Guest costi iorga Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 (edited) Cred ca trebuie putin facuta diferenta intre Metallica live si productiile de studio. Am avut ocazia sa-i vad pana acum de 5 ori live, ultima oara acu 2 ani si pot spune cu mana pe inima ca sunt una din cele mai bune trupe live vazute de mine vreodata. Cand spun "bune" ma refer la energia transportata, la faptul ca se vede ca au chef de cantat, la vibe-ul ce-l au si la cat de bine simt publicul si cat de bine lucreaza cu el, nu la modul cum interpreteaza piesele. (vezi mai jos la "sad but true"). Daca stam si luam acum productiile lor de studiou, vedem ca de la "...And Justice for All" tot mai in jos au luat-o. Cu asa-numitul "Black Album" (care de fapt se numeste simplu "Metallica") au dat o mare lovitura comerciala, nu in ultimul rand prin cooptarea la bord a lui Bob Rock, care a pus o puternica amprenta pe soundul baietilor. Au sunat mai... "rotund" dar in acelasi timp mai putin agresiv si coios. Dinamica a devenit in general mai mica, punandu-se accentul pe volumul average, sa "dea mai bine" in boxe, sa sune mai compact, etc... Lovitura comerciala a reusit, au fost trupa ce a adus Metalul in sufragerie, ca sa zicem asa. Din punct de vedere creativ, din punct de vedere Metal in general, compozitoric, interpretativ, tehnic, etc... tot mai slab. (mentionez ca la NICI un concert Metallica vazut de mine nu au fost in stare sa cante "Sad but True" corect. Intrarea aia dupa pauza a sunat de fiecare datat de tot kktul, iar acele punctari din refren (ta-tadadada ta-tadadada) nu le ies nici picati cu ceara ) Ce a urmat dupa "Metallica" este subiectul atator dezbateri deja, incat nu cred ca mai are rost sa-mi mai expun si eu aici punctul de vedere. Pt mine, aceste albume nici nu exista. Nu e Metal, nu e grunge (pe "Load" si "Reload") nu e Nu Metal (pe St. Anger)... e nici carne, nici peste. Dar if it sells... Sper ca nu am ofensat pe nima cu postingul meu... O zi faina in continuare, Costi Edited July 22, 2007 by costi iorga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest costi iorga Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 ei s-au stricat odata cu bob rock ca idiotu statea 24 din 24 cu ei. cum compuneau ceva venea el si zicea " nu domne nu e bine... nu prinde la public asta.... solo? ce e porcaria asta? taiem taiem.... tre sa vindem lbume" ei bine.. au scapat de bob rock. HUUUUOOOO BOB ROCK. sa speram o revenire in forta. back to the old metallica days, NU cunosc preferintele sexuale ale lui Bob Rock si nu stiu ce ai facut tu cu el de le stii asa de bine . Cert e ca pt Metallica nu a fost o mare imbogatire, aici insa ma refer in primul rand la soundul produs. Cred ca totusi, in zona lui de lucru, Bob Rock e un producator bun si merita respectul cuvenit. Sunt curios cat de bine stii tu sa produci un album, ce cunostinte in materie de muzica, productie, mixaj, recording ai tu, din moment ce iti poti permite asemenea calificative. Parerea mea e ca ar trebui sa-ti oferi serviciile trupei Metallica, din moment ce esti asa de bun... Si nici nu cred ca tot ce zboara se mananca. Daca Metallica sustine ca nu-i lasa sa compuna de capul lor pt ca trebuie sa vanda albume, puteau (la statutul lor) sa-i dea un sut in c... oricand si sa ia pe altul. Cred ca efectiv le-a secat izvorul, no more, no less. In acest sens... mai mult respect, exista totusi oameni in lumea muzicala care au realizat ceva mai multe ca tine... iar printre acestia se numara si Bob Rock. No offense Costi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 Ma, daca unii apreciaza Metallica anilor '80 mai mult decat cea a anilor '90 (de '00 nici nu mai zic ca n-are rost), nu inseamna ca sunt terminati. Cum spunea un prieten de-al meu "Nu ma deranjeaza albumele de dupa Black Album, unele piese sunt chiar tari, dar trebuiau sa-si schimbe numele, ca aia nu mai era Metallica..." si cam asta e adevarul. So fukcin wrong! Dupa cum s-a mai spus... o trupa nu inseamna 5 albume... o trupa inseamna cativa oameni care fac muzica. Ei evolueaza asa cum evoluezi si tu si oricare altu. Poti foarte bine sa spui ca nu iti mai place cum canta... dar nu poti spune ca "nu mai e Metallica". O sa fie mare ziua cand o sa intelegeti voi asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kdavru Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 (edited) Cred ca trebuie putin facuta diferenta intre Metallica live si productiile de studio. Am avut ocazia sa-i vad pana acum de 5 ori live, ultima oara acu 2 ani si pot spune cu mana pe inima ca sunt una din cele mai bune trupe live vazute de mine vreodata. Cand spun "bune" ma refer la energia transportata, la faptul ca se vede ca au chef de cantat, la vibe-ul ce-l au si la cat de bine simt publicul si cat de bine lucreaza cu el, nu la modul cum interpreteaza piesele. (vezi mai jos la "sad but true"). Daca stam si luam acum productiile lor de studiou, vedem ca de la "...And Justice for All" tot mai in jos au luat-o. Cu asa-numitul "Black Album" (care de fapt se numeste simplu "Metallica") au dat o mare lovitura comerciala, nu in ultimul rand prin cooptarea la bord a lui Bob Rock, care a pus o puternica amprenta pe soundul baietilor. Au sunat mai... "rotund" dar in acelasi timp mai putin agresiv si coios. Dinamica a devenit in general mai mica, punandu-se accentul pe volumul average, sa "dea mai bine" in boxe, sa sune mai compact, etc... Lovitura comerciala a reusit, au fost trupa ce a adus Metalul in sufragerie, ca sa zicem asa. Din punct de vedere creativ, din punct de vedere Metal in general, compozitoric, interpretativ, tehnic, etc... tot mai slab. (mentionez ca la NICI un concert Metallica vazut de mine nu au fost in stare sa cante "Sad but True" corect. Intrarea aia dupa pauza a sunat de fiecare datat de tot kktul, iar acele punctari din refren (ta-tadadada ta-tadadada) nu le ies nici picati cu ceara ) Ce a urmat dupa "Metallica" este subiectul atator dezbateri deja, incat nu cred ca mai are rost sa-mi mai expun si eu aici punctul de vedere. Pt mine, aceste albume nici nu exista. Nu e Metal, nu e grunge (pe "Load" si "Reload") nu e Nu Metal (pe St. Anger)... e nici carne, nici peste. Dar if it sells... Sper ca nu am ofensat pe nima cu postingul meu... O zi faina in continuare, Costi In esenta ,aceasta a fost si misiunea lui Bob Rock,sa transpuna intr-un album de studio aceeasi cantitate de energie emanata de metallica intr-un concert live. Si sa nu uitam ca insasi trupa a considerat albumul and justice for all un esec din punct de vedere al mix-urilor(vezi lipsa evidenta a basului) in primul rand din cauza faptului ca au fost realizate tot de membrii trupei...si prin urmare au cerut ajutorul lui Bob,care in acelasi timp a fost solicitat de Richie Samborra,dar pe care l-a refuzat eventual. Si sa fii un producator pt o trupa atat de pretentioasa nu e o misiune DELOC usoara,mai ales ca era digitala nu izbucnise inca,trebuia tras pe 8 track machine-uri ,trebuia sa stai la taiat benzi,de unde digital SYNC?,etc.... Edited July 22, 2007 by kdavru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted July 23, 2007 Share Posted July 23, 2007 Metallica de astazi are nevoie de un tuner bun, de un sac de c***e si de douazeci de ani in minus. Parerea mea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 Nu cred ca e cazul sa il injuram pe Bob Rock pentru ca nu stim ce s-a intamplat cu adevarat in culise. La cum cred eu ca sunt Hetfield si Ulrich, greu de crezut ca cineva ar putea sa le dicteze lor cum sa faca muzica.... Cum a spus cineva mai sus, daca Bob Rock intr-adevar ii tinea in asa un nazism ar fi zburat de mult de acolo. Sunt convins ca a incercat omul sa-i impinga spre comercial dar daca trupa nu ar fi vrut, nu s-ar fi dus in acea directie. Parerea mea. Sa nu uitam ca la un moment dat trupa s-a tuns, dar toti odata, deci clar miscare de imagine ca eu nu cred in astfel de coincidente... Asa ca saltul spre comercial a fost facut "in echipa", nu fortat pe gat de catre Bob Rock. Si, oricat i-as respecta ca muzicieni, cred ca mi-as blestema zilele sa lucrez cu ei (in special Hetfield si Ulrich) asa ca, din nou, cum spunea cineva mai sus, tot respectul pt. Bob Rock ca i-a putut suporta. Si, oricum tot respectul pentru Bob Rock ca e un "cineva" in muzica, iar atata timp cat noi de aici suntem niste "nimeni", ar fi cazul de putin mai mult respect si mult, mult mai putin ton de superioritate (cu tine vorbesc, Mr. Jackson). Astea fiind zise, la urma urmei fiecare e liber sa creada ce vrea si sa asculte ce vrea. Nu va place Metallica ? Nu va obliga nimeni sa le cumparati (ahem, downloadati) albumele si nici nu va impinge nimeni pe la concerte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carramba Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 metallica a suferit unele transformari. daca ne plac sau nu, e chestie de gust. ca amator de muzici, eu zic ca erau mai cu cojones pe metallica '91 decat sunt acum cu chitzaiturile alea de piese. again, tre' sa faci diferenta intre ce trebuie sa cante si ce ar vrea sa cante, ca fac parte dintr-o industrie.... in plus, parca nu mai sunt aceiasi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eugen_G Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 La catzi bani au acum ar putea sa ishi premita sa faca arta cu adevarat. De ex. cum a fost albumul simfonic. Pe de alta parte cred ca ei shi-au shi "epiuzat" "filonul" artistic interior. Cu alte cuvinte nu pre mai au nimic de dat pt. ca nu mai au ce. Nu mai au motivatzia interioara sa creeze ceva cu adevarat de valoare pt. ca nu mai sufera de nimic.Au tot ce le trebuie la nas nu le lipseshte nimic din nici un punct de vedere,au dat cam tot ceea ce era e dat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 Bineinteles ca daca ar fi ramas la sound-ul de pe primele albume erau acuzati de repetivitate si lipsa de inspiratie. Ultimul album privit din perspectiva chitaristica nu este un progres, dar evaluat in ansamblu aminteste de brutalitatea formatiei din perioada de inceput. Daca vreti playlist la comanda fara variatiuni mergeti la restaurant cu lautari.Baga, maestre! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anghelescu Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 ceva foarte important ....luat dintr-un interviu recent cu lars: "Rubin isn't known for being to giving with his time. What role has he played in the sessions? "He's been there every single day so far, He's all about the big picture. He doesn't analyse things like drum tempos or tell James to play something in F#. He's more about the feel: is everyone playing together? Rick's a vibe guy"." intr-un fel ma bucur ca rick nu e ca bob.parerea mea ca bob rock... se baga prea mult...adica...metallica pana in 90 a compus totu "singura"...nu le zicea producatoru sa schimbe nimic...si intr-un fel...aia insemna metallica.(nu sariti in sus ca de unde stiu...ca a chiar james intr-un interviu ) bob rock a facut metallica ....sa zicem..mai mult o "o afacere" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest john_preston Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 NU cunosc preferintele sexuale ale lui Bob Rock si nu stiu ce ai facut tu cu el de le stii asa de bine . Cert e ca pt Metallica nu a fost o mare imbogatire, aici insa ma refer in primul rand la soundul produs. Cred ca totusi, in zona lui de lucru, Bob Rock e un producator bun si merita respectul cuvenit. Sunt curios cat de bine stii tu sa produci un album, ce cunostinte in materie de muzica, productie, mixaj, recording ai tu, din moment ce iti poti permite asemenea calificative. Parerea mea e ca ar trebui sa-ti oferi serviciile trupei Metallica, din moment ce esti asa de bun... Si nici nu cred ca tot ce zboara se mananca. Daca Metallica sustine ca nu-i lasa sa compuna de capul lor pt ca trebuie sa vanda albume, puteau (la statutul lor) sa-i dea un sut in c... oricand si sa ia pe altul. Cred ca efectiv le-a secat izvorul, no more, no less. In acest sens... mai mult respect, exista totusi oameni in lumea muzicala care au realizat ceva mai multe ca tine... iar printre acestia se numara si Bob Rock. No offense Costi io nu sunt producator si nu, nu stiu sa mixez. da ideea e ca eu nu am pretentii. bob rock are. si am dreptul sa il injur de toti dumnezeii. chiar daca nu sunt mai bun decat el, pentru faptul ca nu am leg cu domeniul respectiv si nici nu cred ca o sa am vreodata. ideea e, a venit el si a venit shimbarea. a facut rahatu praf. totul era parfum pana sa vina el. si in legatura cu justice... nush daca e cel mai tare album dar e cu siguranta cel mai lucrat, complex si matur album al lor. nush cat de metal e sau cata energie are dar dupa parerea mea e cel mai tare. a fost albumu si cu versuri geniale si cu muzica geniala. si one este... perfecta ca mel. toate instrumentele se muleaza perfect. totul suna divin. pacat ca nu se aude basu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 mult mai putin ton de superioritate (cu tine vorbesc, Mr. Jackson). Canti undeva? Ai o trupa? Stii ce inseamna asta... la modu ala profi? Nu cred... so shove it! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anghelescu Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 io nu sunt producator si nu, nu stiu sa mixez. da ideea e ca eu nu am pretentii. bob rock are. si am dreptul sa il injur de toti dumnezeii. chiar daca nu sunt mai bun decat el, pentru faptul ca nu am leg cu domeniul respectiv si nici nu cred ca o sa am vreodata. ideea e, a venit el si a venit shimbarea. a facut rahatu praf. totul era parfum pana sa vina el. si in legatura cu justice... nush daca e cel mai tare album dar e cu siguranta cel mai lucrat, complex si matur album al lor. nush cat de metal e sau cata energie are dar dupa parerea mea e cel mai tare. a fost albumu si cu versuri geniale si cu muzica geniala. si one este... perfecta ca mel. toate instrumentele se muleaza perfect. totul suna divin. pacat ca nu se aude basu de fapt, zicea james intr-un interviu, nu ca nu se aude bassu....faza e ca linia de bass e la fel ca linia de chitara ..iars tonul lu james avea low end foarte mare si acoperea bassu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 eu sunt curios... daca nu deveneau comerciali in anii 90, acum topicul asta ar exista? adica i-ar mai pasa cuiva de metallica? Multi din cei care isi dau cu parerea nici macar n-ar fi auzit de ei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 (edited) nu chiar, majoritatea celor care asculta metal (nu numai) au tendinta sa caute si in undergroud, old underground. daca metallica ar fi fost in underground, probabil ca ar fi fost scoasa de acolo, datorita primelor 3 albume. asta cred eu. Edited August 4, 2007 by Susceptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
misu Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Oare de ce toti terminatii cunosc "O singura Metallica", cea pana in 91 ? Din cate stiu eu Metallica inseamna James, Lars, Kirk si un basist, fie el Cliff, Jason sau acum Rob. Un grup este suma componentilor, nu tipul de doze sau amplificatoare folosite sau mai stiu eu ce. Metallica sunt tot Metallica si daca vor sa schimbe ceva in sound sau look sau altceva nu inseamna ca nu mai sunt Metallica. pt ca apreciez doar o parte din metallica asta nu inseamna ca sunt un terminat. este posibil sa am o cultura muzicala mai vasta decat tine chiar daca instrumental la momentul actual sunt "varza" pt ca nu am mai cantat de vreo 8 ani(am un an de cand m-am reapucat).asa ca te rog sa te abtii de la aprecieri inutile. ascult metallica de prin 90_91(probabil atunci tu cantai "podul de piatra")si sincer nu pot asculta ce s-a scos dupa `99. e kk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest costi iorga Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 io nu sunt producator si nu, nu stiu sa mixez. da ideea e ca eu nu am pretentii. bob rock are. si am dreptul sa il injur de toti dumnezeii. chiar daca nu sunt mai bun decat el, pentru faptul ca nu am leg cu domeniul respectiv si nici nu cred ca o sa am vreodata. Imi pare rau john_preston, dar cu fraza citata de mine te cam descalifici dintr-o discutie decenta si bazata pe duel argumentativ. Bineinteles ca ai dreptul sa injuri pe cine vrei tu de toti dumnezeii, nu cred ca-ti contesta nimeni asta (atata timp cat nu stiu eu, ma poti injura si pe mine ). Sa injuri insa in public (forumul fiind aici in acceptia mea un spatiu public) o treaba cu care esti in mod evident (si marturisit chiar de tine) paralel, well, aceasta zice anumite lucuri nu tocmai magulitoare despre tine. Poate ca odata cu trecerea anilor si atingerea unui anumit echilibru vei judeca altfel. Repet: nici eu nu contest faptul ca Bob Rock a adus comertul in soundul Metallica. (bun/rau, ma rog, fiecare cum crede. Mie nu mi se pare un progres). Trebuie vazut Bob rock in contextul lui. Marea lui meserie sunt productii gen Veruca Salt si alte trupe de asa-zis "Hair Metal". Decizia de a-l lua la bord a fost una destul de nefericita. In acest sens... keep it cool headed! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts