www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Reglaje


Sodom
 Share

Recommended Posts

Cand schimbi corzile blocheaza Kahlerul cu un paralelipiped de lemn potrivit ca dimensiune pus intre blocul de rezonanta al tremolo-ului si peretele cavitatii.

 

Corzile le schimbi cate una incepand de la exterior spre interior (e, E, B, A, G, D). Cu tremolo inca blocat acordezi din cheile de headstock. 1.Daca tensiunea in corzi este mai mare tremolo se va inclina in fata si blocajul va cadea. Inseamna ca mai trebuie sa strangi arcurile pana obtii pozitia "orizontala" a platoului si acordajul respectiv (cu 1 ton mai jos).

2.Daca nu cade inseamna ca tesiunea este mai mica si mai trebuie sa mai slabesti arcurile.

Dupa ce ai facut "orizontalitatea" trebuie sa reglezi putin si truss-rod. In cazul 1. mai strangi putin (1/4 tura) in cazul 2. mai slabesti putin.

 

Atentie cu truss-rod - nu vei observa un raspuns imediat al grifului. Dupa ce strangi (slabesti) 1/4 tura, lasi 2-3 ore sa se stabilizeze si masori. In mod normal daca pui un capo la tasta 1 si prinzi o nota la tasta 16 trebuie sa ai un spatiu minimal intre coama tastei si coarda la tasta 8 (cat sa bagi lejer o carte de vizita de carton subtire, parca am mai vorbit despre asta).

 

Daca tremolo ti se inclina prea mult in fata si nu poti strange destul arcurile (foarte probabil la o chitara de tip G.) trebuie sa te duci la om sa-i mai ceri un arc.

 

Bafta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.