www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[chitara Electrica] Schecter 006 Elite


Guest Rayvann
 Share

Recommended Posts

Guest Rayvann

Model: Schecter 006 Elite STBlk

Made In: South Koreea

Seria: 0654***

Cumparat de la: McMusic Bucuresti

Pret: 2000 RON - nou

 

Caracteristici:

 

CONSTRUCTION/SCALE: Set-Neck w/ Ultra Access / 25.5"

Nu pot sa ma pronunt asupra scale-ului, nu ma pricep suficient de mult. Am citit pe internet ca este un scale neobisnuit. Set-Neck-ul, sau mai bine, set-in neck-ul este ceva nou pentru o chitara la pretul acesta. Adica este practic introdus foarte adanc in corp si lipit. Incheietura este slefuita si facuta sa para ca un veritabil neck-thru. Gatul in sine e gros, dar are un feel foarte, foarte placut (cel putin asa mi se pare mie).Think Gibson*. Suficient de lat pentru a tine cu usurinta baree-uri.

 

FRETS: 24 Jumbo

Initial eram de parere ca un gat cu 21-22 de taste ar imbunatati tonul. Se pare ca nu voi afla prea curand. Nu par, insa sa aiba ceva in neregula. Oricum, datorita gatului se poate ajunge usor la pozitiile superioare. Despre Jumbo frets, iarasi, habar n-am mare lucru, nu e de parca am cantat pe prea multe chitari. Sunt in regula.

 

NECK/FINGERBOARD: 3-pc. Mahogany/Rosewood

Gatul este din mahon si, datorita set-neck-ului, face chitara sa para ca este construita dintr-o singura bucata. Fretboardul ar fi putut primi mai multa dragoste. Desi nu simt nimic in neregula la degete, aspectul este mediocru.

 

INLAYS: 12th fret Diamond

Desi pare initial derutant sa lucrezi cu un singur inlay la tasta 12, nu este chiar asa de dificil. Tastele 3, 5, 7, 12 sunt marcate pe partea ingusta a grifului si se observa destul de usor atunci cand canti. De fapt, singurul motiv pentru care este derutant este ca marcajele sunt negre peste bindingul alb, eu fiind obisnuit cu marcaje albe pe fretboardul negru(si de aceea tind sa mai nimeresc uneori "intre puncte").

 

BODY: Mahogany w/ Figured Maple

Aici se ascunde secretul chitarii. Corpul este mare, lat, gros, greu. Si din mahon. Astia nu se joaca cu basswood sau cine stie ce**. Rezonanta si volumul sunetului chitarii fara a fi conectata la statie sunt impresionante. Sustain natural foarte bun. Practic, sustainul iti ofera comfort in cantat (nu intrebati, nu ma pricep sa explic, incercati si voi si veti vedea diferenta).Desigur, aici ajuta si imbinarea gat-ului si bridge-ul fix si forma chitarii. In comparatie cu echivalentul, C-1 Elite, 006-le pare sa aiba ceva mai mult lemn, care probabil ajuta la ceva. Plus, forma in sine arata interesant, daca nu mult mai tare. Sunet cald, inchis la culoare, echilibrat insa de Figured Maple Top-ul pentru mai multe sunete inalte. Finishul este foarte atragator, eu personal fiind atras de 3-tone-sunburst-uri si de finish-uri transparente in general.

 

PICKUPS: Duncan Designed HB-102/SC-102

ELECTRONICS: Vol/Tone (tap)/ 3-way

Dozele sunt Duncan Designed (SC-102 si HB-102) si dupa parerea producatorilor, suna in proportie de 95% identic cu modelele imitate (SD '59 si JB). Mi se pare o tampenie. Desigur, un Duncan Designed va suna mai aproape de un Seymour Duncan autentic decat oricare alta marca de doze, dar asta nu le face identice. Le este specific sunetul cald, intr-adevar, dar nu se poate zice in nici un caz ca este vorba de aceeasi calitate. Iarasi, dozele sunt foarte bune si chiar excelente pentru doze stock, dar cei exigenti vor considera imediat posibilitatea inlocuirii lor cu variantele lor autentice. Ar fi pacat ca acestea sa fie inlocuite insa cu niste Invaders sau cine stie ce (nemaivorbind de EMG-uri sau DiMarzio), chitarii ii este specific acest sunet cald de gain mediu spre high. Dozele sunt splitabile prin pot-ul Push-Pull de ton.

Distorsiunea este calda, plina. Suna destul de interesant si cu doza splitata, pe spate. In comparatie, pe fata, distorsiunea este un pic cam prea slaba, lipsindu-i volumul pentru a impinge preampul. In schimb, rolurile se inverseaza pe clean, doza din spate sunand prea puternic si taios, pe cand pozitiile din fata si mijloc suna uimitor, atat splitate cat si nesplitate. Singlecoilul din fata in mod special (e stacked, de aceea se poate splita) profita de corp si de caracteristicile lemnului. Sunetul e reminiscent unei chitari acustice, indraznesc sa zic (atat si din parerile altora care au auzit cum suna chitara). Iarasi, tin sa repet ca, cu 3-way switch-ul si splitarea, am la dispozitie 6 tonuri diferite, cu care sa experimentez. In legatura cu potentiometrele, par sa coboare cam incet, (tonul se inchide mai mult intre valorile 1-5; intre 5-10 nu este foarte sesizabil iar la volum e aproape invers) dar tot se pot obtine suficiente combinatii, in special impreuna cu multitudinea pozitiilor ale dozelor. Un ultim cuvant, v-as sugera sa va ganditi bine inainte de a modifica ceva. Sigur, as ridica putin doza din fata. Sigur, as schimba dozele de tot. Dar stiu bine ca schimbarea va fi spre bine? Eu am sincera impresie ca aceste doze se potrivesc perfect chitarii. In plus, nu exista singlecoils SD cu 4 cabluri de conectare (care se poate splita), ci numai mini humbuckers. Asta ar modifica tonul inca mai mult. Eu, personal, nu voi incerca prea curand asa ceva.

 

BRIDGE: TonePros TOM w/ thru-body

Bridge-ul in sine seamana cu Tune-o-matic-ul de pe un Les Paul, lipsindu-I stopbar-ul. Corzile sunt introduse prin spate. Bridge fix inseamna pentru mine comfort, in comparatie cu atentia cu care trebuie sa manuiesti un floyd (mi se parea mereu stresant sa nu apas prea tare pe bridge, sa dezacordez).

 

BINDING: Creme (neck, headstock)

Bindingul este un bonus estetic, deoarece este destul de greu sa lovesti chitara in locurile in care este aplicat. Nu stiu exact la ce se refera "Creme", pare a fi plastic, dar e lustruit si arata frumos. Ar fi aratat si mai frumos daca era si pe corp.

 

TUNERS: Grover

Rezistente, bine lubrifiate, raport mare intre marimile rotitelor, stabile.

 

HARDWARE: Black Chrome

Cand zici chrome, te gandesti la ceva foarte lucios. Ei bine, tot hardware-ul este mat si gri. Nu e neaparat inestetic si nu iese in evidenta, dar te-ai fi asteptat la altceva de la ceva care suna ca "Black Chrome". In orice caz, par destul de rezistente. Daca nu ar fi potentiometrele atat de bine infipte acolo, m-as gandi sa le schimb.

 

COLOR: See-Thru Black (STBlk)

Culoarea este in regula, presupun. Nu iese in evidenta prea mult si lasa sa se vada lemnul. Finish lucios. Mi-ar fi placut mult mai mult varianta Black Cherry, dar nu era disponibila din pacate.

 

US RETAIL PRICE: $819

819 dolari inseamna circa 2100 RON. Ganditi-va ce ar fi insemnat sa fie adusa chitara din state, impreuna cu adaosul comerciantului si cu transport. Sau sa o fi cumparat de pe Thomann cu 819 euro probabil (nu o au in stoc, dar probabil ar fi costat inca mai mult de atat). Au trecut vremurile cand Ne plangeam de preturile umflate ale chitarilor Schecter la magazinul Muzica. 2000 RON nu este doar un pret corect, este de-a dreptul un furt.

 

Cum suna / Cum se comporta:

Eu cant la chitara de aproape un an si jumatate. (si hop... tocmai a picat toata credibilitatea mea). Tin sa mentionez ca am detinut un Ibanez ieftin, si am incercat numeroase chitari ieftine, ale prietenilor, din care am ramas cu ideea ca nu se merita sa stai ore intregi sa te chinui sa schimbi corzi/acordezi datorita unui bridge de proasta calitate. Nu merita sa sacrifici sustain si numeroase corzi doar de dragul de a avea un bridge mobil, sunt suficiente lucruri care poti sa le faci pe chitara si fara asa ceva. Momentan, chitara valoreaza mai mult decat valoreaza abilitatea mea de a canta. Reviewuri pe internet sugereaza ca este foarte versatila, putandu-se lucra pe ea orice de la blues la hard rock, de la funk la jazz si la '80s metal. Dupa cum suna, as crede si eu, insa, din pacate nu am incercat foarte mult. Eu sunt mai degraba un chitarist de ocazie si imi place sa incerc orice, iar chitara aceasta imi va oferi aceasta posibilitate. Desi Schecter mi s-a parut initial o firma de chitari pentru genuri precum hardcore/alternative, tin sa adaug ca aceasta chitara va fi scutita de un asa abuz. In orice caz, un sustain bun si un ton placut valoreaza ,indiferent de stilul care il abordezi. Vi se pare sunetul prea cald? Cumparati un hellraiser sau ceva de genul, si veti beneficia de un sunet mult mai agresiv, dar acelasi sustain si calitate a sunetului. Feel-ul este grozav, desi este mai grea, presupun ca este un sacrificiu care iti intipareste in creier ca acest lucru este ceva bun. Nu se dezacordeaza. Pare foarte solid construita si ma astept sa ma tina multi ani.

 

Parti bune:

Corp grozav, finish foarte frumos. Neck de calitate la acest pret. Sunetul cald specific unui Gibson.

Bonusuri: cheite Grover, splitarea dozelor, binding, setup in state (cica).

SUPER PRET!!!

 

Parti rele:

Electronica - m-as fi asteptat la ceva putin mai de calitate la o astfel de chitara, si anume, potentiometre mai bune. Firaraia este, insa, aranjata, si chitara pare bine ecranata.

Asa numitul "Black Chrome" hardware. Ar fi putut arata un pic mai "chrome".

Lipsa floydului (am trecut asta la parti rele pentru ca stiu cat de important e pentru unii dintre voi...).

Hum-ul dozei de la gat, specific singlecoilurilor.

Made in Koreea. Orice ai zice, un japonez sarguincios lucreaza mai bine decat un coreean sarguincios.

 

 

Nota: 8/10***

 

* E posibil sa fi zis niste aberatii pe parcurs, gen "gatul seamana cu al unui Gibson", desi eu n-am pus in viata mea mana pe asa ceva. Nu uitati insa ca este un review, o singura parere dintr-o mie. Ghinionul vostru, pana cand nu vor mai aparea vreo 10 recenzii la aceasta scula, va trebui sa ma credeti pe cuvant.

** E vorba de preferinte. Stiu ca numeroase chitari de foarte mare calitate sunt construite din basswood, ex. Ibanezuri scumpe, desi nu cred ca m-a impresionat vreodata sustainul sau tonul vreunui Ibanez. Iarasi, e vorba doar de preferinte. Nu sariti cu parul.

*** Daca iubesti o chitara, nu-i da nota mare, fa-i un review exhaustiv.

 

Datorita structurii sitului de la http://www.schecterguitars.com/index.asp , linkul catre chitara practic nu exista. Daca va intereseaza, v-a trebui sa intrati singuri acolo si sa cautati la chitari.

Voi reveni ulterior cu poze si poate cu niste sample-uri.

Edited by Rayvann
Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Scale-ul de 25,5" este scale-ul standard pentru Stratocaster-e, nu este deloc neobisnuit. :)

 

PS: S-o canti sanatos si sa te serveasca mandra! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.