Alin N Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 (edited) am observat de curand ca daca trag de corzi un pic mai tare (cu chitara nebagata in amp) se aude un zbarnait ciudat problema ce nu o aveam pana acum. sunetul pare sa vina dinspre chestiile alea(scuzati expresia dar nu stiu cum se numesc :">) peste care trec corzile inainte sa "intre" in chitara. ce pot face sa remediez problema? PS: zbarnaitul apare mai ales la corzile 5-6 Edited June 27, 2007 by metal_messiah
bolly Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 pai zi ce chitara ai..acu depinde!io am intalnit problema asta la un ibanez cu bridge fix....problema era o lamela...langa suruburile de intonatie...recent am patit aceeasi faza la grxu meu...tot o zbarnaiala da nu la benduri..cand atacam corzile mai tare..am umblat un pic la suruburile de la doza de neck...am lasat-o un pic mai jos si s-a rezolvat...pt cata vreme..ramane de vazut!!
Guest Wierdguy Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Daca stiu bine, ai la chitara tremolo/floyd. Oricum, indiferent de ce bridge ai, incearca sa il ridici. Probabil, cand ai primit chitara, ti`au dat niste imbusuri sau ceva similar.Verifica daca ai neckul drept perfect, daca nu, joacate la thruss rod pana il faci perfect orizontal. Si io am problema asta, dar la mine s`au dus dreaq suruburile de la floyd, asa ca incerc sa nu bag frett buzz`ul in seama. Succes.
hades Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 posibil sa fie de la taste daca "zbarnaie" numai in anumite pozitii = reghinezii stiu de ce = solutia ar fi sa ridici cu imbusul cel mic din bridge corzile nitel mai sus. bafta !
Alin N Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 nu e de la taste cand atac corzile mai tare se aude o zbarnaiala dinspre bridge am un jackson js1. o sa fac si o poza (nu sunt sigur daca intelegeti ceva din exprimarea mea )
hades Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 nu stiu la ce o sa ajute poza dar totusi axeaza-te pe bridge si sa fie cat mai clara
Alin N Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 (edited) am pus si niste poze de aici pare sa zbarnaie Sunt cam miscate dar sper sa intelegeti cva :| Edited June 28, 2007 by metal_messiah
hades Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 nu sunt foarte concludente dar cert este ca ai corzile prea sus. Incearca sa le mai cobori si coboara putin doza de la bridge
bolly Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 nu sunt foarte concludente dar cert este ca ai corzile prea sus.Incearca sa le mai cobori si coboara putin doza de la bridge hmmm..pai daca zbarnaie ridicate ...dc sa le coboare...ca sa zbarnaie mai rau?
mega.deb Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 din cate vad io nici puntea nu-i reglata ....... Parere mea .... hotaraste-te la un singur set de corzi .... si mergi la cineva sa-ti faca un set-up corect
Alin N Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 partea nasoala e ca (se vede si intro poza) un surub este cam ros..adica nu mai are capatzana aia in stea si mai merge doar desfacut. dar banuiesc ca se gasesc suruburi d'astea. trebuie sa le inlocuiesc ca (a zis si hades) sunt cam prea ridicate corzile. si ele nu zbarnaie ca ating tastele. si o sa merg la cineva de pe aici care se pricepe (muilt mai mult decat mine!!! ) sa imi faca un set-up corect multumesc se poate inchide (parerea mea)
Alin N Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 pai nu stiu ce corzi avea...adica asta e primu set de corzi dupa ce sau rupt alea care erau in magazin pe ea
Guest noGuns Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 S-ar putea sa fie de la arcurile mari din interior (care tin contra corzilor). Am vazut ca o solutie este sa le imbraci intr-un manson de cauciuc, nust daca merge ca nu am avut probleme asemanatoare pana acum. Incearca sa dai de corzi cu capacul din spate desurubat, vezi daca atunci cant tii arcurile cu mana se mai aude zgomotul.
marduk Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 nush daca tu consideri o problema da dupa cum zicea si hades..ai corzile cam sus deci garda cam mare ai putea sa cobori si bridgeu si dozele vro 2 milimetri...se simte la mina..mai ales in pozitiile inalte (12 si mai sus) cit despre fuzz..identifica coarda care face zgomotul si probabil cauza e ca gadgetul care sustine coarda acolo e prea loose..asa ca stringe-l si s-ar putea sa se rezolve sau ai putea sa faci cum ai zis ..sa apelezi la cineva care se pricepe a si mersi ca ai pus intrebarea asta..ca m-am uitat si eu la bridgeu meu si mi-am facut setupu ca era intr-un hal
Recommended Posts