www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amp Settings-help

Recommended Posts

Posted (edited)

Salut, dupa cum se vede i'm new here and i'm new to guitar to, sa va spun ce am first, Ibanez GRG170DX + un stagg 15GA DR , yes i know nu sunt cine stie ce dar e tot ce am put sa imi permit acuma, si la cat "stiu" eu in momentul de fata nu cred ca se merita sa imi cumpar ceva better :) ,nu folosesc distorsiunea din amp pt e ca preatty crappy dar folosesc un Ibanez DS7 pt distorsiune, ce as vrea sa va rog este daca imi putei recomanda ceva setari pt AMP, mids ,bass and treble,thanks. :)

Edited by INO
Posted
Salut, dupa cum se vede i'm new here and i'm new to guitar to, sa va spun ce am first, Ibanez GRG170DX + un stagg 15GA DR , yes i know nu sunt cine stie ce dar e tot ce am put sa imi permit acuma, si la cat "stiu" eu in momentul de fata nu cred ca se merita sa imi cumpar ceva better :) ,nu folosesc distorsiunea din amp pt e ca preatty crappy dar folosesc un Ibanez DS7 pt distorsiune, ce as vrea sa va rog este daca imi putei recomanda ceva setari pt AMP, mids ,bass and treble,thanks. :D

ce-mi place romano-engleza ta, daca scriai si dupa ureche erai zeu :) :)

Posted (edited)
Salut ! http://www.tonesettings.com/tone/ e un punct de plecare. Iti poti face o idee.

chitara are banda de frecvente 300-4500 Hz ,

Nu exista setare anume , depinde de multe sunetul ( timbrul)

Ce ai setat sa auzi de la 2 m nu mai suna la fel de la 4 m de statie .Ce ai setat sa sune cumva intr-o camera de 5/4m n-o sa sune intr-o sala de repetitii, se schimba scena, sala, tobarul .se schimba si setarea ..

Deocamdfata seteaza cum i-ti place tie , apoi sa iei in considerare locatia si conditiile .

Alta problema ar fi cu efectele ambientale, acestrea schimba radical timbrul general .daca luam numai ecoul de ex, acesta deschide si face mai metalic tonul ( efect combfilter ) .Chorus /flanger la fel ( sceste dous sunt bazate pe sweeping combfilter).Reverrb in anumite conditii deschide tonul ( sunet de "tank" ,butoi mare de metal) etc

Wah ,phaser aduce inalte si joase prea multe cateodata , deciu trebuie EQ inaite sau dupa .

Gradul de distors schimba continutul de armonice ..etc etc etc

Nu exista o singura setare miracol.!

Edited by karpi
Posted
ce-mi place romano-engleza ta, daca scriai si dupa ureche erai zeu :):)

that's the way i talk man ( sometimes ) :)