miki Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 am vazut la Thomann chitara asta www.thomann.de/harley benton duke 100 bc.html la pretul asta se poate sa aiba corp din MAHON ?eventual schimb dozele la ceva mai performant si am o chitara buna la un pret rezonabil? mai visez si eu.ce parere aveti?
Soulmaster Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Poate o fi lemn de mahon dar daca chitara nu a fost bine facuta degeaba. E mai mult ca un loz in plic... daca ai noroc...
Guest zzz Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Exista foarte multe tipuri de mahon...unele dintre ele au pretul destul de ridicat (ex Honduras Mahogany), altele au pret foarte mic (ex Nato, care este tot o varietate de mahon)...asadar sub denumirea generica de "mahon" se poate ascunde orice varietate din specia asta...si poate (si aproape sigur) chitara de care ai pomenit tu este facuta dintr-o varietate mai ieftina si probabil si mai "slabuta" din punct de vedere tonal...pentru mai multe informatii despre speciile de mahon uita-te pe www.lmii.com
Guest barbu Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 in terorie e din mahon....dar si astea sunt pe varietati...lemnul in principiu ar avea aceleasi proprieteti...dar..iti recomand sa te uiti la cort pagelli2..aceleasi chestii...preturi apropiate....si pana la urma..mahonul e mahon..de honduras sau nu..sau stiu eu ce mai varietati....conteaza mult la sustain..mai asteapta opinii si dupa sa te hotarasti...nu arunca cu banii in caini
karpi Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 sustainul bun al au si chiatrele cu placa de rezonanta facuta din molid corpul , forma , masa , rezonanta proprie ce cavitati are etc.. mahonul de oricare are cam aceleasi poprietati , lemn de esenta tare , compact. Favorizeaza inaltele , cu cat este lemnul mai usor cu structura mai "rara" ( nu compacta) ca suna mai plin cu ton mai bogat.Problema ar fi finisarea si ca aceste lemne usoare" sunt sensibile la lovituri se taseaza usor si crapa lacul ...etc Chitara nu-i mobila.Nu te intereseaza in primul rand cum arata de frumos ci cum suna . Eu am o chitara din mahon ce are sustainul cel mai prost !! deci trebuie incercata chitara indiferent din ce-i facuta.
Recommended Posts