www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Review concert Voices of Silence si Graven

Recommended Posts

Posted

asadar graven si voices of silence. un eveniment peste care nu trebuie trecut ... sa spunem prin urmare cateva cuvinte despre ce s'a intamplat aseara in viking.

as caracteriza cele 2 concerte prin procedeul antitezei. pe cand voices of silence au avut multe de spus, au sunat legat si au cantat aproape impecabil, graven a fost un dezastru total, o grozavie. baietii astia nu au nimic de a face cu instrumentele care le tin in brate, sa nu mai vorbim de voce.

tobarul, sau sa zic asa-zisul "tobar" a fost cel putin dezastruos. se zbatea de ziceai ca era la maraton, zici ca vroia sa slabeasca, sa rupa scaunul pe care statea in doua. pe langa asta dadea foarte prost si imprecis in tobe. balans? ce e ala? sa lovesc tobele alea cat mai tare si cat mai prost. asta era principiul pe care mergea el. nu mai vorbim ca nu cadea pe bataie, de parca melodiile erau intr'un tempo aproximativ. mai multe cuvinte nu au sens ... imi irosesc timpul degeaba. oricum, sfatul psihologului - sa se lase de meseria asta. merge si maturator pe strada.

trecem mai departe la chitarist. in doua-trei cuvinte - nici o treaba. tentative nereusite de solo. greseli de incepator. i se oprea sustainul notei in timp ce o tinea. tonul extraordinar de prost. de fapt tonul chitarei i'a dat mari batai de cap lui katala care din lipsa de experienta nu i'a taiat din bas. intra astfel peste bas si peste toba mare. bun bun, dai toba mare mai tare, iti bubuie, dai basul mai tare, iti intra peste chitara/clapa, tot ce'ai face nu e bine. asadar, prietene katala, invata ca tu din consola poti sa mai schimbi usor tonul unui instrument pentru a'ti servi la mixaj. revenind la chitarist, pe langa tonul prost de chitara si tehnica absolut proasta, alte comentarii nu mai am ... poate miscarea scenica, dar asta a fost o nenorocire pentru toata trupa.

usor usor trecem la vocal. de departea cea mai proasta piesa din formatie. daca el ar fi fost in stare sa salveze intr'o oarecare masura formatia, ei bine, el a facut din ea o porcarie si mai mare. nici o scuza pentru el, care se da vocal de nu stiu cati ani, sa falseze intr'un mare stil. despre timbru, cred ca mai bine luau un copil al strazii sa le cante, cred ca ar fi sunat mai misto. tehnica vocala, la pamant. zici ca ieri s'a nascut si s'a trezit azi cu microfonul in mana. parerea mea - n'are sens sa continue, mai rau ii trage in jos.

claparul. niste interludii absolut ok, destul de neinspirate unele pasaje din timpul melodiilor. cat despre microfonul alocat lui, mai bine luati'l de acolo. o voce foarte proasta. alaturi de vocal, cei doi concureaza la postul de cea mai proasta voce in formatie. de asemenea canta fals. cam atat despre clapar.

basistul este singurul membru rasarit din formatie. din pacate el nu a putut face formatia sa sune mai bine. si'a facut meseria cu stoicism si cu zambetul pe buze. la voce, chiar daca a mai falsat pe alocuri, eu il declar ca fiind cea mai buna voce din formatia graven. s'a simtit totusi lipsa instrumentului bas in spectrul superior de frecvente.

despre sunet, as avea multe de reprosat. totusi ma abtin, pentru ca intr'un final sunetul a fost ok. la voices of silence a sunat chiar bine avand in vedere ca fiecare membru isi stia sunetul propriu si ca s'au legat excelent ca formatie.

deci, voices of silence. cu totul altceva. superb. de la cum a sunat si pana la show. piese foarte misto. fiecare si'a facut excelent treaba. s'au distrat pe scena, au facut show. au demonstrat ca se poate sunet de chitara ok si pe behringer blue devil atat timp cat ai principii. o sincronizare foarte foarte tare. vocea a facut extraordinar de mult. pentru baietii din cluj, nota 10 cu felicitari. sunt cu totii instrumentisti excelenti, chiar daca basistul nu a facut chestii extraordinare, isi are locul bine stabilit si meritat in formatie. asadar, excelent! bravo si va mai asteptam!!

Posted

nush ce sa zic ... se poate sa fi fost si din cauza conditiilor. totusi, voices au sunat bestial in exact acelasi context, prin urmare vina ramane pe seama formatiei. cat despre sunet, nu vreau sa imi pun pe nimeni in cap. il respect pe katala, doar ca nu sunt tot timpul de acord cu el. cu timpul o sa devina mai bun :)

• 3 months later...
Guest Feri of the VOS
Posted

Salut toti membrii ac estui forum. Imi pare rau, n-am vrut sa readuc pe prim plan o discutie de mult incheiata, dar ca unul proaspat inregistrat pe forum, as vrea sa lamuresc o greseala: amplifurile folosite de VOS doar par a fi Behringer Blue Devil. Lori le-a transformat, a schimbat o sumedenie de componente si le-a adaptat in mod special la caracteristicile chitarilor noastre. Deci, chiar daca cu putina munca si multa pricepere Behringer B.D. poate fi transformat intr-un amplif bun, nu e cazul sa credeti, ca unul scos din fabrica va suna la fel ca ale noastre... Aviz insa amatorilor de electronica: cumparand un blue devil, si modificandu-l dupa placul vostru, veti obtine o scula buna si totodata destul de ieftina.

Feri

Posted

Salut toti membrii ac estui forum. Imi pare rau, n-am vrut sa readuc pe prim plan o discutie de mult incheiata, dar ca unul proaspat inregistrat pe forum, as vrea sa lamuresc o greseala: amplifurile folosite de VOS doar par a fi Behringer Blue Devil. Lori le-a transformat, a schimbat o sumedenie de componente si le-a adaptat in mod special la caracteristicile chitarilor noastre. Deci, chiar daca cu putina munca si multa pricepere Behringer B.D. poate fi transformat intr-un amplif bun, nu e cazul sa credeti, ca unul scos din fabrica va suna la fel ca ale noastre... Aviz insa amatorilor de electronica: cumparand un blue devil, si modificandu-l dupa placul vostru, veti obtine o scula buna si totodata destul de ieftina.

Feri

Feri cum putem da de Lori sa ne povesteasca macar principial ce a facut amplifurilor. Blue Devil are un pret destul de decent din cate stiu eu.

Multumesc frumos si bafta multa!