www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pretul Unui Acordeon Vintage


Guest Superman
 Share

Recommended Posts

Guest Superman

bai cam care ar fi pretul unui acordeon vintage?? :) are bunicul meu la tara si zice ca trece pe langa el si se uita si apoi merge mai departe :( poate fac si eu un ban :)) nu ma intrebati anul B):)

Link to comment
Share on other sites

bai cam care ar fi pretul unui acordeon vintage?? B) are bunicul meu la tara si zice ca trece pe langa el si se uita si apoi merge mai departe ;) poate fac si eu un ban :() nu ma intrebati anul :1st::)

Paaaaaai ............., iel ie ghibson sau ie fender ? :)

OK now seriously, incearca sa il arati unui meshter care repara asa ceva, deci un batrin meseriash care are ochiu' format, ca sa zic asa, adica gaseste si tu un vechi centru de reparatii muzicale "socialist", ca tre sa mai fie ceva cooperativa Avintul-Prabusirea, eventual nu ii spui omului ca vrei sa il vinzi, ca sa nu fie vreun conflinct de interes (sa-ti bage vreo strimba, in caz ca ar fi el interesat), doar ca erai curios asupra valorii reale a instrumentului. In cazul (improbabil?) ca e o marca/un model ceva mai rasarit, stiu si eu, sa zicem Weltmeister, sau ce o mai fi acolo la acordeoane, s-ar putea sa vrea chiar ala sa te scape de ostroment...Adica e ca si cum te-ai duce la Moshoo cu un strat din '59 pe care l-ai gasit in pod la bunicu' (from bunicu's old rocking days)......anyway, vorbind de Mosh, ai putea sa te duci pe acolo (daca ai drum), ca el SIGUR stie valoarea unui instrument, si are si relatiile de rigoare -- chiar daca omul e specializat mai mult in piane, da' si acordeonu' e tot un fel de pian da pept, asa ca asta e....

Succes! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Superman

=)) mosul canta la acordeon cam de cand avea 20 de ani si nu a schimbat nici unu si akum el are vreo nsuh cati ani are moshu e batran :)) dar 100% nu stie valoarea vintage :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Chiperion

Tre' sa afli ce marca e si in ce stare e. In functie de asta, deci si de provenienta, se stabileste un pret de pornire. Dupa care, trebuie sa vezi in ce stare e. Nu stii dupa ce sa te uiti? Nu-i bai; cauti aici. Ne intereseaza si marca. Pe asta o dai cu gugal si te uiti, daca nu stii ce model e, sau postezi o poza-doua-trei si s-o gasi vreun binevoitor care sa-ti spuna. Pe urma, fii bun si numara butoanele, ca sa stim ce soi e.

 

In final, ai bunavointa sa te chiombesti aici, ca sa-ti faci o idee asupra sumei pe care-ai putea-o scoate pe, sa zicem, ebay. Io tin minte ca am vazut un acordeon care parea cantabil intr-o consignatie, da' eram pe fuga si n-am numarat butoanele (ca de probat nici nu mai incapea vorba); am intrebat de pret si tipele mi-au zis 7 milioane. Fireste ca-n conditiile astea am simtit penele crescandu-mi pe spate si ciunga tinandu-mi pleata, asa ca n-am insistat; nu stiu, o face, da' sunt multe necunoscute de luat in calcul.

Link to comment
Share on other sites

Si eu am "gasit" un acordeon pe la bunici, cumparat pe undeva prin '60 cred. Dar cateva clape nu functioneaza decat one-way (cand comprimi sau extinzi burduful), butoanele negre nici ele nu prea sunt in forma buna, burduful cam uzat si murdar... In rest are o culoare foarte tare :) (un fel de albastru-verde metalizat cu ceva modele cuieniforme albe parca). Ma gandeam sa-i propun bunicii sa-l vanda, ca oricum sta degeaba, si nici ei nu i-ar strica ceva bani. Dar daca-l vinzi asa cum e nu face prea mult, daca stai sa-l repari, iar nu se merita, ca nu scoti mare lucru la vanzare. Marca nu stiu de care este, are doar de la Sol la Sol (deci 2 ocatve ar veni, 15 taste, plus diezurile negre :) ), fara alte taste cum am vazut pe la altele... Concluzia postului, din perspectiva mea: este foarte probabil ca daca nu e ceva de marca sa nu iei mare lucru pe el (oricum, daca ti-l cumpara careva iti da o nimica toata si pe urma il vinde la suprapret). IN cazul meu, instrumentul are ceva valoare afectiva, asa ca nu se pune problema vanzarii, mai ma joc din cand in cand pe el :) Bafta la cautat, sunt si eu curios ce rezolvi!

Edited by GB
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Guest Ivanescu Gabriel-Razvan

Stie careva cam cat costa un acordeon din 1979 16 basi firma cccp (e rusesc) model malysz ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.