Vince Windrider Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Hello,de cateva zile au intrat in posesia mea 2 chitare vechi. Una este Doina Superton(dupa cum am gasit pe forum) iar a doua habar nu am ce este.cert e ca cineva a ``transformat``- o in bas intr o maniera pur romaneasca. La Doina e lipsa inaltatorul(banuiesc ca merge stil lp) si cam atat.am desfacut pickguardul de curiozitate pt ca muream sa gasesc in ea ceva ``efecte`` cu tranzistori cu germaniu sau alte minuni. Tzeapa....,butoanele alea au o rezistenta si un condensator ,deci tot nu am inteles la ce folosesc....... Corpul este fabricat dintr un placaj ordinar care pe deasupra miroase si urat,griful este butucanos dar pare comod(nu are trussrod).radiusul pare aproape flat,tastele par de bronz. Mi s a parut surprinzator ca,cavitatile si pickguardul sunt ecranate.Spun asta pt ca ma gandesc ca sunt de fabrica,altfel nu cred ca un muzicant care are aceasta informatie poate sa cante pe o asa chitara. Per total chitara pare o gluma proasta,mi e greu sa inteleg de ce se fabricau in acest mod instrumentele cand apreciez ca,cu aceleasi costuri se putea construi un instrument sa zic la limita decentei..... Chitara nr 2:i am pus prognosticul in momentul in care am ridicat o in mana.Este extrem de usoara si dezechilibrata.corpul este facut dintr o singura bucata de lemn si daca bati in el suna ca o toaca.in rest nu am desfacut o,nu stiu ce gasesc in ea inafara de cari. ps.daca cineva stie ce marca/model este il rog sa scrie aici.
jaha1971 Posted January 15, 2018 Posted January 15, 2018 Buna ziua. Aș vrea să cumpăr o chitară Suoperton. Nu este de vânzare?
alinu_tau Posted January 15, 2018 Posted January 15, 2018 Ala nu-i ecranaj de fabrica in vecii vecilor, iar "lopetile" respective (pt ca e mult spus chitari) sunt lemne de foc, piese de muzeu, sau ornamente de pus pe pereti. Poate le-ar vrea cineva care amenajeaza vreun club/bar, nu se stie...
Recommended Posts