catalinsapasu Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Cum schimb tuningul unei chitari folosind doar GT-8? Adica am chitara acordata in E si vreau sa cant in dropped D, sau stiu cu ce alt acordaj? Am facut odata chestia asta si nu mai reusesc. Manualul nu ma ajuta, nici forumul bossgtcentral. Iar pe net nu am gasit explicata operatiunea. Merci! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trigger Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Nu poti schimba tunning-ul fiecarei corzi in parte doar cu GT-8 (adica EADGBE --> DADGBE (drop-D)). Poti schimba totusi tonalitatea per total (fiecare nota pe care o canti se aude mai sus sau mai jos cu un n numar de semitonuri) folosind Pitch Shifter, efect pe care il gasesti in GT-8 la FX-2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramsteen Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Pe patch-ul respectiv , pui pitch shifter ca prim efect in lant. Dai direct out la minim si efect level la maxim. Restul setarilor le faci tu...poti sa ai diferite acordaje drop prin copierea patch ului si alegerea altor setari la pitch. Bafta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalinsapasu Posted March 24, 2008 Author Share Posted March 24, 2008 Merci! Eu imi amintesc totusi ca am facut asta odata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramsteen Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Nu poti schimba tunning-ul fiecarei corzi in parte doar cu GT-8 (adica EADGBE --> DADGBE (drop-D)). Bl.o.X are dreptate. Nu poti sa schimbi din procesare intonatia la o singura coarda cu GT 8. Probabil ai vazut asta la un posesor de sistem Roland VG care are si o doza speciala GK. Cu acel sistem se pot da setari diferite pe fiecare coarda. De exemplu , acordaj de double-six (octave pt. corzile 6 - 3 si unison pentru 2-1). Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalinsapasu Posted March 24, 2008 Author Share Posted March 24, 2008 "Dintre efecte trebuie sa remarc Slow Gear, care iti da un sunet de clapa, Feedbacker-ul, Pitch-shifter-ul.. poti sa ai chitara in E si sa canti in B in timp real de exemplu." Uite ce zice userul Brenn. Daca e pe frecventa, il rog sa ma lumineze. Se poate face asta doar cu pitch shifter, cu coborarea semitonurilor? PS: am gt-8 doar de o luna, deci... sunt inca noob. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Pitch shifter-ul iti modifica acordaju tuturor corzilor, nu doar a uneia singure. Deci dupa cum ti s-a spus, ce vrei tu nu se poate Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalinsapasu Posted March 24, 2008 Author Share Posted March 24, 2008 OK, merci frumos tuturor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts