www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Schimb Preseturile Vst Cu O Pedala Midi In Live Ableton Sau Alt Host Vst?


Guest alicon
 Share

Recommended Posts

Guest alicon

Buna Ziua,

Am o placa de sunet Audiophile 2496 si ca host VST folosesc Live Ableton. VST-ul super preferat este Guitar Rig :).

Mi-a venit de ceva timp ideea de a cumpara o pedala midi (va rog frumos cu sugestii) pentru a putea schimba preseturile VST fara a mai fi nevoit sa ating mousul sau tastatura.

In Live Ableton ai posibilitatea sa "assign" "a midi key" catre aproape orice in afara de preseturile create de un VST (exact de ce am eu cea mai mare nevoie). Pentru ca in Live nu se poate face asta, sau nu stiu eu cum, astept sugestii pentru un alt host.

Exista vreun host VST in care se pot schimba preseturile VST folosind un controlor midi?

Link to comment
Share on other sites

Guest alicon

Nu se poate sa schimbi preseturile prin asign din nici un vst in Ableton Live, Acid Pro, Sonar, Tracktion, programele incercate de mine, numai parametri de genul volum, wah wah, etc, ale diferitelor simulatoare de ampuri, pedale din ex Guitar Rig.

 

Ce asi vrea eu sa obtin...

Sa dau rec pe un track in care am ca VST Guitar Rig. Pornesc cu presetul VT-Atack, la un moment dat vreau sa trec pe presetul AC Box Clean, atunci sa apas pe o pedala (controler) midi si sa se intample acest lucru. Hostul lui Guitar rig va trebui sa inregistreze acel semnal midi transmis de pedala ca automation, adica in momentul cand dau play la ce am inregistrat sa se schimbe presetul exact la timpul in care am apasat eu pe pedala.

Link to comment
Share on other sites

Nici eu n-am reusit sa schimb preseturile in CuBase, ce-i drept nu m-am chinuit fara motiv. Ce nu inteleg la ceea ce zici tu, de ce vrei sa schimbi preseturile in timp ce inregistrezi? Chiar si pentru home recording, sau distractie de unul singur acasa cred ca trebuie sa gandesti cat de cat profesionist. Daca ai o piesa care vrei s-o asculti cu placere si peste o saptamana mai bine tragi bucati separate pe trackuri separate, tragi mai multe variante pentru a avea de unde selecta, iti alegi preseturile si aranjezi piesa. Pentru distractie "live" mai bine-l folosesti "standalone" si de altfel are si el inclus tapedeck-ul ala care nu l-am incercat niciodata dar care se pare ca functioneaza daca insisti.

Link to comment
Share on other sites

Guest alicon

Raman in continuare la parerea mea:). Mi se pare mult mai profesionist sa ai pe un singur track toate schimbarile de preseturi, sa se creeze un fel de keyframe pe parcursul piesei care sa schimbe presetul dintr-un vst. Totul ar fi mult mai curat decat atatea trackuri la atatea schimbari de preseturi. Plus avantajul unui astfel de keyframe manipulabil printr-un controler midi ar fi posibilitatea de a nu mai lua mana de pe chitara in timp ce canti, schimband presetul dintr-o pedala...

Link to comment
Share on other sites

Faci o prostie daca gandesti asa, tehnica de recording e asa avansata inca e pacat sa nu ne folosim de ea. De altfel nu ai fi singurul care face lucrurile cum spun eu, fiindca toti fac asa. Nu te gandesti ca in timp ce inregistrezi, trebuie sa te concentrezi 100% la ceea ce faci cu chitara? Live nu se simte cand faci switch intre doua preseturi dar intr-o inregistrare conteaza foarte mult sa fi perfectionist. De altfel pentru a avea un sound cat mai bun si pentru a pune chitara in valoare nu uita ca oricum ai mai multe trackuri de chitari, unii sunt chiar extremisti ajungand la cateva zeci pentru o singura tema, chitari trase separat si aranjate digital, taiate lipite, panate progresiv L/R astfel incat sa sune cat mai perfect. Asculta Rammstein (nu sunt fan doar dau un exemplu) si daca acolo e o singura chitara eu ma tund chel... Oricum, nu cred ca folosesti sute de preseturi intr-o piesa, nu o sa ai cu mult mai multe track-uri.

Asa ca gandeste realist, nu o sa vezi niciodata o trupa in studio tragand cap-coada 15 piese ca la repetitii si e gata albumul. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Chiperion
Asculta Rammstein (nu sunt fan doar dau un exemplu) si daca acolo e o singura chitara eu ma tund chel... Oricum, nu cred ca folosesti sute de preseturi intr-o piesa, nu o sa ai cu mult mai multe track-uri.

 

Rammstein live in Praga, imagini prezente in filmul ,,xXx" (Triple X 1): click

Rammstein live in Nimes, de pe DVDul

.

 

(Nici eu nu sunt fan)

 

Scuzati off-topicul.

Link to comment
Share on other sites

Salut din nou, nu vreau sa fiu inteles gresit, fiecare face cum vrea, daca iese ceva bun, jos palaria. Eu insa nu vad un lucru benefic in ceea ce zice Alicon, chiar nu mi se pare o realizare, mai ales ca pentru a incarca un nou preset din GuitaRig in Cubase de exemplu trebuie pus pe alt track.

O sa incerc sa fac un upload cat de curand la un tutorial (nu e scris de mine) de "nu-metal guitar recording", nu vreau sa credeti ca vorbesc aiurea. Ma pun pe cautat ca nu stiu pe unde l-am pus...

Edited by 7le
Link to comment
Share on other sites

Guest alicon

Sunt de acord ca fiecare faca cum vrea daca in final va scoate un produs bun...

Ceea ce consideram ca va fi usor cand mi-a venit prima data ideea asta sa dovetit a fi imposibil, pentru ca nici un host vst din cele mai cunoscute incercate de mine nu suporta aceasta optiune(sa schimbi presetul vst printr-un midi foot controller). Sa mai intru putin in amanunte...

 

Scenariul ar fi urmatorul: Canti folosind efecte de calc (am avut V-amp2 si m-am jucat si cu un Zoom G9 si consider ca Guitar Rig le face fata cu brio pe o placa de sunet audiophile 2496 si un behringer mic200 ce am eu). Cumperi un Midi foot Controller il conectezi la pc, asign diferite preseturi la semnalele trimise de pedala si te lasi dus de feeling fara sa mai fii nevoit sa te intrerupi din cantat sa schimbi presetul.

 

De fapt ideal ar fi ca pedala sa nu controleze doar un preset ci un rack. Sa creezi mai multe rackuri intr-un fel de director pentru rackuri, iar in fiecare rack sa pui ce vsturi si ce efecte vrei tu, de pe orice intrare de pe placa de sunet. Sa ai posibilitatea ca fiecare rack sa il pui oriunde pe timelinerul trackului si bineinteles daca vrei sa poti face asta cu un midi controller. Asa mi-a venit si ideea de un software.... :) care ar face asta si multe altele, perfect pentru mine... Desenat in Photoshop ar arata cam asa:

 

studioV1.png

Link to comment
Share on other sites

Guest 7le

Am inteles de la inceput ce-ai vrut sa zici... dar fara sa vreau ma repet: nu e necesar acest lucru. Live poti s-o faci de exemplu folosind GuitarRig ca standalone, controland cu RigKontrol. Daca vrei ceva controler mai sofisticat poti alege de pe piata, un exemplu bun e Roland FC300, nu e foarte scump si e zdravan am vrut sa-mi iau si eu la un moment dat dar am renuntat la idee, momentan fiind alte prioritati.

 

Daca tot folosesti Photoshop, poate ai auzit de Actions sau de Scripts, cam asa ceva ar fi ok si in Guitar rig, sa-l faca programabil intr-un fel, astfel iti construiesti un rack iar prin script nu prin controlere midi sa iti construiesti secventele, on/off-uri la anumite echipamente din rack, volume, switch-uri de presete etc. Asa ceva ar merge mai bine pentru munca in studio dar nu stiu cat e de eficient. Live ramane la fel... controlezi de unul singur.

Link to comment
Share on other sites

Guest alicon

Am mai adugat cate ceva la ideea mea pentru un software... :)

 

studioPro.png

 

@7le stiu sa ma joc putin cu ActionScript 2.0 din Flash 8.0 daca la asta te referi... dar mi se pare deja prea mare bataia de cap. Chestia cu standalonul nu ma incanta si pedala aia Roland nu cred ca e asa folositoare in situatia in care vreau sa schimb preseturile vsturilor intr-un host. Daca Rig Kontrol-ul ar putea ajunge la Guitar Rig in Ableton Live (sau aricare alt host) si Live-ul ar putea cumva inregistra ce faci la pedala, semnalul inregistrat ramanand dry, sa poti edita mai tarziu ar fi o chestie...

 

 

De ce vreau sa se intample totul intr-un host?

1. Pe langa ce inregistrezi cu chitara ai un puternic program in spate in care faci tobele, basul... si nu mai trebuie sa jonglezi intre diferite programe sa le aduci la unison.

2. Daca ai putea sa schimbi pe parcursul trackului presetul si numai dintr-un vst (ideal ar fi un rack in care sa se gaseasca ce efecte vrei tu) ai scapa de jonglatul printre trackuri. Bineinteles ca nu te opreste nimeni daca vrei sa creezi cate un track pentru fiecare schimbare de preset.

3. Canti cu o trupa. Ai o placa de sunet cu mai multe intrari gen Delta1010. Inregistrezi dry vocea si chitarile. Inregistrezi prin optiunea "automation" preseturile schimbate de un midi foot controller. Ai astfel posibilitatea de a edita mai tarziu preseturile folosite, poate gasesti unele mai bune, sau poate vrei doar sa experimentezi.

Asi merge chiar mai departe. Poate nu iti plac efectele de calclulator. Atunci intra semnalul dry pe o intrare in calculator, inregistrezi, iese dry , intra intr-un procesor boss nush de care preferat de tine , din boss intra din nou in calculator in trackul master(bineinteles poti sa inregistrezi acest semnal ajuns din boss).

4.Aceiasi trupa. Repeti, sau poate vrei sa faci un demo. Totul foarte simplu. In momentul in care te hotarasti sa inregistrezi dai un simplu click pe record, sau poate acel click e "atasat" unui controler de pe o pedala, poate la tobosar :). Inregistrezi astfel toata trupa (in afara poate de tobe datorita numarului limitat de intrari), inclusiv schimbarile de preseturi facute de pedala... nemaifiind nevoit sa inregistrezi pe bucati...

 

p.s. Stiu ca ma repet :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.