www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Masurati Noise'ul


lupo17
 Share

Recommended Posts

Nu se masoara noise-ul dozei ci "zgomotul" captat de doza in anumite conditii.

 

 

Intr-un studio bine proiectat , nu trebuie sa ai nici zgomot electromagnetic , trebuyie sa ai cablurile ecrenate si inpamantate corespunzator , cablurile de alimentare cu curent alternativ la fel sunt "blindate" ..etc..etc

 

Altfel zgomotul poti sa-l masori cu un milivoltmetru de audiofrecventa.dar nu te prea ajuta la nimic , se si aude acest zgomot captat .

 

La scule audio important este raportul semnal/zgomot .( semnalul maxim/zgomot ), problema este deranjanta la semnale mici , la pasaje piano unde raportul se strica.

 

Cu dozele singlecoil te pozitionezi intr-un "gol" de unde perturbatoare si la distanta cat mai mare de sursa de zgomot ( transformatoare , cabluri, Monitoare CRT , scule in comutatiie)

Link to comment
Share on other sites

fara suparare, da' ma tem ca (in cazul in care stii raspunde la OBIECT) este un post ultrasuperficial (adika nu se intelege NIMIC )

unde:

OBIECT= noise'ul ghitarii/dozelor (si nu chestiuni/consideratiuni teoretice pe marginea cablurilor ecranate/balansate/coaxiale/etc)

 

a masura acest 'noise' devine un demers f. important din perspectiva comparatiei diferitelor marci de doze...toate dozele scot noise intr-o masura mai mica sau mai mare, insa diferentele de pret dintre ele, de multe ori nu justifica dif. mici de noise scos...deci iata importanta acestei masurari...

Link to comment
Share on other sites

strict la OBIECT :repet ...doza in sine nu produce zgomot sesizabil , chiar de masurat este dificil , adica sa masuram zgomotul termic al sarmei , a bobinei .Nu se masoara caci este neimportant.

 

 

doza capteaza zgomot !

 

capteaza campurile electromagnetice ale ,cablurilor , transformatoarelor etc....

 

cu cat este mai sensibila capteaza zgomot mai mult

 

sunt diferite moduri de a reduce acest zgomot captat .........cu bobine in antifaza , Hummbucker , si in mod similar cu bobine aditionale care nu sunt sub corzi.

 

la hummbucker-e problema este "timbrul" din cauza pozitiei bobinelor banda de frecventa redata este de tip "comb filter" ,timbrul depinde de constructie

 

in caz ca nu intelegi ,cauta pe net si mai documenteaza-te in legatura cu dozele , nu ai cum sa intelegi daca nu stii despre ce este vorba.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.