www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cover-uri piese rock romanesti


Norberth
 Share

Recommended Posts

Am inceput de curand un proiect cu cover-uri ale pieselor romanesti care-mi plac, in care va fi vorba fie de piese rock in interpretare cat mai aproapiata de cea originala, fie de piese pop / comerciale in interpretare rock.

Videoclipurile nu urmaresc un singur tipar, urmand sa ma adaptez pe parcurs in functie de ce oportunitati se ivesc. De exemplu, in momentul postarii acestui topic am 2 lansari: un cover strict instrumental in care apar versurile ca subtitrare - practic un fel de karaoke / negativ, desi nu asta a fost neaparat scopul urmarit - si un cover instrumental + voce. In cazul in care in inregistrarea video nu apar cadre cu un anumit instrument, atunci cel mai probabil vorbim despre instrumente MIDI produse in soft (bass si tobe de exemplu). Inregistrarea audio, video, negativele, editarea, mixarea e facuta / va fi facuta in general de mine. Sunt doar amator! Nu va asteptati la calitate ultra-profesionista! :D Dupa cum am zis, ma adaptez pe parcurs, de aceea unele cover-uri vor fi si vocale, in functie de cum gasesc ocazii sa colaborez cu persoane care "au voce". Precizez: persoanele care contribuie artistic (inclusiv eu) la cover-uri cel mai probabil vor fi doar muzicieni amatori, deci rog intelegere. Ne bucuram sa primim doar critici constructive, adica sa aflam ce anume din audio / video / performanta artistica nu va place, pentru a evolua. :)

Am sa incerc sa tin la curent topicul cu fiecare nou cover ce face parte din proiect.

=================================================================

1. IRIS - La Popas 

Primul cover din proiect: interpretare strict instrumentala

 

 

Edited by Norberth
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

=================================================================

2. Hara - Cine 

Interpretare (cu tot cu voce) a unei piese pop rock cunoscute in varianta ceva mai rock: chitara acustica si vioara din original sunt cantate pe electrica. Contine un preludiu in stilul Van Halen, desi un pic ma doare sa zic asta pentru ca nu a iesit prea bine :lol: Totusi, perfectionist fiind, incerc sa ies din sfera de confort si sa postez si inregistrari imperfecte ca sa aflu si parerile altora, ca poate poate sunt singurul care are asteptari asa mari de la mine.

 

 

Edited by Norberth
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fain, felicitări!

Fără a fi la rîndul meu vreun specialist, îmi permit 3 observații:

  1. Cred că la piesa Hara trebuia un pic, doar un pic mai mult exercițiu, inclusiv la intro-ul "a la Van Halen" (care, apropo, nu prea are legătură cu piesa, dar nici nu m-a deranjat prea tare). Mă refer la bucățile un pic mai rapide, inclusiv pe vers, să fie notele un pic mai bine definite, cu ceva mai multă acuratețe;
  2. Tonul de chitară e... se poate mai bine. :) La piesa Iris merge, că e din peisaj, adică ton de anii 80-90. Dar la Hara se aude mai deranjant. Ce folosești pentru ton și pentru înregistrare? Există variante ieftine sau gratis, software, pentru un ton mai bun. Sună cam înfundat și, cum se zice abuziv pe-aici "prea digital";
  3. Vocea la Hara mi se pare un pic cam joasă (ca înălțime, nu ca volum), pe vers cel puțin. Plus ceva note false pe parcurs. S-ar putea să vorbesc prostii, dar puteți încerca să verificați efectiv înălțimea notelor cîntate de domnișoara colaborator. Sau poate doar m-am obișnuit eu cu vocea puternică și ceva mai înaltă a lui Flavius. :)

Oricum, repet, vă felicit și mult succes mai departe! Eu m-am abonat la canalul de YouTube, aștept noutăți! :guitar:

Link to comment
Share on other sites

mersi de observatii :)

1. Da, sincer la intro am stat si eu in dubii daca sa-l pun sau nu. Total de acord la partea cu "mai multa practica inainte".

2. Pe partea de chitara ritmica sincer sunt multumit cum suna. Eu am asa o atractie spre muzica si tonurile de chitara folosite in anii 80. Pe partea de chitara solo / lead am fost dezamagit, totusi, dupa ce am inregistrat. Parca, intr-adevar, nu se potriveste tonul in mix. Pt ton am folosit Boss ME-80, iar pt inregistrare Cubase 10. Incerc sa gasesc tonul potrivit inainte de inregistrare, ca sa nu las prea multe in partea de mix. Daca tonul nu a fost bun cu siguranta nu hardware-ul a fost de vina, ci persoana care l-a ales (eu).

3. Da, din pacate n-am avut prea mult timp sa repetam, pentru ca nu ni se prea potriveste programul de munca. Incercam sa facem mai bine pe viitor.

Multumim mult! :)

Link to comment
Share on other sites

Dacă ești, totuși, curios să încerci altceva în materie de ton, poți folosi procesorul doar ca interfață (fără ampsim + cabsim, deci în calculator intră clean) și sugerez lanțul de plugin-uri (toate gratis):

TSE 808 -> LePou head (preferatul meu este HyBrit) + LeCab -> Impulsuri Mesa de la Ownhammer.

 

Succes!

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.