www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Mutat de la "Melodii cantate de noi"


Catalin S.
 Share

Recommended Posts

Salut Manu. Cam rar pe aici... si doar cand e vorba de sustinere... ? :)

 

In mare ai dreptate, in muzica tre sa fim impartiali si sa nu "descalificam" pe nimeni din 2-3 vorbe aruncate si intelese intentionat gresit... :) E si normal ca la un interviu la radio sau TV sa spui despre toti ca-s ok, cu toate ca ai in spate ani de certuri si râci cu respectiva vedeta... Asa este... Imagina ta first. Nu vorbesc de tine ci asa in general... de cel intervievat sau intrebat despre cutare chestie...

Ce parere am despre manele ? a fost o intrebare adresata anu trecut la un post de radio de un realizator ? Ce puteam sa spun ? Sa injur toti "minunatii" si "fermecatorii" din Romania ? No way... Normal ca nu se face asa... Am spus doar ca este o muzica ce prinde la majoritatea publicului din tara dar pe care eu nu o inteleg. De placut spui la mancare, bautura, femeie... Muzica ori se intelege ori nu se intelege... Cica a fost ok raspunsul asta... Am aflat ulterior de la diversi ascultatori si in primul rand de la DJ care mi-a multumit ca nu i-am facut emisiunea de cacao... Mesajul meu de mai devreme poate fi luat ca o carcoteala a la a Huidu si Gainusha... CIne pune botu' si se ataca, e problema lui... am mai zis... Se oftica ? Oftica-l in continuare pana se trezeste la realitate sau nu mai vorbi never cu el pana nu se schimba si-si da seama unde e cerul si unde e pamantul... ! :)

 

Deci Manule... multa bafta cu Trupa, daca mai e cazul... si cu studioul.

Link to comment
Share on other sites

Muzica ori se intelege ori nu se intelege...

16926[/snapback]

 

... io personal cre'ca la asta nu subscriu. Cred ca iti place sau nu, iti suna sau nu, te incanta sau nu .... s.a.m.d. Dar de inteles ? Ce ar fin in acest caz "intelegerea"? Adica, ce definitie i-ai da?

 

Auzisem cu multa-multa vreme in urma o discutie intre doi amici, in care unul spunea ca muzica simfonica trebuie inteleasa, si ca el a inteles a 5-a de Beethoven. La care celalat i-a spus "ai inteles pe dracu'. ala poate a vrut sa spuna in a5-a cat de furtunos dadea la butch. poate vrei sa spui ca ti-a placut, nu ca ai inteles-o".

 

Cum ar suna "am inteles Judas"? Nu-i mai bine imi place Judas?

 

Stiu ca pare si are iz de polemica, da' la dreaq, nu din contre :) apare progresu'?

 

Good luck

Link to comment
Share on other sites

malex, sunt mai multe tipuri de muzica: cea clasica, pe care o intelegi, judas, pe care dai din cap, haus, pe care mananci pastila in club, etc. eu abia incep sa inteleg anumite muzici pe care le ascult de ani de zile... si in plus, ca sa-l intelegi pe beethoven sau variatiunile goldberg pe brandemburgice iti trebuie o cultura si o educatie serioasa. fratie, si tu esti in domeniu, asculti muzica, canti la ghitara, poate chiar compui. cum poti fi atat de superficial? din postul tau anterior reiese ca tu te duci la concert, dai din cap pe versuri, iti place un solo ca da bine. nu fi atat de superficial. incearca sa patrunzi MUZICA, lasa-te dus, bla bla.

p.s.: militez pentru interzicerea versurilor in melodii. le strica.

Adi : glass, daca ai ceva impotriva faptului ca ti-am editat post-ul da-mi PM.

16957[/snapback]

 

glass, ar fi atatea de discutat si de argumentat pe tema asta ca nu stiu cate sticle de whisky si pachete de tigari ar asigura o oarescare suficienta...

nu stiu daca sunt superficial sau nu (time will tell), dar am eu ceva cu notiunea de inetelegere cand vine vorba de muzica... nu stiu de ce, dar nu-mi plac termenii "un pic pomposi", care cateodata se doresc a fi apanajul "initiatilor". stii, ascult cu mare placere Beethoven, Mozart, Bach, Paganini, Schumann ... dar e de ajuns sa spun o singura data intr-un anume cerc "nu-mi place Wagner", ca sigur se va gasi un "initiat/cunoscator" care-mi va spune "pai nu intelegi tu". nu e asa, pur si simplu nu-l simt, nu e pentru mine, nu-mi place, nu declanseaza nimic. termenul "intelegere" il foloseam si eu, cand incercam sa pun alor mei (generatie Bill Haley, Elvis, Beatles) Deep Purple, AC/DC si alte alea. pur si simplu, nu le placea. era ceva ce trebuiau "sa inteleaga"?

nu, nu ma duc la concerte sa dau din cap (nu mai ma varsta :) ). ma duc, ascult, si astept ca fiecare acord sau inlantuire de note sa declanseze ceva interior... un resort cat de mic, o traire, un sentiment ...

poate sunt eu defect, poate am ceva cu termenul asta in domeniul muzical. nu stiu.

eu cred ca intelegerea rezulta in urma unui proces cognitiv, deci logic. ce putea fi logic atunci cand (un singur exemplu! dar sunt mii) am ascultat prima oara "Still got the blues" si m-a dat pe spate din prima, definitv si irevocabil?

 

eu cred ca muzica e sentiment, nu logica...

 

Bafta

 

PS Michel, cui nu-i place jazzul? Ia asculta 'mneata ce ascult io acuma...Eva Cassidy (voce de AUR, pacat ca s-a dus)

 

PPS Adi, nu-i nici un preflame. E o simpla discutie intre oameni maturi :):(:)

Link to comment
Share on other sites

eu cred ca muzica e sentiment, nu logica...

PS Michel, cui nu-i place jazzul? Ia asculta 'mneata ce ascult io acuma...Eva Cassidy (voce de AUR, pacat ca s-a dus)

16993[/snapback]

Mai intai as vrea sa-ti spun ca discutia a pornit cumva intre mine si Catalin_s pe marginea criticismului meu cam absent visa-vis de cantecele postate la sectiunea "Ce cum cantam" ... o discutie amicala, te asigur, doar ca era offtopic, asa ca a fost mutat totul aici ... din greseala a fost mutat si un post de-al meu care se referea la o piesa postata tot de mine "We Talk", o piesa de jazz (cel putin asa as incadra-o) la care asteptam critici ... Stiu ca nu sunt singurul pasionat de jazz de pe forum. Chiar am vorbit cu cineva pe mess (un user RGC) care se temea ca pasiunea lui pentru jazz sau muzica clasica alaturi de rock sau blues sa nu fie interpretata pe forum ca snobism sau mai stiu eu ce ... Cred ca e o prostie ... daca muzica are ceva frumos in ea, acel lucru (cred eu) este tocmai faptul ca poate trezii in orice om, reactii ... fie ele si de dezgust sau respingere. Adica este vie, activa sa zic asa. Apoi muzica este cea mai abstracta dintre arte, iar asta face ca ea sa devina, in contact cu personalitatea si educatia fiecarui om, un ... bun personal, si cum mai toti suntem mandri de bunul nostru personal iata cum ajungem si la gust, stil ... ca vorba aia (probabil romaneasca) " ce poti sa te c... in gustul omului..." Uite, cunosc un tip caruia nu-i plac decat 3 cantece ... iti vine sa crezi? ... primele 3 din topul MTV!

Sa nu uitam totusi ca aici are loc o discutie intre muzicieni si nu intre simpli (daca pot spune asa) ascultatori de muzica. Pentru noi este un pic mai greu de ascultat muzica fiindca stim cu ce se mananca. Atunci cand o ascultam suntem poate fara sa vrem cerebrali, cautam logica, progresia armonica, geniul .... iar atunci cand o producem suntem pur si simplu ... nebuni. Ceilalti nu vor (in general) decat sa-si satisfaca nevoia de ... cum sa zic, hmmm .... buna dispozitie. Eu unul nu am sa pot definii niciodata termenul asta MUZICA. Mi-a placut foarte mult o observatie a lui Cioran care spunea ca in mintea omului Universul este totusi finit, ca ne imaginam stele din ce in ce mai mici, si mai mici.. mai mici si pe urma te plictisesti si BANG ... NEGRU ... pe cand MUZICA .... hmmm

Hai va iubesc pe toti ... cu stilurile voastre cu tot!

Link to comment
Share on other sites

... mama lui de jazz ... nu place la nimeni ... :)

 

 

(cu un pic de "retard") ... unora le place jazz-ul.

 

bunaoara, ca simplu ascultator (si defel muzician), ma rasfat acum cu eva cassidy (ca tot s-a pomenit mai sus de 'mneai) si cu un pic de erik truffaz. si eu zic ca-i bine (unii se uita la meci acuma ... alte voci, alt stil :) ).

 

rog cunoscatorii sa-mi mai deie ceva sugestii/idei. imi plac surprizele placute.

 

multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.