Guest alexmaniac Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Mi-am luat un set de corzi ghs boomers 0.9 - 0.46. Cand am vrut sa inlocuiesc ultimele 3 corzi ( e, a , d) mi-am dat seama ca ce aveam eu pe chitara mea (electrica) erau mai subtiri decat boomers-urile. In schimb primele 3 corzi erau la fel. (g,b,e). Nu inteleg. Oare chitara mea avea corzi dintr-un set de 0.9 primele 3 si corzi dintr-un set de 0.8 urmatoarele 3? Oricum alea 3 nu pot sa le folosesc ca mi se par prea mari. Al naibi de mari. Ce tre sa cumpar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elethan Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Nu e nimic iesit din comun, sunt o gramada de producatori care nu fac un set standard, si-l variaza in felul asta.Iti Dau exemplu e corzile pe care le folosesc eu - DR - sunt tot asa 9 11 16 26 36 46. Am folosit si mai groase de genu 9 11 16 28 40 52 (parca asa erau) deci nu este o regula.In general o sa vezi ca niste corzi mai groase iti dau un ton mai misto, se strica mai greu si iti cresc precizia si forta din degete.Singurul dezavantaj este ca daca esti obisnuit sa canti pe mamaligi de 0.08" o sa ti se para imposibil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Theo_ Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Singurul dezavantaj este ca daca esti obisnuit sa canti pe mamaligi de 0.08" o sa ti se para imposibil nu-i adevarat depinde de preferintele fiecariua. un pic offtopic: cum ti se par boomers-urile comparativ cu daddario? ca am avut si eu mai demult si le-am schimbat dupa o luna ca se degradasera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elethan Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Cum sa nu fie adevarat? Adica daca esti obisnuit sa canti pe 0.08 si treci pe 0.10-0.11 nu e nici o diferenta? nu ti se pare imposibil de cantat cel putin la inceput? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Theo_ Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 pai de ce sa trec pe 0.10 - 0.11 daca mie imi plac 0.8 - 0.9? asta vroiam sa zic Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixy Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 (edited) sunt diferente si necesita perioada de acomodare asa cum ai trece de la gibson(la grifu specific grosier ma refer) la ibanez(cu grif slim) sau invers.asha e si cu corzile.eu cant de obicei pe corzi groase ( 52 e minimul meu iar maximul 60), si cand prind vreo gtr cu 09-42 mi se par f ciudate la mana ,din cauza obisnuintei pe celelalte. ps; vad c-am implinit 300 de posturi. e motiv de bere inseamna Edited October 1, 2005 by pixy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaymz Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 (edited) Mie imi plac 0.10 - 0.11, imi dau o senzatie de putere cand cant pe ele faza cu trecutu de la gibson la ibanez ... si inapoi am facut`o si eu, de invatat sa cant la chitara, am invatat pe electrica direct,desi nu e recomandat asa, si aveam o copie de les paul, pe care o am si acum de fapt, la inceputul anului asta am luat un Ibanez si o vreme am cantat numai pe el, nu mi`a fost greu sa trec de la gibson la ibanez, mi 'sa parut chiar mai usor de cantat, grif mai subtire, acordurile mi se pareau mai accesibile, recent am trecut iar la gibson, si parca nu ma mai obisnuiesc cu griful Edited October 1, 2005 by Jaymz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elethan Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Pai normal, dar sa stiti ca niste corzi groase iti ofera un sunet mai bun din toate punctele de vedere... si sustain si greutate in sunet (asta poate nu e o calitate..) dar intr-adevar sunt mai greu de cantat pe ele... eu am un gibson sg, si are un grif foarte rapid, orice s-ar spune, este intr-adevar altceva, si pentru un solo in viteza cred ca as prefera un grif nitel mai subtire, dar in general se poate obtine viteza foarte mare si pe gibson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Johnny I Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 io cant pe ghs 9-42 de knd ma stiu si ma descurc foarte bine pe ele.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest p_aciulea Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 io acu cant pe 010-060, si am mai pus mana pe 009-046 sau 010-046, si mi se par ale dracului de mici, deh, m-am dezobisnuit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prowler Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 io cant pe 10-46, da simt nevoia macar de 49, mai ales cand mai downtunez (un pic asa ), din pacate n-au boomers 10-49 o chestie tot pe subiectu asta, nu prea are rost sa deschid un topic nou doar pentru asta: mi-am luat si io boomers acu cateva zile, si primele 3 corzi au pe plic "...for Electric Guitar, Dynamite Alloy (Boomers).." scris rosu, in timp ce cele 3 subtiri au "...for Electric or Acoustic Guitar, Plain Steel-Ball End" scris negru. si e al 2lea set care-l iau asa. o fi teapa? e normal ca doar primele 3 corzi sa fie 'boomers' ? viitorul set cred ca o sa schimb marca, daca gasesc 10-49 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest p_aciulea Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 si la alea Zack Wylde de 10-60 e la fel. nu te speria, cred ca asa e la toate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prowler Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 sunt curios daca alea din state, de ex, sunt asa... mda, teoria conspiratiei:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest p_aciulea Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 (edited) intra pe site la GHS -> www.ghsstrings.com si uita-te la corzile de electrica si citez: Zakk Wylde GBZW 010 013 017 DY36 DY52 DY60 DY banuiesc ca vine de la Dynamite Alloy lasati toata teoria asta a conspiratiei, gizas, parc-a-ti fi romani Edited October 1, 2005 by p_aciulea Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiNjA Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Despre Zakk Wylde, intrebati la cearny sau Adi ca parca le-am adus eu niste seturi. Daca le mai au, that is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Se gasesc la muzica GHS'suri la MC music Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts