www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor: Cuplarea Chitarei Electrice La Computer

Guest Mesmerized

Recommended Posts

Guest Mesmerized

Am mai vizitat forumul acesta, si din cate se poate vedea m-am inregistrat astazi.

Nu stiu daca am postat in forumul care trebuia...

De putin timp sunt in posesia primei mele chitare electrice, Stagg S300 N. Sunt un mare fan al cuplarii chitarei electrice la calculator caci am mai lucrat cu diferite programe ca Guitar Pro, Powertab etc si imi doresc din toata inima sa mai acordez chitara si in alt fel decat varianta standard.

Am facut chiar si rost de un adaptor jack mare->jack mic pentru ca sa pot sa lucrez (computerul pe post de microfon si amplificator).

Am o place de sunet Realtek AC97. Am incercat toate intrarile Audio de la computer, dar n-am reusit sa produc nici cel mai mic sunet.

Volumul Line-In si Microphone e dat la maxim si boxele la fel. Oare ce mai lipseste, un soft sau altceva?

Guest Chiperion

Drivere ASIO4ALL ai pe dansul? Daca n-ai, pune. (Eventual, da oleaca mai incet dihaniile de amplificare, sa nu asurzesti cand o sa functioneze sistemul) Arunca matale frumusel un ochi pe threadul aista. Mai fa matale un drum si pe la ce mai e sticky in bucata aia de forum, ca sa iei cateva chestii gratuite utile si sa-ti faci o idee asupra softurilor cu care vrei sa lucrezi. La sfarsit, da-mi un PM si spune-mi ce-ti doresti, iar eu am sa ,,cumpar'' si-am sa-ti dau.

era sa uit: bun-venit pe forum! Ai ajuns intr-un loc in care se iezixta o cantitate industriala de informatie, din care o mare parte de calitate; nu ezita sa folosesti functia de search sau sa lecturezi ce-i sticky, s-ar putea sa gasesti astfel mult mai usor raspunsuri competente la intrebarile pe care o sa le ai.

Edited by Chiperion

Guest Wickerman

Pai unu la mana: Ca electronist iti pot spune ca impedanta la intrarea de microfon a computerului este foarte diferita de cea a dozelor. Deci sunet ca vai de el. Line In e cel mai bun (dar nici ala nu-i cine stie ce) pentru chitara. In primul rand, un cablu normal de ghitara cu 2 mufe jack de 5mm mono, cablu coaxial, ecranat bine... etc. Multi folosesc acele mici adaptoare care se gasesc in comert, dar in care eu n-am deloc incredere. Eu am facut asa: o mufa jack de 5mm stereo mama, un jack mic de 3.5mm stereo tata si un cablu coaxial mono, dar mai subtire si mai usor de indoit prin colturile biroului. Am conectat doar lamela de la varful mufei mama (deci doar ceea ce ne intereseaza cand vorbim de "mufa normala de ghitara" la cablul subtire, si ecranul la conexiunea de masa a mufei mama. Deci am folosit doar un canal din cele 2 ale mufei, fiind stereo (ca n-am gasit mono pe nicaieri). In mufa tata mica, cele 2 canale le-am unit intre ele si le-am conectat la cablul subtire, iar din nou, ecranul la masa... cum e si normal. Mufa tata mica infipta in Line In iar mufa mare mama lipita de marginea biroului, langa care scrie cu marker-ul "Guitar Input" :(. Cand vreau sa acordez ghitara sau cand vreau sa folosesc GFX sau alte minuni... trebuie selectata intrarea de Line In a computerului ca intrare implicita. Cum se face? Simplu: Control Panel -> Sound and Audio (cred, ca eu am windows in lb. romana si dracu stie cum e original B)) -> Voice -> Recording Volume -> (sub volumul de Line In) Select. All done, ar trebui sa mearga perfect :)

P.S.: Despre intrarile computerului: Line In este stereo, iar intrarea de Microfon are la contactul dintre varf si baza pe inel o tensiune de 5Vcc :) Deci mufa mono in intrarea de microfon => posibil scurt circuit la sursa :)

Edited by Wickerman