Jambi Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Cam care ar fi cele mai simple tehnici de executie a flajioletilor artificiali? De fapt nu neaparat simple, ma intereseaza care sunt ce mai des folosite.
Victor Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 La electrica e mai greu, dar cred ca se face, nu am incercat, dar oricum nu prea te ajuta la nimic. flageoletii artifciali sunt o tehnica mai mult de flamenco sau clasica. depinde acum la ce vrei sa-i folosesti. Itit recomand daca gasesti niste lectii video demonstrative de flamenco sau clasica. bafta
Guest _Theo_ Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 flajioletii artificiali ii faci atingand coarda simultan cu pana si cu degetul mare al mainii cu care tii pana...o sa dureze ceva timp pana o sa-ti iasa cat de cat. cred ca daca faci si un vibrato in acelasi timp, ies mai bine (? ... works for me )
Jambi Posted November 22, 2005 Author Posted November 22, 2005 Dar flajiolet artificial nu-i sinonim cu "contra pana"? Parca asa cred ca li se mai spune sau nu-i acelasi lucru!
dalv Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 descrie Aici ce inseamna flajiolet natural (open string harmonic) si flajiolet artificial (artificial harmonic) si imi place ca arata ce nota rezoneaza in urma unui fajiolet natural in diverse pozitii pe grif
Cosu Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Voi nu vorbiti aici de Pinch Harmonic? Adica ceva de genu asta 004_123.mp3
dalv Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 mie ala imi suna a artificial harmonic nu e acelash lucru? adica fretezi o nota pe o pozitie cu mana stanga iar cu mana dreapta lovesti cu pana coarda dupa care aproape instantaneu o atingi si cu degetul mare
barbarossa Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 pentru un artificial harmonic exista 2 metode in principiu: 1.tzii pickul aproape de varf cu dejtu gros si al 2lea/treilea dejt si lovesti o nota "fretuita" sau chiar o coarda libera facand chitara sa urle diferit in functie de zona unde se executa lovitul corzii.(in general prin zona middle pickup sau intre humbuckere).asta e tehnica cea mai folosita 2. tzii pickul cu degetul mare si middle finger, si aratatorul il pui in fata, atingand cu el (concomitent cu lovirea corzii cu pickul) coarda in zona unde se afla artificial harmonicul dorit.un fel de tapped harmonic este si asta o tehnica destul de des folosita si odata ce e stapanita calumea, a.h iese tot timpul calumea, spre deosebire de prima tehnica, cand se poate intampla sa nu iasa chiar tot timpul cum vrei. aceasta tehnica, a doua, este cea folosita de morse in sometimes i feel like screaming cred. cu alte cuvinte, pe langa artificial harmonics in stil zakk wylde, ea e si o alternativa la tapped harmonics in stil eddie van halen etc. keep rockin'
Jambi Posted November 23, 2005 Author Posted November 23, 2005 Multam' fain Barbarosa. Asta voiam sa stiu!
Susceptor Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 (edited) @victor: nu te ajuta deloc la electrica?..sunt folosite din plin AH in electrica Edited November 24, 2005 by dyster skog
Recommended Posts