt mine si au o tenta cam prea personala ca sa intereseze pe cineva. Pana una alta deci, va admir de pe tusa, so keep on posting
Recommended Posts