EugenRo2001 Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Amarillo 1 Initial nu am stiut ce chitara este, cand am primit-o avea montate un grif si un bridge de clasica. Griful nu avea scala corespunzatoare (falsa jumatate de semiton la tasta 12) iar actiunea era de peste 8mm. Aveam un griff de la o chitara Flame, copie Ovation. A trebut sa construiesc calcaiul. Am folosit o bucata de cedru spaniol. Am ajustat si consolidat zona de fixare a grifului. Initial fretboard-ul se termina astfel: Proprietarul l-a dorit standard: Am dezlipit bridge-ul si am constatat ca initial corzile erau fixate cu pini. Am confectional un bridge nou si la-am lipit Inainte de asta am astupat gaurile vechi. Am lipit griful Apoi am gaurit bridge-ul si am frezat locasul pentru saddle Am facut un nut si un saddle din os si chitara a fost gata Am fost nevoit sa confectionez un pickguard deoarece cel standard nu acoperea toata zona unde fusese cel original. Nu am avut material asa ca am lipit doua bucati de furnir, artar si mahon, am taiat forma, am dat cu niste lac mat si gata. In poze pickguard-ul nu este lipit deoarece tocmai mi se terminase banda dublu adeziva. 9
EugenRo2001 Posted September 8, 2014 Author Posted September 8, 2014 Amarillo 2 Aceasta e o chitara in stare buna pentru varsta ei doar ca avea nevoie de un neck reset, relipirea bridge-ului si de un fretboard nou. Cheitele fusesera inlocuite dar montate gresit Am dezlipit bridge-ul si griful Am curatat lacul, si am inlocuit trussrod-ul. Am adaugat o extensie pentru a intarii zona de imbinare cu corpul, am astupat santul vechi si am frezat unul nou. Am astupat gaurile si am placat cu furnir, am gaurit din nou pentru cheite capsulate. Am facut un fretboard nou, l-am lipit, i-am pus taste. La final am lacuit griful. Am ajustat si ranforsat zona de imbinare apoi am lipit griful Am lpit si bridge-ul, la locul corect, din fabrica era putin deplasat. Un nut si un saddle de os si un pickguard din furnir si chitara a fost gata 9
Popular Post EugenRo2001 Posted September 8, 2014 Author Popular Post Posted September 8, 2014 Amarillo 3 Aceasta chitara a avut cele maI multe probleme. Starea initiala era foarte proasta. Griul fusese rupt si relipit defectuos. Bridge-ul fusese mutat, probabil in incercarea de a corecta intonatia. Datorita constructiei era prea putin lemn in sectiunea grifului. Optiunile erau fie sa inlocuiesc griful cu totul, fie sa refac headstock-ul. Proprietarul dorea sa pastreze profilul grifului asa ca am ales sa refac headstock-ul. Am dezlipit griful si fretboard-ul. Mai intai m-am ocupat de fretboard. Am inlocuit inlay-urile dar deoarece nu am gasit blocuri de celuloid suficient de mari am facut o combinatie cu cedru spaniol iar la tasta 12 cu palisandru. Am refacut radius-ul. Am procurat o bucata de paltin si am construit un nou headstock. Am taiat griful si am lipit bucata nou construita. Am montat o extensie in zona de imbinare, am astupat santul vechi si am frezat unul nou pentru trussrod modern. Apoi am lipit fretboard-ul, binding-ul si am pus tastele. Apoi l-am lacuit Am ranforsat zona de imbinare Apoi m-am ocupat de bridge. Datorita mutarii bridge-ului, zona de sub acesta era intr-o stare proasta. Chitara este modelul cu nervuri de clasica, montate in evantai si fara bridge-plate. Am astupat gaurile, am lipit bucati de paltin intre nervuri si am nivelat zona. Apoi am facut un alt bridge mai mare, care sa acopere zona operatiei si l-am lipit. In plus, avea o nevura rupta, una dezlipita si una lipsa si fata dezlipita in ambele parti. Crapatura de pe fata am lipit-o si am ranforsat-o cu ajutorul magnetilor, pentru aliniere. Nu am facut poze la aceasta operatie. Am refacut si inlay-ul de pe headstock. Am folosit o bucata de pearloid din cele de la fretboard. Maine urmeaza ajustarea grifului, lipirea, gauritul si frezatul bridge-ului si nut si saddle de os. - va urma - 12
Recommended Posts