www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Boss Noise Suppressor


robinfinity
 Share

Recommended Posts

Salut, tocmai am luat un Boss NS2, si oricum l-as configura, are un fel de fade in, adica de la pauza cand incep sa cant volumul creste cam in 2 secunde la cel normal. Am incercat cu decay de la minim la 75%, cu threshhold de la minim la 50% and all in-between.

 

Are cineva o idee cam ce as putea sa fac sa scap de fade in?

 

Pe scurt, il am intre chitara si amp, pe loop am un Boss CS3 si un Rocktron Metal Planet. L-am luat ca sa pot folosi metal planet-ul pe single coil, respectiv, sa folosesc compressor-ul la gain mare fara zgomot (MetalPlanet+Humbucker e silentios).

 

Pe langa asta isi face treaba foarte bine, am reusit sa il configurez sa imi taie sunetul cand se termina nota inainte sa inceapa zgomotul, dar faza cu fade in ma innebuneste la melodii de genul Toxicity de la S.O.A.D. (la refren are o parte de strum-pauza-strum).

 

Merci,

Robi

Link to comment
Share on other sites

E o scula OK, atat cat poate fi de OK o astfel de scula cu toate avantajele si dezavantajele ei. Am avut aceeasi problema, dar nu mai stiu cum am rezolvat-o :) Oricum, ideea e ca acum nu mai face. Eu am compresorul in bucla, iar distorsul dupa NS2. Incearca asa si vezi care e treaba. Oricum, la un pedalboard nu obtii ce vrei din prima, ci abia dupa multe incercari. Daca nu esti capabil sa-ti faci sunetul nu inseamna ca sculele sunt proaste. Asta e problema cu review-urile pe net. Uneori le scriu oameni care nu au rabdare sa butoneze mai mult de trei minute.

Link to comment
Share on other sites

Salut!

Faust si Dass101, merci de reply-uri. Buna idea cu compressor-ul in loop, asa e mult mai okay. Am bagat compressor-ul in loop, si dupa NS2 Out metal planet-ul. Nu mai este cadere un volum, totusi, daca ascult cu atentie, se observa o mica diferenta de gain in primele 1-2 secunde, cred ca totusi face el ceva fade in, dar cum e inainte de MP, afecteaza doar gain-ul. Oricum, I can live with that, chiar mi-e super okay asa.

In rest, da, sunt de acord ca trebuie sa incerci multe combinatii pt un pedalboard k lumea, nu am incercat varianta zisa de Faus, pt ca dupa multele documentari inainte sa am pedala mi s-a parut ca nefiind o chestie perfecta :) mai ales ca si in manual era exact setarea folosita de mine :)) (imagine atasata).

 

Anyway, merci inca o data de ajutor!

dass101, tu ce setup ai? poate si la tine se poate rezolva cumva...

-Robi

Link to comment
Share on other sites

La mine isi face treaba foarte bine, chiar mi-am zis ca scula asta si un eq(sau doua) n-ar trebuii sa lipseasca din nici un setup.

Eu il folosesc primul in lantul de efecte, in bucla am bagat compresorul->wah->guv'nor, din ns2 ies in ubermetal(care are si el noisegate si ii pornit)->eq1->amp in, din amp prin amp send->eq2->zoomG2(din care folosesc efectele de mod)->amp return, ampul ii pus pe canalul "clean"(cateodata chiar si pe OD1 sau OD2 :) ).

NS-2 ii setat asa: "mute" mod(la fel se comporta si pe "reduction" mod), treshold - ora12, decay 0. merge chiar si cu ambele distoarse pornite simultan si ii muta instalatia(asta se datoreaza si noisegate-urilor din ubermetal si din G2, care, cum am zis is pornite si ele).

Link to comment
Share on other sites

Ma bucur ca ti-a fost de folos. Oricum, depinde mult de fiecare setup, si ma gandesc ca e posibil la unele setupuri sa nu mearga. Teoretic trebuie sa testezi pedalele pe setupul tau dar din pacate la noi nu prea e posibil, mai ales atunci cand ne cumparam efectele de afara. Asa ca asta e, faci un setup pe cat posibil asemanator cu al tau in magazin, cumperi, vezi ca nu merge la tine, il vinzi ca poate merge la altul si tot asa. Din fericire afara poti avea norocul sa gasesti un vanzator care sa stie foarte multe, unii sunt guitar tech si cu ei te poti sfatui si sa-ti dea multe idei. Alteori e posibil sa fie chiar mai slab ca tine care esti chitarist nu guitar tech, ce sa-i faci oameni si oameni.

Edited by Faust
Link to comment
Share on other sites

Salut, ce scrie teckus, imi confirma ideea de care mi-am dat seama ieri, daca ai un distors cu gain mare, e mai bine sa il pui pe out-ul de la NS2, iar chestiile de boost sau compressor pe loop.

Adica ceva de genu:

chitara->NS2->distors high gain

NS2Send->(compressor sau booster)->NS2Return

Daca mai are cineva probleme cu NS2, sunt curios daca asta le rezolva.

P.S.: Eu mi-am setat si decay si threshhold la 50%, man, pana si single coil-urile (SSL1 si SSL4 - asta avand output de 13.3) cu gain de metal si CS3 cu sustain la maxim, sunt silentioase. Apare un picut de zgomot chiar la sfarsitul notei daca o tin pana cand se termina sustain-ul, dar nu vreau sa pun decay mai mic, ca nu folosesc intotdeauna compresor-ul.

Pentru mine, cu setup-ul asta, e minunat de fain!

Link to comment
Share on other sites

Ideea ii sa pui in loop-ul ns2 toate pedalele generatoare de zgomot(comp, dist, boost, wah, etc.) eu am pus un distors high-gain dupa ns2 pentru ca si acel distors, are integrat in el noisegate si nu-si avea rostul sa-l pun in bucla ns-ului, daca nu avea noisegate integrat, il puneam si pe el in bucla.

Ca sa scapi de "picutul ala de zgomot de la sfarsitul notei" seteaza "decay" la minim, adica atat de putin incat sa nu-ti "manace" din sunet :)

Link to comment
Share on other sites

Da, teoretic ai dreptate cu pedala de distors in loop, dar daca fac asa, apare acel fade in la volum de care ziceam. punand o pedala noisy in loop, si distorsul dupa, e mai okay, noise gate-ul oricum imi reduce zgomotul si inainte sa intre in metal planet, fara sa treaca prin compressor, si fade in-ul la volum se schimba doar la o diferenta de gain, care e okay si foarte putin sesizabila. Anyway, daca ai chef, incearca sa iti pui pedala din loop la gain mare, fara sa dai drumul la UberMetal, sunt curios daca ai si tu fade in...

Link to comment
Share on other sites

Eu l-am probat exact asa cum scrie in manual, cu distors sau preamp in bucla. Nu a functionat corect, deci l-am dat inapoi. Sincer nu am timp sa ma chinui sa fac improvizatii pt a face utilizabil un amarit de noise gate. Suspectez ca e o problema intre detectia semnalului de la chitara corelata cu detectia semnalului din loop. E foarte posibil ca la anumite combinatii chitara/distors sa functioneze corect, dar parca nu prea e OK sa nu mearga pur si simplu...

Link to comment
Share on other sites

Oameni buni, eu n-am avut nici o problema cu NS2, adevarul e ca am pus doar un CryBaby in loop ca sa-i taie din zgomot si o face bine, distorsiune am din amp, iar in bucla de efecte a ampului am un G-Force pentru care am preset-uri cu GATE-ul pornit la gain mare, ceea ce reduce tot zgomotul. Gate-ul din G-Force e cam mancator de ton daca nu-l setezi corect, dar e ok de folosit mai ales ca-l poti seta separat pentru fiecare preset :) . Nu e bine de blamat scula asta, e o scula buna la pretul asta. Mereu iau in considerare volumul la care cant, si asa imi setez NS2-ul, nu pun threshhold la 50% si zic ca e OK, prefer sa reduc doar cat zgomot am nevoie, de aceea ma joc de fiecare data cu el.

Link to comment
Share on other sites

Nu am vrut sa spun ca e nashpa, dupa ce am pus CS-ul pe loop si distorsul dupa (asa cum aprox. il folosesti si tu, doar ca ai dist in amp :)) merge super, si sunt foarte multumit de el, nu mananca ton, etc, diferenta de gain e aproape insesizabila, eu o aud, pentru ca stiu la ce trebuie sa fiu atent :).

DAR: cand am pus in loop CS3 si metal planet (adica orice pedala de high gain distortion), a aparut un fade in foarte nasol, adica era ca si cum atunci cand dai prima data pe corzi ai avea volumul la 70%, si in 1-2 secunde iti urca la 100%, chiar daca dupa aia ramane asa, era foarte nasol cand aveai de cantat strum-pauza-strum-pauza.

Thread-ul asta l-am pornit pt ca vroiam sa stiu cum sa scap de problema, si am si scapat (cu sfatul lui Faust). Ma ajuta foarte mult pedala, pot sa pun acum compressor-ul la max, sau sa folosesc single coil cu dist higain (inclusiv compressor), si nu am zgomot, dar mi se pare inacceptabila problema care a aparut folosind setup-ul recomandat in manual.

Anyway, faptul ca si dass101 a avut aceeasi problema, inseamna ca e ceva generic la pedala, adica are si ea parti negative in anumite combinatii, nu e rau sa stii la ce sa te astepti.

Hai ca deja incep sa ma invart in cerc cu cuvintele :) concluzia mea: NS2 e o pedala buna, dar nu intotdeauna setarile din manual sunt setup-ul perfect :(

Link to comment
Share on other sites

Acum, daca ne gandim ca adevaratul distors e in amp, deci dupa NS2... atunci pare destul de logic sa pui distorsul dupa. Pedalele de distors (surogate de fapt) am incercat si eu sa le pun in loop cu rezultatele pe care le stiti si voi. Nu sunt de acord cu dass pentru ca daca te astepti ca totul sa mearga din prima iar tu sa nu faci nimic esti un mare puturos. Eu chiar sunt un lenevos, dar nici chiar asa. Pur si simplu nu exista retete si toata lumea stie ca manualele sunt doar orientative. Si toate firmele producatoare te indeamna sa experimentezi pana cand reusesti sa gasesti setupul care este mai bun pentru tine. Nimeni nu iti da mura in gura si nici nu are cum pentru ca gusturile sunt foarte diferite. Una peste alta, NS2 este o pedala buna. Multe nume mari au ales-o. De ce oare? Sigur, ei nu se asteapta sa mearga totul din prima, ei (guitar tech-ul lor) pierd timpul chiar si cu un 'amarat de noise gate'... Pentru ca forta lantului este data de veriga cea mai slaba, chiar si noise gate-ul este foarte important si merita sa pierzi timpul cu el.

Link to comment
Share on other sites

Hai sa zicem altfel :)

pentru mine aceasta pedala ar fi fost utila doar daca functiona corect, asa cum scrie in manual. Pe mine nu ma interesa decit sa imi taie zgomotul DUPA distors, pentru ca inainte nu am nici o problema.

Cind am zis ca nu am timp sa experimentez, ma refeream mai degraba la situatia in care sa trebuiasca sa ii gasesc o utilitate cit de cit, in conditiile in care cea NORMALA nu functiona. Nu prea mi se pare OK...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.