Cosu Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Am vazut pe un Marshal ca pe langa Bass middle si treble mai are un potentiometru pentru presence ? Ce face respectivul potentiometru ? ce altereaza el ? Acelasi lucru este valabil si pentru "Contour" ...
ronniefrown Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Se foloseste impreuna cu Treble si din cate stiu iti modifica sunetul atacului pe corzi. Poti ascuti sunetul sau il poti lasa mai usor....
pixy Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 presence- e un fel de inalta inaltei si are rolu sa te faca mai prezent in mix (sa te scoata mai in fatza) , iar conturu iti face sunetu intre overdrive si distortion.asta e din cate stiu io.s-ar putea sa ma insel.
Guest Andrei_T Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Controlul de prezenta actioneaza in amplificatorul de putere, mai precis in bucla de reactie negativa (feedback), la frecventele de 4-5KHz in sus, astfel: In pozitia de minim aplica reactie negativa maxima in etajul final (pe frecventele respective), estompand frecventele de peste 4-5KHz. In pozitia de maxim taie reactia negativa, frecventele inalte de peste 4-5KHz fiind amplificate mai mult de etajul final. Andrei
Guest preo Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 in sunet presence este cunoscut sub numele de prezenta (wow!!) si se refera la frecventele inalte date de armonici superioare ... ma rog .. whatever, e mai greu de explicat. si contour, cred ca taie din frecventele foarte joase si foarte inalte, iti mai aduna sunetul, da nu sunt 100% sigur.
Guest fluffyone Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Prezenta e ce e dupa inalte si apropie sau departeaza un sunet prin continutul armonic superioir, iar conturul e boom-ul care se simte in piept. Conturul e foarte bun live, dar pe inregistrari nu se aude cine stie ce.
Recommended Posts