www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum sa "traforez"


Guest alexmaniac
 Share

Recommended Posts

Guest alexmaniac

Am auzit de la cineva de termenul de traforat si am inteles din cate am vazut la el ca e o metoda de a tine un ritm mai greu (Gen melodii "galopate"). As vrea sa stiu daca e adevarat si cum se face (poze, explicatii, scheme, filme orice e binevenit).

 

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Guest Sheriff

Sfatul meu ar fi sa incerci tu diverse pozitii/tehnici pana cand gasesti una care sa ti se potriveasca; Aceea va fi tehnica TA, si nu una copiata de la altul, si iti va permite sa iti dezvolti stilul mult mai "comod" si mai ... sa zicem, personal :). Intr-adevar, observarea tehnicilor altora care fac chestia asta te poate ajuta, in sensul ca iti poate da idei referitoare la abordarea "subiectului".

Succes!

 

Edit: Am uitat o chestie; Incearca sa pornesti de la ceea ce vrei sa obtii mai degraba decat de la copierea unei tehnici :)

Link to comment
Share on other sites

ceva "traforant" este motorbreath de la metallica . E o melodie foarte nervoasa si odaca ce vei prinde spillul ti se va parea floare la ureche(vorbesc de partea de ritm :) )

 

Nici eu nu sunt doctor in chestia asta dar uite niste chestii observate de mine:

1) miscarea sta in incheietura si nu in cot.

2) amploarea miscarii trebuie sa fie destul de mica

 

Eu acum exersez la tehnica asta si simt ca m-au ajutat tehnica de alternate-picking invatata mai demult.

 

Dupa cum a zis Sheriff fiecare isi dezvolta stilul propriu dar asta nu inseamna ca nu se inspira si din alte parti :)

Tine minte sa stai cat mai relaxat cand canti la chitara si sa nu iti stresezi muschii inutil. Tin minte ca mie la inceput mi se bloca mana si imi lua 15-30secunde sa o pot utiliza din nou.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sheriff
:) cum spuneam mai sus, fiecare are stilul lui propriu, important e sa-l gasesti p-al tau; am auzit chitaristi sustinand ca orice fel de panatie din deget e gresita si uite ca lui evilpath i se potriveste. Morala: experimenteaza...
Link to comment
Share on other sites

Guest Johnny I

Pt mine a trafora inseamna o chestie semi-muted, intr-un ritm alert, tinand varful penei la un mic unghi fata de coarda, si nu paralel pt ca in felul asta, pana "aluneca"mai usor pe coarda. Mie asa imi ies toate chestiile, inclusiv motorbreath.

Link to comment
Share on other sites

Pt. alexmaniac, incerca pentru inceput sa executi procedeul pe o coarda (Mi-ul gros, cu distors si cu 'palm-muted'), ca sa prinzi ritmul, miscarea mainii drepte si eventual pozitia acesteia. Apoi incerci si cu doua corzi (sau chiar 3 daca este cazul) in acorduri de cvinta - acele 'power chords'. Trebuie sa poti ciupi alternativ cu pana, adica "sus jos". Tensiunea f. scazuta in corzi nu cred ca ajuta.

 

Un "galop" clasic ar putea fi:

\/ _ \/ /\ \/ _ \/ /\ \/ _ \/ /\ \/

Link to comment
Share on other sites

Guest alexmaniac

Ms. Da am incercat de mult si imi iese. Tin pana inclinat pe coarda si mana sprijinita pe chitara. Miscarea o fac din incheietura si cat mai scurt posibil. Am mai inceput sa prind. MS. Acum ai putea sa imi zici ceva mai avansat, eventual alte melodii de genu ca sa exersez taburi?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.