www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cablu de legatura intre procesor si PC


LinX
 Share

Recommended Posts

Aveti idee ce caracteristici ar trebui sa aiba un astfel de cablu? Am inteles ca nu conteaza capacitatea, cum este cazul cablurilor de chitara, ci mai degraba sa aiba o rezistenta (sau rezistivitate.. care-o fi..sunt afon) scazuta, pentru a nu se pierde semnalul. De asemenea ce lungime maxima ar putea sa aiba, fara a altera sunetul?

 

Ceva recomadari (producator si un anumit model)? M-as uita pe la Muzica dupa Proel / Cordial...

Thx.

 

A, si este recomandat acelasi gen de cablu intre pc si o statie audio?

Link to comment
Share on other sites

In mod normal la un cablu de calitate nu conteaza distanta dintre procesor si mijlocul de amplificare. Distanta care conteaza cu adevarat este aceea dintre chitara si efect (sau amp direct - daca te intereseaza cu adevarat iti pot da si o explicatie), unde sunetul va fi mai infundat cu cat lungimea cablului creste. Asta este si unul dintre motivele pentru care ii vezi pe scena pe toti ca folosesc wireless intre chitara si sistemele lor. Ma rog, e si mai comod si nu se incurca in cabluri, dar mai fac asta si pentru ca din nou, nu mai conteaza lungimea cablurilor.

 

Iti recomand cu caldura cablurile PROEL pentru ca sunt de calitate foarte buna.Si pretul este pe masura, insa eu zic ca merita. Personal nu-mi cumpar cabluri gata facute, ci cumpar cati metrii de cablu am nevoie, si mufe.

 

Iar prin ultima ta intrebare nu inteleg ce vrei sa zici de fapt? Te intrebi daca poti folosi acelasi cablu pentru a te lega de o statie audio (gen combina)?

Link to comment
Share on other sites

Da, mai exact din calculator plec inspre o statie (gen combina). Ies pe iesirea normala a placii de sunet. Presupun ca e aceeasi chestie cu legatura procesor - pc, nu?

Dar intrebam daca acest gen de cablu nu cumva trebuie aiba alte caracteristici tehnice fata de unul de chitara. Oricum un cablu de chitara nu intra in dicutie pt ca e mono si ar fi pacat sa nu folosesc iesirea stereo a procesorului. Momen folosesc niste cabluri stereo de microfon, dar nu stiu cat de potrivite sunt pt asa ceva.

 

Iar ref la lungimea acestuia, eu intre PC si statia audio de care vorbeam am un cablu de mic. destul de solid de vreo 15 m si cam apare o latenta intre ce aud la pc si ce aud pe boxele de la capatul celalalt (intre statie si boxele ei mai sunt si acolo niste metrii de cablu). Nu stiu acum daca e din cauza cablului sau a statiei...

Link to comment
Share on other sites

Ce placa de sunet ai? Ca poate asa iti pot explica de ce apare intarzierea... dar iti garantez ca nu este datorita lungimii cablului, dupa cum am zis mai sus, are alte efecte. Cauze posibile ar putea fi pc-ul tau, placa ta audio, poate chiar combina ta... fiind multe hop-uri se poate intampla ceva pe parcurs... din ce mi-ai zis nu-mi pot da seama

Link to comment
Share on other sites

Un Live amarat, dar nu aici e problema pt ca latenta de care vorbeam o compar cu sunetul care iese din aceeasi placa pe boxele de la PC (am un splitter, un "y" in iesirea din placa, din care ies mai departe un cablu de vreo 3 m spre boxele de PC si cel de 15 m spre sistemul audio). Latenta este aproape insesizabila, dar apare acel efect, ca de reverb/ecou. O sa intru cu procesorul direct in statie si o sa vad daca mai se simte intarzierea.

Link to comment
Share on other sites

Pai daca e sesizabila latenta inseamna ca-i destul de mare, cat despre reverb si ecou... vezi sa nu ai pornit vreun efect real-time... :) ia incearca si mai zi-mi ce efect a avut...

Efectele le scoti si le adaugi din audio HQ

 

PS: SB live is not amarat :) e o placa cel putin decenta

 

id-ul meu de yahoo : coftez

daca vrei sa vb live pe tema asta ca-i mai productiv :)

Link to comment
Share on other sites

Am fost io putin cam vag in explicatii cred. Daca stau sa zic intre boxele de la PC si cele de la statia audio (pe hol cum ar veni), in conditiile in care sa le pot auzi pe amandoua (si PCul si statia) atunci e usor sesizabila latenta, aparand un efect similar reverbului, tocmai din cauza acestei latente. Nu era vb de un reverb propriuzis, ca nu il aud dc ma duc in fata pcului sau a statiei si ascult numai acolo. Pe partea cu efectele din placa exclus, la PC am un sunet curat si este paractic aceeasi iesire. Mai ramane varianta sa nu cumva sa am vreun surround dobitoc sau ceva pe statie sau modul in care primeste aceasta pe line in-ul ei. Asta, bineintes, daca excludem cablurile :) O sa-ti zic cand ii dau de cap...

 

SBlive (mai ales varianta value) e o placa amarata de 20, 30 de euro sau cat o mai fi acum care nici macar suport de ASIO nu are (decat prin varianta KX-drivers). E decenta ca placa de sunet pe un PC oarecare, insa pt a incerca inregistrari / lucru MIDI cu ea... no fuckin way! Doar o placa semi-profesionala e peste 300 usd. Suport real pt 24 de biti nu cred ca are de asemenea, dar aici nu bag mana fac, zic doar din ce am auzit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.