www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Salut. Am facut rost de o acustica reghin mai veche (double six dar nu cred ca influenteaza) care imi face un buzz oribil pe toate corzile in open dar si pe freturi. nu cred ca e fret buzz.. e mai degraba ca o rezonanta sau ceva.

corzile sunt d'addario noi.

am tras o nota pe microfon (scuzati calitatea) si cred ca puteti auzi buzzul imediat dupa atacul notei.

aveti idee ce poate fi? am incercat tot ce mi-a trecut prin cap, am citit pe net dar nu pot localiza sursa.

Sound_2.zip

Edited by gadjo
Posted
Salut. Am facut rost de o acustica reghin mai veche (double six dar nu cred ca influenteaza) care imi face un buzz oribil pe toate corzile in open dar si pe freturi. nu cred ca e fret buzz.. e mai degraba ca o rezonanta sau ceva.

corzile sunt d'addario noi.

am tras o nota pe microfon (scuzati calitatea) si cred ca puteti auzi buzzul imediat dupa atacul notei.

aveti idee ce poate fi? am incercat tot ce mi-a trecut prin cap, am citit pe net dar nu pot localiza sursa.

Ãla în nici un caz nu e un "buzz nasol"...

Am înțeles cã e un double six, dar tu câte corzi ai pe ea? 6?

Dacã ai pus doar 6, atunci asupra grifului acționeazã o forțã mult mai micã decât cea prevãzutã, astfel griful fiind "mai convex" decât trebuie, corzile fiind mai aproape de taste.

Tot în cazul în care ai doar 6 corzi, ar putea sã zbârnâie cheile rãmase libere. Asta mi s-a întâmplat ºi mie acum mulți ani când am avut un reghin double six. Încearcã sã le ții pe fiecare cu mâna, vezi dacã zbârnâie... Dacã e cazul, atunci poți pune o coardã care sã treacã prin fiecare cheie nefolositã ºi sã le strângã. Asta am fãcut eu atunci.

Baftã.

Posted

Daca e vorba de cheite, poti sa folosesti si un elastic.

Posted
am 11 corzi pe ea si cheita in plus e demontata. o sa dau corzile jos sa vad daca nu e ceva dezlipit pe dinauntru..

poate ca iti zbarnaie corzile la punte..pe cordarul acela sau cum s-o chema (se poate intampla daca ai corzi mai subtiri decat un set anterior care ti-a adancit santurile alea)

eu pateam o faza cu arcurile in lacasul de baterie la electro-acustica mea...dar imi zbarnaiau in general doar pe nota LA :)

uita-te si in lungul grifului (i-al la ochi asa k si cum ai lua pe cineva in catare cu pusca ((doamne ce exprimari am in dimineatza asta :) )) ) si vezi daca nu cumva bate inspre stanga (e convex)