www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Eu am pus mana pe unul dintre primele modele acum ceva vreme. Apoi am pus mana si pe un JEM. Puntea si gatul nu au legatura.Singura chestie care aduce e JEM este monkey gripul. Restul sunt la fel ca la o chitara obisnuita din gama aia de pret.

Posted

Pai aici e iar discutabil. In zona aia de pret probabil ca nu e nimic.

Poti sa vezi Ibanez RG550 care se apropie destul de mult ca specificatii de JEM dar deja aici vorbim de sume ceva mai mari (aprox 500$ pe ebay). RG550 nu se mai fabrica de ani buni dar ramane o chitara destul de bine cotata.

Dar tu vrei chitara care sa "semene" cu JEM ? Mai bine ia-ti o chitara care sa nu semene dar sa sune :)

Posted

Exista cazuri celebre in istorie cand s-a intamplat asta. Pe la sfarsitul anilor 70 o groaza de companii japoneze produceau chitare copii dupa modele americane consacrate (adica pe scurt stratocaster si les paul). Cred ca cel mai celebru caz este conflictul Gibson - Ibanez. Cei din urma produceau les paul-uri care "rivalizau" cu cele originale dpdv al pretului si al sunetului. Sub amenintarea legii ibanez s-a oprit din a produce copii. Dupa o perioada mai dubioasa au inceput colaborarea cu Steve Vai (modelele JEM si Universe) si apoi cu multi chitaristi heavy metal (modelul RG - > Paul Gilbert -> PGM).

E destul de complicat pentru firmele mari sa urmareasca micile ciupeli si mai e nevoie ca designul sa fie inregistrat. Treaba se poate evita schimband usor forma. In plus cred ca e nevoie de o birocratie destul de mare ...

Din ce stiu eu un caz similar a mai fost ESP - Gibson

Posted

Nu prea ai dreptate. daca te uiti la imbinare o sa vezi ca e altfel decat la strat :

http://www.jemsite.com/jem/neckjoint.htm

Gatul bolt-on e mai practic pentru un artist in turneu. Daca se rupe sau se deterioreazda se poate inlocui foarte usor. Si sa stii ca JEM-ul oricum are sustain cat casa. Nu e diferenta extraordinara intre setneck bolton si neckthru (Desi ea exista). Se poate canta bine merci cu orice tip de imbinare.

Guest Morgan
Posted

daca bolt-on e atat de prost, atunci cum explici stratocasterele? Nu cred ca ti-ar placea sa ai o chitara neck-thru si sa se crape grifu, ca schimbi chitara cu totul in cazul asta. Ce-i drept, steve vai, fiind endorser, isi permite sa schimbe chitarile ca pe chiloti dar poate nu vrea, poate ii place mai mult una din chitarile lui decat celelalte (ceea ce nu este deloc exclus, toti chitaristii au o chitara preferata, care din pacate nu se potriveste la toate melodiile)

Posted
Pai aici e iar discutabil. In zona aia de pret probabil ca nu e nimic.

Poti sa vezi Ibanez RG550 care se apropie destul de mult ca specificatii de JEM dar deja aici vorbim de sume ceva mai mari (aprox 500$ pe ebay). RG550 nu se mai fabrica de ani buni dar ramane o chitara destul de bine cotata.

Dar tu vrei chitara care sa "semene" cu JEM ? Mai bine ia-ti o chitara care sa nu semene dar sa sune :)

pai...o chitara care suna ca un JEM imi este , probabil, din punct de vedere financiar, inaccesibila....asa ca voiam o chitara care seama macar ca aspect cu chitara mea preferata........carei urma sa-i adaud niste doze de calitate ca sa obtin si un sound bunicel... alte chitari apropiate ca stil mai cunoasteti? eventual pana in 1500 RON

Guest claxonn
Posted
pai...o chitara care suna ca un JEM imi este , probabil, din punct de vedere financiar, inaccesibila....asa ca voiam o chitara care seama macar ca aspect cu chitara mea preferata........carei urma sa-i adaud niste doze de calitate ca sa obtin si un sound bunicel... alte chitari apropiate ca stil mai cunoasteti? eventual pana in 1500 RON

Cu 1500RON poti sa-ti iei o chitara cu forma de JAM si sa-i pui doze. Insa, la banii astia mai bine iti iei o chitara de calitate medie chiar si second-hand si o sa ai mult mai multe beneficii. Cosu te-a indrumat bine.

Gandeste-te doar la cateva aspecte practice: grif inpractic si poate tastat prost, floyd ieftin, potentiometre si comutator slabe, etc.

Ia-ti ceva care sa te tina, nu cu care sa te dai smecher cateva luni.

Posted

Iti iei un ibanez din seria rg si ii pui doze dimarzio evolution si chiar daca nu arata asa de mult ca un Jem macar suna ca unul ( aproape).

Guest Morgan
Posted

aspectul este un detaliu minor. Ce ai prefera, sa canti pe o chitara in forma de canapea care suna de rupe, sau sa iti faca michelangelo o chitara, care sa se auda ca un cur?