Guest evilone Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Ok, mersi pentru sugestie Aºa e ceva mai greu sã nimeresc corzile pentru cã nu mai am partea de jos a grifului ca referințã. Dar mã descurc eu…
Guest evilone Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Cred cã o sã fac febrã la degetul cu pricina. Nu prea îmi dau seama cum ar trebui sã-l țin. Prima falangã (cea din capãtul degetului) trebuie sã fie perpendicularã pe grif sau paralelã?
Guest Baumwolle Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 In principiu, trebuie sa apesi cu buricul degetului pe coarda, in mijlocul tastei. Sper sa te ajute link-ul urmator http://www.cyberfret.com/first-fret/left-h...ition/index.php . Noroc!
Guest evilone Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Da, mã ajutã. Thanks. „Avoid using the tip of your thumb” <-- chiar asta fãceam. În mijlocul tastei adicã chiar pe metal? Eu apãs de obicei lângã tastã (spre extremitatea liberã a griff-ului). Bine, sunt acorduri (A de exemplu) unde înghesuiala e cam mare ºi nu prea ai de ales.
prowler Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 in mijlocul tastei adica nu pe metal. niciodata (din cate stiu io) nu e bine sa apesi pe metal, si la A ai de ales
Guest evilone Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Eh. Când eºti începãtor nu prea ai de ales. L-am încercat ºi pe ãsta care mi s-a pãrut mai uºor la prima vedere: x 0 ------------- | | | | | | | | 1 1 1 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | 4 Dar corzile alea pe care trebuie sã le țin cu arãtãtorul nu sunã prea grozav…
Guest _Theo_ Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 tu fa acolo si o sa-ti iasa odata si-odata
Guest evilone Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Evident cã fac. Am reuºit sã-mi fac niºte bãtãturi cât China pe degetele de la mâna stângã.
Guest Baumwolle Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 (edited) Ideea e sa inveti intai acordurile de tip open-chord si anume C, D, Dm, E, Em, G, A, Am, B7 si dupa ce le stapanesti pe acestea bine, in sensul ca le schimbi repede in melodii, inveti barre-uri.Aici ai una dintre cele mai bune explicatii pe care am intalnit-o pe tema asta http://prochitara.go.ro/date/teorie/barre.htm .Parerea mea e ca daca stii acordul F si te descurci cu el, stii toate barre-urile. Edited November 21, 2005 by Baumwolle
Guest _Theo_ Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 pai nu toti am inceput cu F-u ca acord cu barre?
Guest Ionutz Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Da, dar mi se pare cel mai greu de tinut F-ul ca e acolo in prima pozitie. La inceput mi s-a parut mult mai usor sa tin cu barre G sau A decat F. De-aia probabil ca zice Baumwolle ca daca poti sa tii F poti sa tii tot
mc.chiken Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Prima oara cand aud ca un acord in primele 3 freturi e greu de tinut. Ar trebui sa incercati F la fret-ul 13 (parca, e 1 : 37 asa ca daca gresesc oboseala e de vina) pe o chitara folk Hora unde distanta dintre griff si corzi este de 2 - 3 - 4 mm. Nu v-as dori... Vorba lui Moisoiu: Do la 20... Daca poti sa tii F poti sa tii tot pt ca seamana ff mult. OPEN CHORDS FIRST!!!
Slowhand Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 dak tot a fost 1decembrie ... ce cantece "patriotice" stiti?
Slowhand Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Observ ca toata lumea vb. intai de acorduri> deci> trebuie sa inveti mai intai acordurile si apoi melodiile unde se regasesc acestea ..? Eu am invatat in acelasi timp cu o melodie si acordurile prezente in acestea ! Voi ce ziceti ?
Susceptor Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 nu dar toti se trezesc ca isi iau chitara, invata 3 acorduri si primele 4 masuri de la nothing else matters si dupa aia se lasa; daca vrei sa inveti chitara tre sa studiezi mai mult decat acorduri
Slowhand Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 Mai... am ascultat sfatul vostru si mi-am pus pe clasik mea cu corzi de metal (din fabrica) pe cele de plastic.Ok. dar,>in afara de bazzzaitul ce se mai aude ,deoarece corzile sunt prea aproape de metal si nu prea vad o solutie la aceasta problema totul e ok. Cateva intrebari : 1.dak aveti vreo solutie nu uitati sa mi-o impartasiti 2.Este normal sa mai alunece de pe grif? nu am patit asa ceva cand cantam dar dak trag de corzi se duc nu gluma... Multumesc!
Guest _Theo_ Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 e normal sa iti alunece degetele de pe corzi, nu corzile de pe griff ...si chitara clasica cu corzi de otel din fabrica? io stiam ca aia de la hora nu-s prea geniali, da da-o dreq de treaba bazaitul il elimini dupa ce indrepti griffu' in prealabil sau schimba pragusu' - pune unul mai inalt. daca, chitara a fost gandita pentru corzi din otel, s-ar putea ca si pragusul din fabrica sa fi avut inaltimea necorespunzatoare...io stiu...da-i foc...see what happens
Slowhand Posted January 22, 2006 Author Posted January 22, 2006 ok....mersi anyway > corzile sunt din plastic asa k trebuie sa treaca un timp pana se "aseaza" / chitara nu e hora/ai drepatate , pragusul este inadecvat dar nu o sa "stau " mult pe plastic/ ce programde acordat chitara imi recomanzi in afara de ap tuner ?
Recommended Posts