Demos Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Salutare la toata lumea . Mi-am cumparat cat de curand o chitara acustica de pe net . Poate am fost un nob..am vrut s arisc . chitara suna destul de bine . Dar am o problema : cheitele La Mi-ul subtire . cand acordez chitara se strange cat se strange apoi o ia de la capat . da la un moment dat in gol . Asta e prima problema . A doua este ca , cheita nu a fost stransa bine sdin fabrica probabil cum se poate vedea si in poza . Sper sa ma ajutati
black2oo5 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 am avut o problema asemanatoare cu o clasica reghin...era veche oricum...ce i-am facut...am slabit cheita de tot...am scos coarda si iar am slabit-o...nu foarte mult...dupa aia cand am pus coarda la loc si am acordat-o...a mers...poate o merge si la tine...ce model e?
gadjo Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 in cel mai rau caz te duci la un magazin de instrumente si ceri un set nou de cheite. am luat unu de la Rapsodia in Bucuresti cu 20 lei. or fi si mai scumpe nitel poate.
CernoBill Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 io zic sa apelezi la garantie daca e defecta din magazin
Demos Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Va multumesc pentru sfaturi . am sa incerc ceva din ce mi-ati spus tre sa se rezolve intr-un fel..
Guest MCMUSIC Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 (edited) Spune-ne si noua ce chitara e si de unde ai cumparat-o? Edited February 27, 2008 by MCMUSIC
Demos Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 este o acustica Hapax ...asimetrica . Si mai am o intrebare . chesttia aia care formeaza cheita s-a desprins de acolo ( cum se vede si in poza ) cu ce o prin la loc ? lipesc ciocanesc ceva ? ast raspuns
Demos Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 suportul de prindere la coarda * e cel care s-a desprins
gadjo Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 incerci sa o fortezi sa intre la loc.. cum poti . vezi daca suruburile care tin cheita sunt prinse bine. le poti da jos si insuruba la loc in alt loc in caz ca e problema (rotesti cheita sa prinzi o bucata solida de lemn). daca simti ca nu tine calumea la tensiune poti lega o coarda mai subtire. parca astea trag mai usor de cheite. (sa ma corecteze cineva daca zic prostii pls.) bafta
CernoBill Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 din cate imi dau io seama, ar trebui sa impingi cheita pana esti sigur ca sta bine la locu' ei, dup-aia sa incerci sa strangi, cu o cheie fixa sau cu un patent, chestia aia hexagonala de la baza cheitei (saiba).cu grija, ca sa nu zgarii capul sau sa agravezi situatia... strangi chestia aia pana cand cheita e stabila...sper ca asta sa mearga
Demos Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 (edited) partea ciudata este ca nu am de ce sa o strang :| nu are acolo cu ce sa strang :| nu are saiba ..e rotund acolo Edited February 27, 2008 by Demos
Demos Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 deci am obs ... e de la cheita partea cu Mi , partea cu desprinsul suportului corzii este de la el e un *** d eplastic care cred c o sa-l lipesc sau am sa-mi cumpar de metal ceva daca gasesc . mersi la toti care ma-ti ajutat in legatura cu problema. Rock on ! daca mia aveti sfaturi despre ce sa-mi pun la chitara astept sfaturi . mersi
Recommended Posts