Guest nikykool Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 cine stie sa imi zica si mie daka se strica un amplificator Koda av-1399 5.1 care e pe 8 ohmi , daca pun o boxa pe 4 ohmi ???? plz
bolly Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 cica se ard finalii..asa am auzit si io ..asteptam pareri avizate
vektor Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ai fost la scoala ? U=IR Cum tensiunea constanta [asa sunt facute ampurile], daca pui r jumatate, ce se va intampla cu intensitatea curentului ? Asa, empiric, fara studii de specialitate.
maur Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 (edited) cine stie sa imi zica si mie daka se strica un amplificator Koda av-1399 5.1 care e pe 8 ohmi , daca pun o boxa pe 4 ohmi ???? plz vinde-o p-aia de 4 ohmi...si pune-i totusi o boxa de 8 ohmi... e cam aceeasi faza: se strica o masina pe benzina daca-i pun motorina??? Edited February 6, 2008 by maur
lupul alb Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 (edited) O iesire de amplificator nu e facuta in impedanta fixa. Depinde de impedanta boxei (boxelor) care e legata pe acea iesire. Impedanta mare=putere mica, impedanta mica=putere mare. In 4 ohmi amplificatorul o sa scoata o putere cam cu 70% mai mare ca in 8 ohmi. Nu stiu cum sunt amplificatoarele de casa, dar probabil ca merg si in 4 ohmi. Asta ramane sa verifici tu. Numai sa fi atent ce puteri compari, RMS, PMPO, etc pentru ca sunt lucruri diferite. Edited February 6, 2008 by lupul alb
marcel Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 (edited) poti sa explici exact cum e treaba cu RMS si PMPO??...ms... Edited February 6, 2008 by marcel
Guest En1gma Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_power
Recommended Posts