www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

As Vrea Sa Ma Apuc De Clape


Guest Pastel
 Share

Recommended Posts

Guest Pastel

M-am gandit sa ma apuc si eu de cantat la chestii cu clape, si am cateva intrebari cu care poate puteti sa ma ajutati. Prima e ca am 16 ani, si sunt curios la ce nivel pot sa ma astept sa ajung? De concert evident ca nu, dar am sanse sa invat sa cant cat de cat ca lumea sau o sa fiu limitat la a bate aiurea-n clape?

Si ce scula sa-mi cumpar? Merita sa iau touch sensitive sau sa iau ceva mai ieftin? Niste recomandari specifice? Eventual niste linkuri la magazine romanesti serioase.

Link to comment
Share on other sites

salut,

Prima e ca am 16 ani, si sunt curios la ce nivel pot sa ma astept sa ajung?

"??? vreau sa fac kung fu...la ce nivel pot ajunge???????"

pornesti gresit din start..nimeni nu-ti poate spune la ce nivel poti ajunge.

asta depinde de tine, de aptitudinile tale muzicale si bineinteles de vointa ta.

daca te referi doar la varsta...ai timp suficient sa ajungi un mare pianist...sau clapar.

16+20 de ani de studiu intens ...pot face din tine...un adevarat Chick Corea...sau mai stiu eu cine...

...in privinta instrumentului...parerea mea...si probabil a multora de pe aici...e sa-ti iei o scula buna.(asta daca ai bani)

 

anyway...spor la cantat...si invatat

Link to comment
Share on other sites

E buna clapa... Eu am avut si inca am o yamaha de 8 ani si e la fel ca in prima zi :) Oricum, daca vrei o clapa buna eu recomand Korg; sper sa nu te lasi si sa ramai hotarat in legatura cu invatatul clapei.

off: mateiutzu si eu am tot korg TR , doar ca al meu e cu 7 octave :) si.. nice tuts . bafta - daca poti, mateiutzu, da-mi add pe mess: alinas_teron

Edited by Maarkky
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Guest EvilCat

Acum doua luni mi-am luat si eu clape (am zis sa nu mai cant numa la acustica), avand in vedere ca imi place pianul mult dar sunt un om fara bani :))

Na, chestia e ca am avut stransi 600 ron, i-am corupt cu greu pe ai mei sa ma lase sa imi iau(desi era din banii mei) si mi-am luat un Casio CTK-720. Nu e nevoie sa-mi spuneti ca nu e chiar stralucita.Mi-am dat seama de asta. Imi place sunetul de pian desi se aude clar ca e digita[in comparatie cu un pian adevarat sau..chiar si cu unul electric]l. Uf, asta e, eu am fost intre ciocan si nicovala, nici daca strangeam mai multi nu ma lasau sa-mi iau alta mai scumpa.

Deocamdata invat singura.Vreau sa iau ore de pian din toamna. Ma intreb daca pentru clape exista 'taburi' asa cum sunt pentru chitara[adica variante super usoare,pana invat notele de pe partituri]. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest pasarel

exista dar mie personal mi se par mai greu de citit decat partitura :) mai exista si videouri pe youtube in care se explica unele melodii incat le poate canta oricine care nici nu are idee despre ce e vorba la pian/clape. poti sa iei la rost videourile de care zic, dar sunt bune doar cat sa zici ca imiti cantatul la pian. Cred ca am pe acasa cateva partituri pentru incepatori, le caut si daca gasesc ceva te anunt, ce zici?

PS: si eu sunt destul de incepator, gasesti aici pe rgc oameni incredibil de talentati care pot oferii explicatii mai bune, dar parerea mea sincera e ca 'taburile' pentru pian sunt niste porcarii.

Link to comment
Share on other sites

Guest EvilCat

Mersi pentru raspuns. Le-am vazut si pe alea de pe youtube. Interesante oarecum si le prind repede. Daca gasesti partiturile sa ma anunti :)

Link to comment
Share on other sites

Guest pasarel

era un tip pe youtube, http://www.youtube.com/user/shawncheekeasy face 'lectii' destul de interesante, desi cum ziceam sunt pentru lautari nu pentru cei care vor sa invete ca lumea. Am cautat partiturile, nu le mai gasesc, imi cer scuze :) dar poti sa faci comanda pe siteul www.grafoart.ro e o editura care are carti bune si pentru incepatori, cum ar fi metoda de Maria Cernovodeanu, nu stiu daca trimit si in tara, dar cred ca te poti descurca tu. Mai am eu cateva carti pentru incepatori putin mai avansati, ai mai putea sa incerci si pe siteul 8notes.com , au partituri destul de usoare si pe siteul asta : http://www.gmajormusictheory.org/Freebies/freebies.html . Daca vrei iti trimit cartile pentru incepatori mai 'initiati' de care ziceam eu, da-mi un private message cu id de yahoo sa ti le trimit - sunt mai mari de 20 mega ca altfel trimiteam pe mail.

Link to comment
Share on other sites

Guest glockynstein

In legatura cu ce zicea cineva mai sus de acele clape din Carrefour. Din pacate numai am ocazia sa mai ajung recent prin Carrefour, dar din cate imi aduc eu aminte am vasut acolo acel Delson, (daca stie cineva sa ne zica daca e bunicica clapa aceea , sau nu) ; Si am mai vazut si ceva de la CASIO si/sau YAMAHA.

Repet , daca e cineva pe aici care a vizitat mai recent Carrefour-ul sa ne zica si noua cam ce ne recomanda de acolo in materie de piane digitale. Multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

Guest pasarel

Eu am trecut acu vreo 2-3 saptamani si ce pot sa zic, doar m-am jucat asa cu ele, nu se poate proba nimic acolo ca e zgomot. In carrefour nu au nici vanzatori specializati care sa iti zica ce stie sa faca scula, ei sunt pusi acolo doar ca vanzatori ca nu au nici o legatura cu notiuni de muzica, trebuie sa iti dai tu seama daca instrumentu iti e bun sau nu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest paicholae

Clapele din carefour sunt varsa rau, dupa parerea mea. Consider ca in cazul in care vrei sa iti iei o clapa cel mai bine mergi intr-un magazin specializat pt ca noi romanii suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine si proaste...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.