Guest Raskolnikov Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Ma refer la documentatia ce trateaza elemente mai avansante de chitara, tehnici deosebite, armonie, game, moduri, soloing, s.a.. Site-urile care dau lectii gratuite nu trec de obicei de nivelul intermediar (e parerea mea, puteti sa ma contraziceti). Deci, ce altceva folositi? Ce publicatii, manuale, metode, etc. vi se par de luat in seama? Am citit acum catva timp ca Adi Manolovici a lansat un manual de chitara, il are cineva? e bun? Eu am mai multe dar amintesc doar cateva care mi se par mai importante: - Rock Guitar - o colectie de articole din Guitar Player, - Giants of Blues - de la Robert Johnson la Eric Clapton, - Totally Guitar - ghid de 600 pag. iar o data pe luna cumpar o revista de specialitate, dupa ce le rasfoiesc pe toate, in principiu iau Guitar World sau Guitar Player.
Moisoiu Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 guitar gym cu shaun baxter.are exercitii pe 3 trepte de viteza.sunt foarte misto.are sweep-uri,tappinguri,lick rotation method,etc.din pacate nu stiu sa iti dau un site.da-mi mesaj si vedem cum rezolvam. altele ar fi: Robbert Ford-Playing the blues si The Blues and Beyond.
Susceptor Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 err....am 2.5gb documentatie, lectii, cduri..si eu tot de pe oDC dar ceva pe hartie...exista la noi in romania?! ps: imprimanta nu intra in discutie
Cosu Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 in afara de RGC Magazine eu nu am cunostinta de o publicatie romaneasca dedicata fenomenului. Guitar Player sau ceva similar nu se gasesc la noi in tara
Susceptor Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 vazusem la Guitarissimo niste reviste dar nu le-am rasfoit
Susceptor Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 parca da..nu am intrebat, nu m-am uitat, nush cu ce erau in carrefour la inomedia sau ceva de genu s-ar putea sa aiba..desi ma indoiesc
prowler Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 io mereu cand vad un stand cu reviste mai occidentale asa ma uit dupa reviste cu chitara... n-am avut noroc deocamdata
Guest Pheno Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 (edited) nu am voie cu siteuri legate de piraterie, un site care are documentatie din toate domeniile, inclusiv muzica, eu am luat rock discipline si guitar gym depe site si are multe alte nenorociri, ultima chestie interesanta pe care am vazut-o era o compilatie "Jam with carols Santana" in care ai carte si backtrackuri la cantecele cele mai tari. Adi Manolovici are mai multe carti printre care se numara : manual de chitara acustica fingerstyle, niste manuale de cantece si introuri pe care poti sa le gasesti pe net desi unele sunt rearanjate de Adi, si manualu de chitara electrica care contine practic game in diverse pozitii, arpegiaturi si moduri (dorian, locrian, mixolidian etc.). Ai dreptate in legatura cu faza ca siteurile si cartile in general nu trec de intermediate si e un motiv destul de simplu, deja cand ai ajuns la intermediate practic detii toate elementele de baza si trebuie sa-ti dezvolti stilul propriu si asta nu poate sa te invete nimeni. Edited July 16, 2005 by Pheno
Recommended Posts