josho Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Salutare ! Am inceput de curand sa cant la chitara si surpriza mea a fost cand am incercat sa cant cu vocea am realizat ca practic imi e imposibil sa le fac pe amandoua odata , de fiecare data cand incerc sa cant cu vocea falsez cu chitara si invers.As fi curios cam ce ati putea sa imi recomandati , daca totusi acesta problema pe care o intampin se poate rezolva prin exercitu si cam in cat timp o sa imi ia sa pot canta cu ambele ? Va multumesc !
otringal Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 si eu am aceeasi problema, insa din fericire pentru mine n-am nici cel mai mic interes sa le fac pe ambele doar ca am observat ca nu pot deloc face pe ambele. Insa cu timpul am aflat atat de ce, cat si cum fac ceilalti (de la gigel care agata fetele in parc cu o acustica pana la mari nume, de la Clapton la Hetfield sau Mustaine). Ideea e simpla: trebuie sa automatizezi complet (sa fie pur mecanic) cantatul la chitara si sa iti ramana doar vocea pe care sa te concentrezi ca si cand ai canta fara chitara. In rest baga exercitiu, munca si rabdare, sunt sigur ca o sa-ti iasa. Insa nu incerca sa automatizezi vocea si sa te axezi pe ce faci cu mainile la chitara, nu-ti va iesi (zic eu) in veci. 2
StratMan Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Esti convins ca poti canta corect cu vocea cand nu folosesti chitara? Verifica! Incearca sa realizezi acompaniamentul la chitara cantand in gand piesa vocala. Cand vei stapani corect acompaniamentul la chitara (de-aia e buna partitura!), da drumul si la voce. Daca nu merge nici atunci, lasa-te! 2
karpi Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Cum zice @Stratman este OK , mai poti incerca inca o varianta . 1-inregistrezi chitara ,asculti ..corectezi printr-o a doua ,,,treia .....inregistrare 2-inregistrezi ce canti vocal acompaniat de chitara in playback. Apoi analizezi vezi ce-i gresit si inregistrezi ...canti din nou ...pana iese OK . trebuie otzara exercitiu ca sa poti canta voce +chitara dar la nivel de "folk" merge dupa relativ putin timp. daca te gandesti la Hendrix ..voce plus solo chit necesita otara mai multa exersare Inveti partea de chitara pana i-ti intra in reflex ! Apoii inveti "vocea" La urma exersezi pana iese impreuna ... La unii rezultatul vine in scurt timp la altii este nevoie de mai mult timp ..depinde de dexteritate /spirit de observatie /atentie /logica etc
Nenea Rau Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Nu te chinui sa incerci vreo retea. Exerseaza fara sa te concentrezi pe ceva anume, ia-o de la capat si ai sa vezi ca creierul este suficient de dibaci sa invete sa separe cele doua procese. Dar ii trebuie un pic de timp. 1
otringal Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 spre exemplu, miercuri seara am fost la guitar clinic cu Marco Sfogli in club Stuf Vama Veche si la un moment dat, la una din intrebarile din public, pe langa raspunsul efectiv la intrebarea respectivului, Marco a si mentionat ca spre exemplu el nu poate canta si cu vocea si la chitara in acelasi timp Logic, am zambit, stiind foarte bine ca si eu sunt la fel de incapacitat si ca nu tine deloc de "cat de bine canti la chitara" ... daca nu-l stii pe Marco Sfogli, cauta-l pe YouTube si o sa intelegi
tibimosby Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 (edited) bad post... Edited April 22, 2016 by tibimosby
Recommended Posts