www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Corzi ghs boomers 0.9-0.46


Guest alexmaniac

Recommended Posts

Guest alexmaniac

Mi-am luat un set de corzi ghs boomers 0.9 - 0.46. Cand am vrut sa inlocuiesc ultimele 3 corzi ( e, a , d) mi-am dat seama ca ce aveam eu pe chitara mea (electrica) erau mai subtiri decat boomers-urile. In schimb primele 3 corzi erau la fel. (g,b,e). Nu inteleg. Oare chitara mea avea corzi dintr-un set de 0.9 primele 3 si corzi dintr-un set de 0.8 urmatoarele 3? Oricum alea 3 nu pot sa le folosesc ca mi se par prea mari. Al naibi de mari. Ce tre sa cumpar?

Link to comment
Share on other sites

Nu e nimic iesit din comun, sunt o gramada de producatori care nu fac un set standard, si-l variaza in felul asta.Iti Dau exemplu e corzile pe care le folosesc eu - DR - sunt tot asa 9 11 16 26 36 46. Am folosit si mai groase de genu 9 11 16 28 40 52 (parca asa erau) deci nu este o regula.In general o sa vezi ca niste corzi mai groase iti dau un ton mai misto, se strica mai greu si iti cresc precizia si forta din degete.Singurul dezavantaj este ca daca esti obisnuit sa canti pe mamaligi de 0.08" o sa ti se para imposibil :)

Link to comment
Share on other sites

Guest _Theo_
Singurul dezavantaj este ca daca esti obisnuit sa canti pe mamaligi de 0.08" o sa ti se para imposibil

nu-i adevarat :) depinde de preferintele fiecariua.

 

un pic offtopic: cum ti se par boomers-urile comparativ cu daddario? ca am avut si eu mai demult si le-am schimbat dupa o luna ca se degradasera

Link to comment
Share on other sites

sunt diferente si necesita perioada de acomodare asa cum ai trece de la gibson(la grifu specific grosier ma refer) la ibanez(cu grif slim) sau invers.asha e si cu corzile.eu cant de obicei pe corzi groase ( 52 e minimul meu iar maximul 60), si cand prind vreo gtr cu 09-42 mi se par f ciudate la mana ,din cauza obisnuintei pe celelalte.

 

 

ps; vad c-am implinit 300 de posturi. e motiv de bere inseamna :)

Edited by pixy
Link to comment
Share on other sites

Mie imi plac 0.10 - 0.11, imi dau o senzatie de putere cand cant pe ele :) faza cu trecutu de la gibson la ibanez ... si inapoi :) am facut`o si eu, de invatat sa cant la chitara, am invatat pe electrica direct,desi nu e recomandat asa, si aveam o copie de les paul, pe care o am si acum de fapt, la inceputul anului asta am luat un Ibanez si o vreme am cantat numai pe el, nu mi`a fost greu sa trec de la gibson la ibanez, mi 'sa parut chiar mai usor de cantat, grif mai subtire, acordurile mi se pareau mai accesibile, recent am trecut iar la gibson, si parca nu ma mai obisnuiesc cu griful :)

Edited by Jaymz
Link to comment
Share on other sites

Pai normal, dar sa stiti ca niste corzi groase iti ofera un sunet mai bun din toate punctele de vedere... si sustain si greutate in sunet (asta poate nu e o calitate..) dar intr-adevar sunt mai greu de cantat pe ele... eu am un gibson sg, si are un grif foarte rapid, orice s-ar spune, este intr-adevar altceva, si pentru un solo in viteza cred ca as prefera un grif nitel mai subtire, dar in general se poate obtine viteza foarte mare si pe gibson.

Link to comment
Share on other sites

Guest p_aciulea

io acu cant pe 010-060, si am mai pus mana pe 009-046 sau 010-046, si mi se par ale dracului de mici, deh, m-am dezobisnuit.

Link to comment
Share on other sites

io cant pe 10-46, da simt nevoia macar de 49, mai ales cand mai downtunez (un pic asa :)), din pacate n-au boomers 10-49 :)

 

o chestie tot pe subiectu asta, nu prea are rost sa deschid un topic nou doar pentru asta: mi-am luat si io boomers acu cateva zile, si primele 3 corzi au pe plic "...for Electric Guitar, Dynamite Alloy (Boomers).." scris rosu, in timp ce cele 3 subtiri au "...for Electric or Acoustic Guitar, Plain Steel-Ball End" scris negru. si e al 2lea set care-l iau asa. o fi teapa? e normal ca doar primele 3 corzi sa fie 'boomers' ? :)

 

viitorul set cred ca o sa schimb marca, daca gasesc 10-49

Link to comment
Share on other sites

Guest p_aciulea

intra pe site la GHS -> www.ghsstrings.com si uita-te la corzile de electrica si citez:

Zakk Wylde GBZW 010 013 017 DY36 DY52 DY60

 

DY banuiesc ca vine de la Dynamite Alloy :)

 

lasati toata teoria asta a conspiratiei, gizas, parc-a-ti fi romani :)

Edited by p_aciulea
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.