www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Ben Dover

Epiphone Les Paul Player Pack

Recommended Posts

In ultimul timp ma gandeam sa achizitionez o electrica noua si ma uitam la niste pack-uri,asa ca am dat peste setul de la Epiphone,copie dupa Les Paul si dupa mine suna destul de bine.Pretul se invarte in jurul sumei de 900 de lei.Ce ziceti,se merita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Văd abia acum întrebarea, vezi că e un subiect 'Ce chitară să-mi iau?' unde e mai bine să întrebi din astea.

Răspuns scurt: după părerea mea, nu. Mai bine o chitară acceptabilă decât chitară slabă plus amplificator așa, ca să fie. Ia ceva second de la noi și mergi să faci un setup.

 

Rant mai jos.

Răspuns lung: dacă nu ai de gând să o ții foarte mult sau să îmbunătățești chestii pe ea, probabil c-o vei putea da peste un an doi la jumătate (poate mai mult) din prețul ăsta. În lipsă de altceva, ar putea merge.

Opinie strict personală și fără vreo importanță statistică:

Tot ce am încercat până acum de la Epiphone (în magazin) mi s-a părut nasol; până și 'Les Paul Standard' în varianta aia. Adică, ceva mai proaste decât Squier-urile ("Epiphone-ul" lui Fender) din aceeași gamă de preț. Măcar la Squier mai găsești doze Duncan Designed prin midrange și lucrătură OK, mai ales la Vintage Modified / Classic Vibe sau Deluxe.

Repet, e doar aversiunea mea (și în general nu prea sunt ele setate corespunzător în magazin, se poate schimba mult treaba cu asta), sunt sigur că există exemplare foarte OK și BUNE de la Epiphone. Oricum, nu alea entry level. Parcă nu se simțeau OK în mână, iar dozele, din nou, cam nasoale. Sunt sigur că poți să faci destul de ușor dintr-un Epi ceva foarte OK, doar că nu și modelul ăla 'Special'.

Alternativă: caută mai bine ceva second pe-aici. Și încercă să iei doar o chitară rezonabilă și vreun efecțel care intră la boxe/căști, gen amplug sau Pod Express. Poate găsești un Vintage V100 AFD sau vreun pachet amp+chitară mai ok decât alea.

Dacă vrei copie Les Paul, există firma Vintage (găsești pe Thomann și la MC Music) cu variațiile lor de V100 sau Harley Benton de la Thomann dacă chiar vrei ieftin și cât de cât acceptabil sau chiar foarte OK pentru prețul ăla. Mai e și Cort, ar mai fi și Dean, dar modelele lor sunt mai scumpe, ca și Lemon Drop-ul de la Vintage.

Pentru set, s-ar putea să fie o alternativă mai OK asta: https://www.thomann.de/ro/harley_benton_sc_500_bk_vintage_serie_bundle.htm dar e cam loterie cu chitara; măcar poți returna șmecheria dacă nu te aranjează. Teoretic, ai mai multă calitate decât în cazul unui brand mai cunoscut ca Epiphone în suma aia. Lumea de aici mai laudă și: 

https://www.thomann.de/ro/harley_benton_sc_550_paradise_amber_flame.htm

sau

https://www.thomann.de/ro/harley_benton_sc_custom_lemon_flame.htm

daar... depinde ce-ți vine la ușă. Un benchmark de firmă de "al doilea rând" dar OK ar fi https://www.thomann.de/ro/vintage_v100pgm_lemon_drop_reissued.htm dar care e dublul bugetului. Asta e garantat peste orice vinde Epiphone din cam toate punctele de vedere, dar nu e nici ieftin. De aia, dacă nimerești de la HB o chestie similară la juma' din prețul ăsta ar trebui să-ți ajungă mult și bine și să o poți îmbunătăți în timp după pofte și buget.

Dar la fel de bine în 900-1.000 de lei poți găsi ceva second decentuț și cel mai probabil cântabil și setat dacă omul cântă și vinde pentru upgrade. Că indiferent de ce cumperi, nou sau vechi, e bine să rezolvi o setare, care și aia mai costă. Lasă ampul pe mai încolo, oricum nu găsești nimic fantastic în bundle-uri. Zic și eu.

Edited by apocapsile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.