Messu Posted Sunday at 17:35 Posted Sunday at 17:35 Are cineva experienta cu acest tip de mixer ? Incer sa-l folosesc in combinatie cu un DSP5D si recunosc ca mi-a scos peri albi. Manualul, de altfel foarte bogat in amanunte , nu oferta prea mare ajutor pentru problema curenta. Daca e cineva familiar cu subiectul si ma poate ajuta sau indrepta spre ceva surse de explicatii m-ar scoate din mare incurcatura. Daca e nevoie sa detaliez problema, o pot face. Multumesc !
vektor Posted Sunday at 18:36 Posted Sunday at 18:36 Nu ar strica sa detaliezi problema, desi sansele sunt mici sa gasesti oameni cu experienta in asta aici. Incearca pe r/livesound si r/audioengineering
Messu Posted Sunday at 19:51 Author Posted Sunday at 19:51 Multumesc pentru raspuns si sugestie. Am sa incerc si acolo. Intre timp. da, poate ca e bine sa lamuresc, un pic, problema sa aici. Cum spuneam incerc sa folosesc un PM5D impreuna cu un DSP5D. Mai exact, setup-ul este PM5D->DCU5D->DSP5D, dar detaliul asta poate ca e mai putin important. Ideea este asa: DSP5D este, in fapt, un PM5D fara suprafata de control (si cu mai putine iesiri) si, din cate inteleg, a fost gandit pentru marirea numarului de canale a PM5D, in speta de la 48 la 96 de canale. In momentul cand PM5D este conectat cu DSP5D, am practic doua mixere pe care le accesez, alternativ, prin suprafata de control a PM5D. Necazul meu este ca instrumentele care intra in porturile de pe PM5D (oricare dintre cele 48 de canale) ies pe una dintre iesirile fizice de pe PM5D, iar instrumentele care intra in DSP5D (oricare dintre cele 48 de canale) ies pe una dinntre iesirile fizice de pe DSP5D. Cu alte cuvinte, ar trebui sa folsesc 2 PA-uri, unul pentru fiecare unitate in parte, ceea ce este total aiurea. Ce vreau eu, este sa pot ruta toate intrarile/canalele (PM5D + DSP5D) catre un singur PA si n-am reusit asta de niciun fel. Meniul permite rutarea in toate felurile si toate directiile imaginabile, dar DOAR (cel putin apartent) in interiorul unei unitati. Nu pot sa ies din DSP5D si sa intru PM5D. Bineinteles, cand spun rutare ma refer EXCLUSIV la rutare digitala , prin cablu CAT5 fara a lua in considerare legarea, clasica, analogica, cu PATCH CABLE a DSP5D inapoi la PM5D. Cam asta e povestea...
vektor Posted Sunday at 21:38 Posted Sunday at 21:38 First step, verifica daca au firmware compatibil ( https://europe.yamaha.com/en/support/updates/46801-en.html -> https://europe.yamaha.com/en/download/files/2093495/ ) si versiunea corecta de editor Second step, configurat DSP5D in cascade mode (ar trebui sa fie in manual). Asta la nivel superficial. Daca e mai complex de atat, cred ca o sa ai mai mult noroc pe reddit.
Messu Posted Monday at 07:42 Author Posted Monday at 07:42 Firmware-ul este la ultima varianta, 2.27. Editor nu folosesc. Conectarea CASCADE, pare a fi facuta corect (n-am identificat nicaieri un MANUAL MODE) - toate comenzile merg. Senzatia mea este ca e vorba de o problema de rutare, dar n-am dibuit-o ... Multumesc, oricum, pentru raspuns. Am sa intreb azi si pe reddit 1
Recommended Posts