www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut,

Poate reuseste cineva sa ma ajute cu un sfat.

Acum cateva zile, pe chitara mea cu electronica activa pot-ul de volum a incetat brusc sa functioneze. Se aude ff incet (ca si cum ar fi la 2) si nu conteaza cum misc de el - pot da mai tare sau mai incet - volumul ramane neschimbat (si deci foarte redus). Am schimbat bateria - nicio diferenta.

Chitara in cauza este un Carvin DC127 (cred, posibil 200), facuta inainte de 1995 - deci are primul circuit activ al lor (A500G, nu 502G ca cele un pic mai moderne). Acesta este doar activ, nu are posibilitatea de a trece in modul pasiv ca cel mai nou.

http://www.carvinmuseum.com/decade/images/90-a500.html

As putea incerca sa il curat cu un spray de contacte, dar inainte de problema respectiva functiona normal - nu paraia deloc. Chitara este destul de veche si are toate componentele originale din cate pot sa imi dau seama - doze M22 (pasive, doar partea de preamp/eq este activa)

Multumesc!

Posted

In mod ciudat si-a revenit singura dupa doua zile.

Probabil a ramas fara baterie (de unde se auzea mai incet, distorsiuni, etc), iar cand am schimbat-o cu una noua, nu am avut in vedere sa scot cablul din chitara - cum am citit ulterior in manual ca ar fi recomandat. Daca a facut un scurt si a avut vreun fel de siguranta termica a dezactivat partea de preamp pana si-a revenit... ma gandesc.