www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am deschis topic acest pentru sa arunc si eu o piatra:

In Italia avem cateva chitaristi foarte buni (nu au nimic de invidiat la Americani..) cum cred ca si in tara (Romania) exista. Problema este ca aici cat acolo nu se "valorizaza" si nu se publicizaza produsul intern.

Am vazut cantanti faimosi (vezi Eros, Zucchero si multi alti..) care, cand au devenit celebri au mers in America si au angajat chitaristi acolo (cateodata chiar de calitate dubiosa..) pentru a inregistra albumurile.

Daca vreti putem sal numim "SNOBISM" sau ma rog.

As vrea sa ma esplice de fapt cineva cum o sa bag mp3 pe forum respectiv cu niste chitaristi italieni (Giacomo Castellano, Miky Bianco, Tony De Gruttola etc..) sunt sigur ca o sa fie o surprisa.

In rest cer si eu sa ma indruma cineva in cateva chitarista bun din Romania (artist si numele albumului).

Iertatima dar sunt nou aici si total ignorant despre "miscare" guitaristilor din tara. Merci si iertatima daca am plictisit pe careva.

Numai bine. Adriano

Posted

Adriano daca vrei sa atasezi mp3-uri ale unor artisti te rog sa te asiguri ca ai acordul lor! Altfel este vorba de piraterie si cu toata publicitatea facuta ei nu vor fi incantati iar noi ca administratori va trebui sa le stergem.

Chiar recent am avut o discutie de aceasta natura cu Giacomo Castellano si el nu a fost incantat de o fapta asemanatoare.

Linkuri catre youtube sau siteurile lor sunt binevenite!

Posted

Ciao Cosu, inainte de toate felicitari si merci pentru siteul, al doila rand...Il stii pe Giacomo?

Imi se pare foarte ciudat de vorbele tale. Ar trebui sa i faca placere ca si in Romania se asculta albumul lui.

Oricum ai dreptate eu as fi bagat totusi o pieza pentru cine nu a auzit de el si daca era interesat ar fi comandat discul lui de pe net (cred).

Infine, ai dreptate tu, si nu vreau chiar eu sa te creez probleme. Scuze, am gresit neintenzionat.

PS. Din fotografie, cu fata acea de Malmsteen fac pariu ca cel putin ai Methodo lui Castellano de Chitara Rock solo. Sau Gresesc? Oricum este una din methode cele mai reuscite (pentru mine vorbesc) pe care le am studiat. Si cealalta de chitara ritmica Rock este superba! Mult peste multi americani de rand. Numai bine si scuze inca o data.ciao

PS. vineri dimineata sunt acasa, pentru craciun, o sa vorbesc cu Giacomo si sunt sigur ca cateva melodie pentru prieteni romani chitaristi nu o sa fie o problema. Dar ai dreptate tu, inainte cerem acordul. Numai bine

Posted

Salut cosu, am terminat acuma sa citesc topicul cu scandal (pentru ca de pacaleala este vorba) facuta de corraxe: Am cateva lucruri sa spun:

1) Imi este rusine mie in primul rand de a fi italian, si ca de obicei ne am facut de cacao in fata prietenilor romani care ne gasduieste!!

2) Coraxxe scump, nu te cunosc si imi pare rao dar nu exista nicio scusa pentru ce ai facut.

3) Mitomanie si exibitionism este peste tot, si in tara, asa ca nu luati nici voi ca aur tot ce luceste.

4) Ce sa mai zic. Ai sa mergem sa cantam un pic si sa nu ne mai gandim la prostie din astea.

Numai bine

Posted

Chitarist buni sunt absolut peste tot! Ca nu sunt cunoscuti este partea a 2a. Chiar vara asta a venit unul la noi la sala care m-a lasat masca ... deci 2 ore cat a stat si a cantat omu` nu am luat ochii de pe el.

Cat despre chitaristii italieni ... :) ... din toate metodele de chitara care le-am vazut/avut pana acum numai cele a lui Frank Gambale se pot compara cu astea italiene. Deci sunt niste chitaristi de iti sta inima: Castellano, Donato Begotti, Richard Benson, Umberto Fiorentino and the list goes on and on ...

Cred ca descoperirea (din partea noastra) a altor talente este extrem de importanta si ajuta foarte foarte mult. Intr-adevar Vai, Gilbert ... nu mai au ce cere de la o chitara ... sunt prea buni pt. acest instrument ... dar sunt locuri unde nu prea au pus piciorul si tocmai de asta cred ca e important sa ascultam si alti chitaristi, in acest mod avem o vedere completa a muzicii si ajuta extrem in stilul personal. Exemplul perfect este Alex Skolnick sau Marty Friedman, care spre diferenta de multi chitaristi de trash nu au invatat doar 2 lick-uri in mi minor le-au dus la 500 bpm si uite solo-ul.

Mai pe scurt ... secretul este diversitatea ...

@Adriano: Cateve piese a lui Giacomo se pot asculta pe myspace-ul lui: http://www.myspace.com/giacomocastellano