Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Bineinteles ca daca citesti ce a scris MCMUSIC se poate ..deschizi un DE-MA intr-un sat intr-un depozit -fost grajd sau alta constructie cu chirie mica si vin clienti sa cumpere ieftin si bun .Pe langa acest lucru s-ar putea vinde si online, la instrumentele ieftine si cu o politica de "garantie" destepta treaba ar merge struna.Asa ca poate fi mai ieftin decat in buricul targului .....DAR Asta face Thomann. Chestia cu ieftin si bun e totusi pusa sub semnul intrebarii. Thomann este fortat sa vanda la preturi mici din cauza ca nu are desfacere la nivelul stocurilor. Sa nu credeti ca vanzarile online si cei care fac drumul pana la el sunt suficienti pentru a avea rulajul necesar. De multe ori vinde chiar sub pretul de achizitie, doar pentru a rula stocurile. Pe de alta parte sa stiti ca distribuitorii si celelalte magazine din Germania nu sunt deloc multumiti de modul cum preturile practicate de el afecteaza piata din Germania. In ultima vreme, poate ati observat, preturile au mai crescut la Thomann, in special la brand-urile serioase, asta ca urmare a interventiei distribitorilor. Tocmai in ideea de a proteja ceilalti dealeri ( magazine, lanturi de magazine ) precum Musik Store, Musik Schmidt, etc. Politica lui de preturi ii afecteaza in primul rand pe nemti, apoi pe noi cei de afara. Oricum, Thomann a fost scos din rahat in ultimii ani de esteuropenii care s-au dus cu mic cu mare in caruta, in duba, in Dacie sau au comandat online si l-au scapat de multe lucruri greu de vandut in Germania. Karpi, pe de alta parte, ar trebui sa spui ca ti-ai achizitionat dintr-un magazin din Timisoara un Zoom H4 ( buna alegere ) la pret mai mic decat la Thomann, nu-i asa? Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
karpi Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Orice firma "serioasa" face preturile in functie de costuri Rata profitului calculata la cost trebuie sa fie strict mai mare decat rata dobanzii la banca. Altfel nu merita. Acte de caritate nu face nimeni, indiferent ca e 200$ salariul in zona aia. Reale sau convenabile, se pune intrebarea? Ca preturile lu nenea Hans nu sunt reale. Eu vorbesc de firme serioase nu de smecherii locale . Firme ce nu vor sa faca profit 1000% peste noapte adica nu vinzi chitara de 30$ cu 300$ si pe langa toate acestea nu ai nici garantie si atelier de reparatii piese de schimb etc .Eu asa stiu ca orice firma este obligata sa aiba asa ceva si sa vanda si piese de schimb , nu sa te duci tu si sa faci comanda speciala ptr doua suruburi sau un potmetru . Exact cum ai aduce import masini de lux si nu asiguri piesele de schimb , sau orice alte aparate electrocasnice .Trebuie sa ai in depozit pises de schimb pe preconizata durata de viata al produsului .Nu sa te coste comenzile speciale mai mult decat obiectul .Ca doar nu renovezi o scula iesita din fabricatie de 50 de ani si cauti componente originale prin lume. Acest lucru intra la educatia consumatorului .Nu numai sa dea bani ,Apoi e traba lui ce face ,si sa pleace in Korea sa-s faca rost de componente care se strica de bune ce sunt . Sa nu mai dea bani pe toate prostiile , sau sa dea numai cat merita . La 80% din chitare in doua zil potmetrele sunt inutilizabile , vibratoarele la fel , cheile doamne fereste sa cada chitara se sparg in bucatele sau sunt din plastic sau "zamac" , esti pacalit din primul sut cand ti-se vinde o chitara cu gatul din artar si te trezesti ca in cel mai bun caz ete din ceva paltin . Pentru toate ecesta ar trebui chitarele duse inapoi si sa se ceara despagubiri .
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Eu vorbesc de firme serioase nu de smecherii locale . Firme ce nu vor sa faca profit 1000% peste noapte adica nu vinzi chitara de 30$ cu 300$ si pe langa toate acestea nu ai nici garantie si atelier de reparatii piese de schimb etc .Eu asa stiu ca orice firma este obligata sa aiba asa ceva si sa vanda si piese de schimb , nu sa te duci tu si sa faci comanda speciala ptr doua suruburi sau un potmetru . Exact cum ai aduce import masini de lux si nu asiguri piesele de schimb , sau orice alte aparate electrocasnice .Trebuie sa ai in depozit pises de schimb pe preconizata durata de viata al produsului .Nu sa te coste comenzile speciale mai mult decat obiectul .Ca doar nu renovezi o scula iesita din fabricatie de 50 de ani si cauti componente originale prin lume. Acest lucru intra la educatia consumatorului .Nu numai sa dea bani ,Apoi e traba lui ce face ,si sa pleace in Korea sa-s faca rost de componente care se strica de bune ce sunt . Sa nu mai dea bani pe toate prostiile , sau sa dea numai cat merita . La 80% din chitare in doua zil potmetrele sunt inutilizabile , vibratoarele la fel , cheile doamne fereste sa cada chitara se sparg in bucatele sau sunt din plastic sau "zamac" , esti pacalit din primul sut cand ti-se vinde o chitara cu gatul din artar si te trezesti ca in cel mai bun caz ete din ceva paltin . Pentru toate ecesta ar trebui chitarele duse inapoi si sa se ceara despagubiri . Pai si cine-i opreste sa le duca inapoi?
/dev/null Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Asa ca deocamdata online pe net este o mare excrocherie si nici sa platesti oline nu se prea potriveste pe la noi . De pe net inca nu am putut sa aflu pretul real actual al nici unei scule!! numai minciuni si pacalaleli . Om bun, "online pe net" este un business care merge de foarte mult timp si face foarte multi bani, in general cu satisfactii de ambele partzi ale tranzactiei, indiferent daca este vorba de site-uri de licitatii gen ebay sau de magazine on-line. De unde aceasta "mare excrocherie"? Exista intr-adevar escroci si aparent romanii sunt tatici la treaba asta, dar e vorba de ceva complet diferit. In legatura treaba cu platitul online, eu personal si diversi alti oameni pe care-i cunosc au reusit sa faca asta de mult timp in Romania. Ce inseamna ca nu prea "se potriveste" ? In legatura cu a doua problema, da-mi voie sa te ajut, algoritmul e foarte simplu. Te duci pe un magazin "online pe net", selectezi un produs, itzi sunt afisate diverse detalii, printre care si pretzul; ala e pretzul produsului. Caz concret: * apesi aici: http://www.thomann.de/gb/gibson_lp_std_50_faded_tb.htm * dai un pic mai in jos si vedem scris "Our price incl. VAT. plus shipping costs"; folosirea cuvantului "price" este un indiciu important ca pretzul e aproape * ta-da!! imediat dedesubt, scrie "EUR 1590.-" si "GBP 1144.80" - poate parea incredibil, dar acesta este pretzul "real actual" al produsului! Vad ca igorr se pricepe nu numai sa gaseasca pretzuri pe diverse site-uri, dar si sa calculeze diferentze de pretz intre pentru acelasi produs in monezi diferite! Ti-l recomand cu incredere pentru mai multe sfaturi legate de subiect. A, sa nu uit, "incl. VAT" inseamna "TVA inclus" "plus shipping costs" inseamna ca transportul se plateste separat. Restul de detalii le potzi afla de pe site-uri in sectiuni speciale dedicate intrebarilor frecvente, sau transportului, procesului de comanda si plata etc. Daca nu gasesti raspunsul acolo, mai toate aceste magazine on-line au o adresa de email si un numar de telefon unde potzi contacta un agent de vanzari. In caz ca te referi la site-uri care nu au grija ca pretzurile de pe site sa fie in concordantza cu pretzurile din magazin, asta e alta poveste si nu trebuie in nici un caz generalizat la modul grosier. Ar fi cazul sa realizezi ca parerea ta este cel mai probabil bazata pe lipsa de informare, traume personale sau surse la fel de putzin obiective. Nu contrazic faptul ca e mai bine sa potzi vedea in persoana ce cumperi etc etc; dimpotriva. Insa afirmatiile de mai sus sunt pur si simplu deplasate, si imi amintesc de o alta ocazie in care afirmai ca difuzoarele tuturor producatorilor au rating-ul de putere de (cred ca tzin bine minte) zece ori mai mare decat cel real...
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Karpi, te rog sa ne spui si noua care sunt firmele alea, care vand chitare cu 300 in loc de 30 cat e pretul real. Asta ar fi o informatie utila pentru toti, nu-i asa?
karpi Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Om bun, "online pe net" este un business care merge de foarte mult timp si face foarte multi bani, in general cu satisfactii de ambele partzi ale tranzactiei, indiferent daca este vorba de site-uri de licitatii gen ebay sau de magazine on-line. De unde aceasta "mare excrocherie"? Exista intr-adevar escroci si aparent romanii sunt tatici la treaba asta, dar e vorba de ceva complet diferit. In legatura treaba cu platitul online, eu personal si diversi alti oameni pe care-i cunosc au reusit sa faca asta de mult timp in Romania. Ce inseamna ca nu prea "se potriveste" ? In legatura cu a doua problema, da-mi voie sa te ajut, algoritmul e foarte simplu. Te duci pe un magazin "online pe net", selectezi un produs, itzi sunt afisate diverse detalii, printre care si pretzul; ala e pretzul produsului. Caz concret: * apesi aici: http://www.thomann.de/gb/gibson_lp_std_50_faded_tb.htm * dai un pic mai in jos si vedem scris "Our price incl. VAT. plus shipping costs"; folosirea cuvantului "price" este un indiciu important ca pretzul e aproape * ta-da!! imediat dedesubt, scrie "EUR 1590.-" si "GBP 1144.80" - poate parea incredibil, dar acesta este pretzul "real actual" al produsului! Vad ca igorr se pricepe nu numai sa gaseasca pretzuri pe diverse site-uri, dar si sa calculeze diferentze de pretz intre pentru acelasi produs in monezi diferite! Ti-l recomand cu incredere pentru mai multe sfaturi legate de subiect. A, sa nu uit, "incl. VAT" inseamna "TVA inclus" "plus shipping costs" inseamna ca transportul se plateste separat. Restul de detalii le potzi afla de pe site-uri in sectiuni speciale dedicate intrebarilor frecvente, sau transportului, procesului de comanda si plata etc. Daca nu gasesti raspunsul acolo, mai toate aceste magazine on-line au o adresa de email si un numar de telefon unde potzi contacta un agent de vanzari. In caz ca te referi la site-uri care nu au grija ca pretzurile de pe site sa fie in concordantza cu pretzurile din magazin, asta e alta poveste si nu trebuie in nici un caz generalizat la modul grosier. Ar fi cazul sa realizezi ca parerea ta este cel mai probabil bazata pe lipsa de informare, traume personale sau surse la fel de putzin obiective. Nu contrazic faptul ca e mai bine sa potzi vedea in persoana ce cumperi etc etc; dimpotriva. Insa afirmatiile de mai sus sunt pur si simplu deplasate, si imi amintesc de o alta ocazie in care afirmai ca difuzoarele tuturor producatorilor au rating-ul de putere de (cred ca tzin bine minte) zece ori mai mare decat cel real... Am fosti colegi 99% in germania si discut cu ei aproape zilnic , au fost pacaliti de nenumarate ori "online" , cum am mai scris acum se duc si dupa o licitatie sa ridice scula de la un particular caci nu mai au incredere in nimic si in nimeni . E plin netul de magazine virtuale multe dispar cu banii si nici nu se da de urma lor ...etc etc au patit-o personal .Alti prieteni americani povestesc cum e pe la ei .Se intampla multe si eu am auzit doar cateva cazuri de la cunoscuti si cate or mai fi ? Sa nu mai zic de firmele locale care dau si garantie ca nu le doare mana , 3 ani , si peste 6 luni firma nu mai exista , ce sa mai zici de cele de pe net ,Niste imagini digitale pe ecran.Scandaluri au fost nenumarate si enorme , cauza care a dus la o intarziere a dezvoltari internetului mii si mii de firme fara nici o acoperire opereaza si aztazi pe net .Scandalul ENRON a fost copil mic pe langa cel cu firmele de pe net ( magazinele virtuale ...etc) Karpi, te rog sa ne spui si noua care sunt firmele alea, care vand chitare cu 300 in loc de 30 cat e pretul real.Asta ar fi o informatie utila pentru toti, nu-i asa? Daca o chitara are valoarea de 30$ si se vinde cu 300$ , mai toate copiile "noname"costa cam 30-50$. Prietenul meu a vrut sa-mi aduca 6 chitare noname de la o firma chinezeasca ce costau pana la urma 25$ bucata numai sa le ia cineva. Dar i-a,m spus ca nu-mi trebuie nu ma apuc sa vand chitare . Chiar am un Hohner Rockwood LP ce a costat 60Eu . La MCMUSIC nu am vazut numai scule de calitate .Dar idea cu magazin DE-MA la "sat" nu-i rea daca poti sa cobori pretul cu 30% .Si asa preturile / calitate sunt OK .Dar e bine sa ai si magazin in oras , am cumparat un Zoom-H4 la MCMUSIC drept mai scump decat daca asteptam sa primesc din germania dar dupamasa am avut cu ce sa ma joc , hehe .Bineinteles ca mi-se aducea scula acasa de catre prieteni fara sa mai coste transportul ,sau am mai primit si prin mesagerie , firme ce aduc colete.Daca nu era magazinul in oras probabil asteptam pana venea careva din fostii trupetii. Edited December 30, 2007 by karpi
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Am fosti colegi 99% in germania si discut cu ei aproape zilnic , au fost pacaliti de nenumarate ori "online" , cum am mai scris acum se duc si dupa o licitatie sa ridice scula de la un particular caci nu mai au incredere in nimic si in nimeni . E plin netul de magazine virtuale multe dispar cu banii si nici nu se da de urma lor ...etc etc au patit-o personal .Alti prieteni americani povestesc cum e pe la ei .Se intampla multe si eu am auzit doar cateva cazuri de la cunoscuti si cate or mai fi ? Sa nu mai zic de firmele locale care dau si garantie ca nu le doare mana , 3 ani , si peste 6 luni firma nu mai exista , ce sa mai zici de cele de pe net ,Niste imagini digitale pe ecran.Scandaluri au fost nenumarate si enorme , cauza care a dus la o intarziere a dezvoltari internetului mii si mii de firme fara nici o acoperire opereaza si aztazi pe net .Scandalul ENRON a fost copil mic pe langa cel cu firmele de pe net ( magazinele virtuale ...etc) daca o chitara are valoarea de 30$ si se vinde cu 300$ , mai toate copiile costa cam 30$ Prietenul meu a vrut sa-mi aduca 6 bucati de la o firma chinezeasca ce costau pana la urma 25$ bucata numai sa le ia cineva. Dar i-a,m spus ca nu-mi trebuie nu ma apuc sa vand chitare . Deja avem o problema globala! E hotie peste tot, in Germania, in State, ca sa nu mai vb in Romania! In legatura cu explcatia ta privind chitarele de 25 si 300, linistit ar putea fi preluata de Carcotasi, la rubrica Russiniiiicaaa! Imi pare rau Karpi, modul tau de analiza e foarte "simplu"!
karpi Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Deja avem o problema globala! E hotie peste tot, in Germania, in State, ca sa nu mai vb in Romania! In legatura cu explcatia ta privind chitarele de 25 si 300, linistit ar putea fi preluata de Carcotasi, la rubrica Russiniiiicaaa! Imi pare rau Karpi, modul tau de analiza e foarte "simplu"! Tu ai acces la preturile de la poarta fabrici de ce nu ne spui tu ? Eu stiu cate ceva dar tu trebuie sa fii informat exact . E nu zic sa nu se vanda la ce pret vor comerciantii ,oricie scula .DAR, este vorba si de comert unde trebuie s a prevezi miscarile de pe piata .Sa aduci scule ieftine dar care au si cautare , sa ai si calitate ,sa ai rulaj mare sa ai si castig.Sa scapi de marfa nevandabila la timp si multe altele ...
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Dragul meu Karpi, vb lui Stratman, chestia e un pic mai complexa: 1. Sunt zeci, sute de chinezarii, no name, care vor sa-si vanda marfa indoielnica cu 30-50 USD, asa cum zici tu, la poarta fabricii, adica exworks ( mai repede FOB ). OK, presupun ca imi convine pretul si calitatea. Eu sunt un comerciant serios, nu unul de cartier, o sa comand un container de 20 picioare, adica aprox 500 chitare. In conditiile date, platesc transportul pana in Bucuresti, cu vaporul ( sea delivery ). Un container ma costa aprox 4000 USD pana in Bucuresti. Sa facem socoteala: 40 USD chitara ( am ales media, nici 30 si nici 50, repet pentru un no name, gen MAXINE ) inmultit cu 500 buc = 20000 USD. Adaug transportul de 4000, am ajuns la 24000 USD. Marfa ajunge in Bucuresti, patesc taxe vamale 3.7%, adica 888 USD. Am ajuns la 24888 usd. Se aplica TVA, 19 %, adica 4728,72 USD. Am ajuns la 29616,72 USD, asta inseamna ca o chitara de 40 USD la poarta fabricii m-a costat pe mine 29616,72/500= 59,23344, corect? Eu sunt distribuitor, duc marfa la depozit. Aplic un adaos comercial de 30%, pretul meu catre dealeri va fi aprox 77 USD. Am castigat 1000%???? Ok, dealerul autorizat ( adica a cumparat de la distribuitorul teritorial ) aplica si el adaos comercial 30%, e mult? Pretul de vanzare din magazin va fi de aprox 100 USD. Iata cum o chitara de 40 USD ( caz demonstartiv, niciodata nu o sa cumperi un Schecter, Ibanez, Feder, Gibson etc cu banii astia la poarta fabricii! ) ajunge sa se vanda cu 100 USD fara sa se imbogateasca nimeni! Ce zici maestre? Acuma ca ti-am explicat cum sta treaba ( pe langa faptul ca ai sa-mi dai o bere ) spune tu cum e cu politica de preturi a lui Thomann! Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
Guest costi iorga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 As putea inchide cele 5 magazine care le avem, economisesc peste 20000 de Euro/luna, construiesc o hala la Campulung Muscel, de unde sunt de altfel, ma costa de 20 de ori mai ieftin ca in Bucuresti, angajez 15-20 de tineri cu salariul de 1000 Euro pe luna si vand online. Platesc si transportul in Romania. Preturile vor fi cu 30% mai ieftine. Mentionez ca in proportie de 90 % preturile practicate acum, de noi, sunt cele de la Thomann. 30% mai ieftin? E o solutie? Fiind distribuitor si nu dealer, banuiesc ca ar fi lucrativ pentru tine sa faci asta. De ce nu o faci? Eu as cumpara online de la tine, daca pretul tau e 30% sub Thomann, cu ochii inchisi as cumpara! Parerea mea este ca preturile se mentin in mod artificial inalte, aceasta fiind politica pt Europa, promovata atat de marii producatori cat si de distro ai lor, care (nu cunosc detaliile contractelor voastra cu Gibson sau cine-o mai fi) se angajeaza sa mentina stacheta sus, peste nivelul de pret din State de exemplu. Cred ca exemplul cu Campulung Muscel e foarte-foarte bun si mi-as dori-o sa o faci! In primul rand pentru cei 15-20 de angajati pe care vrei sa-i platesti cu 1000€/luna! As veni personal si ti-as ridica statuie!
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Fiind distribuitor si nu dealer, banuiesc ca ar fi lucrativ pentru tine sa faci asta. De ce nu o faci? Eu as cumpara online de la tine, daca pretul tau e 30% sub Thomann, cu ochii inchisi as cumpara!Parerea mea este ca preturile se mentin in mod artificial inalte, aceasta fiind politica pt Europa, promovata atat de marii producatori cat si de distro ai lor, care (nu cunosc detaliile contractelor voastra cu Gibson sau cine-o mai fi) se angajeaza sa mentina stacheta sus, peste nivelul de pret din State de exemplu. Cred ca exemplul cu Campulung Muscel e foarte-foarte bun si mi-as dori-o sa o faci! In primul rand pentru cei 15-20 de angajati pe care vrei sa-i platesti cu 1000€/luna! As veni personal si ti-as ridica statuie! Daca problema salarizarii e principala, stai linistit, sunt pe aproape! Pe de alta parte, sigur nu o sa procedez ca Thomann, clar pe termen lung e un esec! De ce in State nu exista echivalentul lui? O sa merg in conditiile date, practicand preturile lui Thomann, deschizand magazine in toata tara. Va dura ceva, e drept. Partea nasoala pentru customeri ( clienti ) e ca voi vinde prin magazinele noastre numai brand-urile pentru care suntem distribuitori, nu vor fi magazine in care sa gasesti de toate! Asta, repet, pentru ca nu sunt detailisti in Romania, precum GC, sau Sam... Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
Guest costi iorga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Daca problema salarizarii e principala, stai linistit, sunt pe aproape! Maine ma duc sa cumpar marmura! Daca problema salarizarii e principala, stai linistit, sunt pe aproape! Pe de alta parte, sigur nu o sa procedez ca Thomann, clar pe termen lung e un esec! De ce in State nu exista echivalentul lui? O sa merg in conditiile date, practicand preturile lui Thomann, deschizand magazine in toata tara. Va dura ceva, e drept. Partea nasoala pentru cusomeri e ca voi vinde prin magazinele noastre numai brand-urile pentru care suntem distribuitori, nu vor fi magazine in care sa gasesti de toate! Asta, repet, pentru ca nu sunt detailisti in Romania, precum GC, sau Sam... Probabil ca nu sunt detailisti din cauza faptului ca pt un brand anume tre sa mergi la unicul distro X, care mai baga si el un adaus la pret, pt alt brand mergi la distro Y, si tot asa... Si atunci, cu cat sa vanda detailistul? Sistemul asta este gaunos, dupa parerea mea...
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Probabil ca nu sunt detailisti din cauza faptului ca pt un brand anume tre sa mergi la unicul distro X, care mai baga si el un adaus la pret, pt alt brand mergi la distro Y, si tot asa... Si atunci, cu cat sa vanda detailistul? Sistemul asta este gaunos, dupa parerea mea... Pai asta e peste tot in lume, distribuitorul are depozit si marfa, detailistul vine si cumpara ce crede de cuvinta pe moment, sau da telefon sau fax la distribuitor sa-i trimita x sau y. Detailistul nu e obligat sa aiba stocuri mari ( aici e problema lui Thomann, e un pic de grandomanie la mijloc, crede ca poate controla piata! Oricum politica sa defectuoasa nu e decat in avantajul customerilor! ). Vrea niste Fender-uri comanda la distribuitorul Fender, vrea 2-3 Ibanezuri comanda la distribuitorul Ibanez. Chestia e simpla. Si functioneaza in toata lumea! Crezi ca distribuitorul Sony vinde el insusi? Nu , e bataie, Media Galaxi, Domo, Altex cumpara prin el, toata lumea e multumita! Diviziunea muncii... Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
Guest costi iorga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Thomann are stocuri mari pt ca are un rulaj gigantic. Pe langa o gramada de gioarse, el vinde insa si chestii intr-adevar bune, e foarte mare pe piata si cam da tonul la preturi. La volumul sau de vanzari, el poate pune chiar si distribuitorului "sula in coaste", ca sa ma exprim ca un cunoscut politician de pe la noi... Tu, cu MCMusic, fiind atat distro cat si detailist, poti pune un posibil alt detailist intr-o situatie de concurenta cu magazinele tale en detail, iar eu cred ca politica ta de preturi vis-a-vis de detailistul nr2 va fi una favorabila magazinelor tale. Deci tu esti atat distro cat si detailist, ai si painea si cutitul, cum s-ar zice... De aia poate nu vine detailistul la tine, de aia poate nici nu exista detailisti ca Sam Ash sau Guitar Center la noi. Cei care detin distributia unica detin si vanzarea in detaliu, Got my point? E gaunos sistemul... Edited December 30, 2007 by costi iorga
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Thomann are stocuri mari pt ca are un rulaj gigantic. Pe langa o gramada de gioarse, el vinde insa si chestii intr-adevar bune, e foarte mare pe piata si cam da tonul la preturi.Tu, cu MCMusic, fiind atat distro cat si detailist, poti pune un posibil alt detailist intr-o situatie de concurenta cu magazinele tale en detail, iar eu cred ca politica ta de preturi vis-a-vis de detailistul nr2 va fi una favorabila magazinelor tale. Deci tu esti atat distro cat si detailist, ai si painea si cutitul, cum s-ar zice... De aia poate nu vine detailistul la tine, de aia poate nici nu exista detailisti ca Sam Ash sau Guitar Center la noi. Cei care detin distributia unica detin si vanzarea in detaliu, Got my point? E gaunos sistemul... Exemplu: Magazinul Triola din Timisoara este dealer autorizat M&C. Colaborarea este excelenta. Beneficiaza de un discount bun de la noi, asa ca o sa ai surpriza, sa gasesti la acelasi pret instrumentele distribuite de noi in Timisoara, in doua magazine, MCMUSIC si TRIOLA! Unde e gaura? Distribuitorul echilibreaza piata! Unii ar fii tentati sa anuleze Triola. Nu e cazul nostru, asa cum am spus de mai multe ori e nevoie de dealeri! Ei sunt cei mai aproape de clienti! E greu sa pui sula-n coaste distribuitorilor... Thomann a fost tolerat in ultima vreme. O sa vezi in urmatorii ani ce se va intampla... Anul ce vine, 2008, iti va aduce surpriza sa gasesti brand-urile distribuite de MCMUSIC in Romania la preturi de Thomann. Si vor fi si disponibile, din stoc. Te vei mai duce la Thomann? Da! Stii de ce? Ca da bine, frate! Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
igorr Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Vad ca igorr se pricepe nu numai sa gaseasca pretzuri pe diverse site-uri, dar si sa calculeze diferentze de pretz intre pentru acelasi produs in monezi diferite! Dat fiind ca nu ne cunoastem o iau ca un compliment (desi genul asta de analiza de preturi e de clasa a 8-a)
Guest costi iorga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Exemplu: Magazinul Triola din Timisoara este dealer autorizat M&C. Colaborarea este excelenta. Beneficiaza de un discount bun de la noi, asa ca o sa ai surpriza, sa gasesti la acelasi pret instrumentele distribuite de noi in Timisoara, in doua magazine, MCMUSIC si TRIOLA! Unde e gaura? Distribuitorul echilibreaza piata! Unii ar fii tentati sa anuleze Triola. Nu e cazul nostru, asa cum am spus de mai multe ori e nevoie de dealeri! Ei sunt cei mai aproape de clienti! E greu sa pui sula-n coaste distribuitorilor... Thomann a fost tolerat in ultima vreme. O sa vezi in urmatorii ani ce se va intampla... Anul ce vine, 2008, iti va aduce surpriza sa gasesti brand-urile distribuite de MCMUSIC in Romania la preturi de Thomann. Si vor fi si disponibile, din stoc. Te vei mai duce la Thomann? Da! Stii de ce? Ca da bine, frate! Daca ma vad in Ro si gasesc in Timisoara ceea ce zici tu, iau din Timisoara fara probleme. Cu atat mai mult daca gasesc produsul respectiv nu la MCMusic ci la Triola Daca ma aflu acasa in Austria, probabil ca iau de la Linzer Musikhaus sau de la Klangfarbe din Viena. Sau second hand, pt ca imi convine sa iau scule secondhand, aici fiind o piata foarte buna de asa ceva. Uite, de exemplu mi-am luat un MusicMan Bongo secondhand la 1000 de Euro IN RATE! (am sa pun poze cu el) Tb sa stii ca aici in AT exista magazine capabile sa "duca" preturi de Thomann, ceea ce gasesc la ei convenabil iau de la ei, ceea ce gasesc la Thomann (incl transportul) convenabil iau de la Thomann, iar daca MCMUsic imi trimite in Austria o scula la un pret fara de concurenta, il iau de la MCMusic. Bashinile gen "da bine" le consider de un maxim kakao, dupa cum si prezumtia ta ca le am e de acelasi kakao! No offense!
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Daca ma vad in Ro si gasesc in Timisoara ceea ce zici tu, iau din Timisoara fara probleme. Cu atat mai mult daca gasesc produsul respectiv nu la MCMusic ci la Triola Daca ma aflu acasa in Austria, probabil ca iau de la Linzer Musikhaus sau de la Klangfarbe din Viena. Sau second hand, pt ca imi convine sa iau scule secondhand, aici fiind o piata foarte buna de asa ceva. Uite, de exemplu mi-am luat un MusicMan Bongo secondhand la 1000 de Euro IN RATE! (am sa pun poze cu el) Tb sa stii ca aici in AT exista magazine capabile sa "duca" preturi de Thomann, ceea ce gasesc la ei convenabil iau de la ei, ceea ce gasesc la Thomann (incl transportul) convenabil iau de la Thomann, iar daca MCMUsic imi trimite in Austria o scula la un pret fara de concurenta, il iau de la MCMusic. Bashinile gen "da bine" le consider de un maxim kakao, dupa cum si prezumtia ta ca le am e de acelasi kakao! No offense! Aici e o problema! MCMUSIC este distribuitor exclusiv in Romania pentru ceva brand-uri ( vezi site-ul ). Eu ca distribuitor nu am voie sa fac export acolo unde exista un alt distribuitor pentru produsul cu pricina. Exact cum ai zis mai devreme, MCMUSIC e si angrosist si detailist in conditiile actuale. Eu nu pot, pe moment sa vand in Austria, incalc o intelegere mutuala, Gentleman Agreeement-ul, contractul de distributie pe un anumit teritoriu. Eu nu sunt Thomann, adica dealer, sunt Distribuitor. Daca mergi la Timisoara si gasesti un produs care te incanta, atat ca pret cat si calitate, esti cetatean european, il cumperi pur si simplu fara a mai plati alte taxe. Pe de alta parte Triola, asa cum am zis, fiind dealer autorizat, poate sa iti trimita produsul in Austria, legal si cinstit! Got my point? Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
Guest costi iorga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Aici e o problema! MCMUSIC este distribuitor exclusiv in Romania pentru ceva brand-uri ( vezi site-ul ). Eu ca distribuitor nu am voie sa fac export acolo unde exista un alt distribuitor pentru produsul cu pricina. Exact cum ai zis mai devreme, MCMUSIC e si angrosist si detailist in conditiile actuale. Eu nu pot, pe moment sa vand in Austria, incalc o intelegere mutuala, Gentleman Agreeement-ul, contractul de distributie pe un anumit teritoriu. Eu nu sunt Thomann, adica dealer, sunt Distribuitor. Daca mergi la Timisoara si gasesti un produs care te incanta, atat ca pret cat si calitate, esti cetatean european, il cumperi pur si simplu fara a mai plati alte taxe. Pe de alta parte Triola, asa cum am zis, fiind dealer autorizat, poate Promit sa intru la Triola (sau la MCMusic) cand ma aflu iar acasa... A fost o discutie interesanta si instructiva pt mine. Chestia cu distribuitorii care incearca sa-l f*** pe Thomann ca da la preturi mici n-am prea inteles-o. Eu cred ca TOTI distribuitorii sunt fericiti ca le ia Thomann poate 40% sau 50% din stocuri. In mod normal, preturile de vanzare ale lui Thomann ar trebui sa le fie indiferente. El tre sa stie cum calculeaza. E mai degraba presiunea firmelor producatoare, care incearca cu tot dinadinsul sa mentina un pret mai ridicat in EU decat in SUA, cred eu. Sau poate merg producatorii mana in mana cu distribuitorii aici, whoknows? De asemenea, cred ca ceilalati dealeri, care dau la pret mai mare decat Thomann, cumpara de la distro la pret mai mare, deci tot la distro se opreste cumva firul. Vrea sa-l f*** pe Thomann, sa le dea si alor mici la pretz de Thomann... Bafta-n vanzari, anyway! Edited December 30, 2007 by costi iorga
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Costi Iorga, mi-a facut deosebita placere sa discut cu tine! Take care man! Happy New Year! Imi doresc ca acest tip de discutii sa le avem si in viitor, cu toti cei de pe forum! La Multi Ani tuturor! Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
Guest costi iorga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Placerea de partea lui Costi Iorga! Hai norock si sa mai purtam discutii faine, ca de aia-i forum! La Multi Ani!
karpi Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Dragul meu Karpi, vb lui Stratman, chestia e un pic mai complexa:1. Sunt zeci, sute de chinezarii, no name, care vor sa-si vanda marfa indoielnica cu 30-50 USD, asa cum zici tu, la poarta fabricii, adica exworks ( mai repede FOB ). OK, presupun ca imi convine pretul si calitatea. Eu sunt un comerciant serios, nu unul de cartier, o sa comand un container de 20 picioare, adica aprox 500 chitare. In conditiile date, platesc transportul pana in Bucuresti, cu vaporul ( sea delivery ). Un container ma costa aprox 4000 USD pana in Bucuresti. Sa facem socoteala: 40 USD chitara ( am ales media, nici 30 si nici 50, repet pentru un no name, gen MAXINE ) inmultit cu 500 buc = 20000 USD. Adaug transportul de 4000, am ajuns la 24000 USD. Marfa ajunge in Bucuresti, patesc taxe vamale 3.7%, adica 888 USD. Am ajuns la 24888 usd. Se aplica TVA, 19 %, adica 4728,72 USD. Am ajuns la 29616,72 USD, asta inseamna ca o chitara de 40 USD la poarta fabricii m-a costat pe mine 29616,72/500= 59,23344, corect? Eu sunt distribuitor, duc marfa la depozit. Aplic un adaos comercial de 30%, pretul meu catre dealeri va fi aprox 77 USD. Am castigat 1000%???? Ok, dealerul autorizat ( adica a cumparat de la distribuitorul teritorial ) aplica si el adaos comercial 30%, e mult? Pretul de vanzare din magazin va fi de aprox 100 USD. Iata cum o chitara de 40 USD ( caz demonstartiv, niciodata nu o sa cumperi un Schecter, Ibanez, Feder, Gibson etc cu banii astia la poarta fabricii! ) ajunge sa se vanda cu 100 USD fara sa se imbogateasca nimeni! Ce zici maestre? Acuma ca ti-am explicat cum sta treaba ( pe langa faptul ca ai sa-mi dai o bere ) spune tu cum e cu politica de preturi a lui Thomann! Cand vii la timisoara dau mai multe beri chiar langa Triola la Bierhause . Firmele mari controleaza piata ca au bani sa "piarda" cand trebuie .Fac un fel de "dumping " ce pierd intr-o parte le vine inapoi in alta parte .Sub o politica financiara ce pare defectuoasa se ascund multe , o firma mare stie ce vine pe piata are un marketing pus bine la punct , stie de ce contracte o sa aiba si stie ce se va cere pe piata ce notati apar ce nu se va putea vinde etc..celalti numai banuiesc miscarile banuiesc ca e ca si la bursa . Nu urmaresc preturile la Thomann . Dar pot sa-ti spun despre cum la un ditamai lant de magazine au pus in vanzare mult sub pret marfa ce au dat si distribuitorilor , asa ca mici distribuitori raman cu marfa -n raft daca nu reduc si ei pretul .( mi s-a plans un distribuitor caruia i-am reparat cateva produse defecte in garantie .Banuiesc ca asa procedeaza toti astia "mari" ca au de unde .Se folosesc de lacunele legilor de protejare a firmelor din tarile in tranzitie si pana se rezolva mai aduna si ei ceva banuti.) Eu va doresc numai succese ptr MCMUSIC intradevar a-ti adus marfa super , nu prea ma duc la magazin ca sa nu cumpar iar ceva ca ma de afara nevasta cu tot felu de scule , hehe.Si mai am o boala nu a-mi place sa vand nimic iar nevasta spune sa mai arunc din ele .( nu as putea sa fiu comerciant , am lucrat in comert cativa ani buni dar ca si vitrinier-decorator am vazut si auzit multe dar nu-s bun de comerciant ) La Multi Ani si la mai mare in 2008 .
Guest MCMUSIC Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 (edited) Cand vii la timisoara dau mai multe beri chiar langa Triola la Bierhause . Firmele mari controleaza piata ca au bani sa "piarda" cand trebuie .Fac un fel de "dumping " ce pierd intr-o parte le vine inapoi in alta parte .Sub o politica financiara ce pare defectuoasa se ascund multe , o firma mare stie ce vine pe piata are un marketing pus bine la punct , stie de ce contracte o sa aiba si stie ce se va cere pe piata ce notati apar ce nu se va putea vinde etc..celalti numai banuiesc miscarile banuiesc ca e ca si la bursa . Nu urmaresc preturile la Thomann . Dar pot sa-ti spun despre cum la un ditamai lant de magazine au pus in vanzare mult sub pret marfa ce au dat si distribuitorilor , asa ca mici distribuitori raman cu marfa -n raft daca nu reduc si ei pretul .( mi s-a plans un distribuitor caruia i-am reparat cateva produse defecte in garantie .Banuiesc ca asa procedeaza toti astia "mari" ca au de unde .Se folosesc de lacunele legilor de protejare a firmelor din tarile in tranzitie si pana se rezolva mai aduna si ei ceva banuti.) Eu va doresc numai succese ptr MCMUSIC intradevar a-ti adus marfa super , nu prea ma duc la magazin ca sa nu cumpar iar ceva ca ma de afara nevasta cu tot felu de scule , hehe.Si mai am o boala nu a-mi place sa vand nimic iar nevasta spune sa mai arunc din ele .( nu as putea sa fiu comerciant , am lucrat in comert cativa ani buni dar ca si vitrinier-decorator am vazut si auzit multe dar nu-s bun de comerciant ) La Multi Ani si la mai mare in 2008 . Karpi, sigur esti mai priceput in alte domenii decat comert sau analist! Faci o mare confuzie intre distribuitori si dealeri ( cum zici tu comercianti ). Una e Distribuitorul teritorial, zonal sau national ( cum e cazul MCMUSIC ) si astia mici ( cum ii consideri tu ) care raman cu marfa-n raft si care sunt comercianti ( dealeri ). Mai buni sau mai putin buni, unii care cara cu Trabantu' marfa din Ungaria, altii din Germania, astia sunt micii comercianti. E o perioada de tranzitie, fara dubiu. Partea nasoala: cei care cara marfa de afara si apoi o comercializeaza in Romania, nu pot sa asigure si service. Sa nu vb de garantia reala, nu o hartie data clientului. Astia probabil te solicita pentru service, nu-i asa? Asa cum bine stii, avem un magazin in Timisoara. Ti-am cerut suportul pentru service? Nu! Avem service, pentru perioada de garantie, 2 ani, si pentru postgarantie. Avem piese de schimb pe stoc. Nu confunda lucrurile, e pacat! Se intampla si lucruri bune, ce-i drept putine! Fii optimist, nu carcotas! Ironie: un dealer, si nu oricare, Thomann, vrea sa rastoarne situatia. Sa-i controleze pe distribuitori ( angrosisti ). Vom trai si vom vedea... Edited December 30, 2007 by MCMUSIC
Recommended Posts