www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Exista foarte multe tipuri de mahon...unele dintre ele au pretul destul de ridicat (ex Honduras Mahogany), altele au pret foarte mic (ex Nato, care este tot o varietate de mahon)...asadar sub denumirea generica de "mahon" se poate ascunde orice varietate din specia asta...si poate (si aproape sigur) chitara de care ai pomenit tu este facuta dintr-o varietate mai ieftina si probabil si mai "slabuta" din punct de vedere tonal...pentru mai multe informatii despre speciile de mahon uita-te pe www.lmii.com

Posted

in terorie e din mahon....dar si astea sunt pe varietati...lemnul in principiu ar avea aceleasi proprieteti...dar..iti recomand sa te uiti la cort pagelli2..aceleasi chestii...preturi apropiate....si pana la urma..mahonul e mahon..de honduras sau nu..sau stiu eu ce mai varietati....conteaza mult la sustain..mai asteapta opinii si dupa sa te hotarasti...nu arunca cu banii in caini

:)

Posted

sustainul bun al au si chiatrele cu placa de rezonanta facuta din molid

corpul , forma , masa , rezonanta proprie ce cavitati are etc..

mahonul de oricare are cam aceleasi poprietati , lemn de esenta tare , compact.

Favorizeaza inaltele , cu cat este lemnul mai usor cu structura mai "rara" ( nu compacta) ca suna mai plin cu ton mai bogat.Problema ar fi finisarea si ca aceste lemne usoare" sunt sensibile la lovituri se taseaza usor si crapa lacul ...etc

Chitara nu-i mobila.Nu te intereseaza in primul rand cum arata de frumos ci cum suna .

Eu am o chitara din mahon ce are sustainul cel mai prost !! deci trebuie incercata chitara indiferent din ce-i facuta.