www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Istwahn

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Cluj Napoca

Other Information

  • Band
    Illusion of Control
  • Gear
    Schecter Omen 5 BLK, Hohner Professional PJ, procesor Zoom B2

Istwahn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. serus andrei. Mno mai este o optiune un peavey (http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=219), dar eu as zice sa mergi pe squier-ul respectiv de Precision Bass, la Ibanez-uri string spacing=ul este mai mic, exceptind alea din seria ATK. Precision-ul acela nici nu e din seria Affinity, e unul de baza, solid. Ca deschizator, e perfect István
  2. Mie asta mi-a sarit in minte. Desi cred ca nu e asta
  3. Istwahn

    Dragi Basisti

    mai sintem pe-aici bassisti, dar mai razletz asa
  4. Istwahn

    Sa ne stim mai bine

    Salutare! Is din Sf. Gheorghe dar amu stau in Cluj. Bass am apucat sa invat de prin 2005, inainte eram mai mult cu chitara. Dar nu m-am dedicat asa ca si bass-ului. Atunci un prieten bun, Calin Filip, basistul din Traffic(ala din Sibiu) mi-a zis sa ma apuc de bass decit de chitara, si de atunci am ramas cu frecventele subterane. Am inceput cu un Yamaha RBX 200(Fruzsina sau Eufrosina), urmat de un Hohner PJ Professional (Emoke) dupa care un Schecter Omen-5 (Kunigunde), ca in trupa actuala (Illusion of Control), chitaristii poarta numa Schecter-uri cu 7 corzi. Cint cu degetele dar nu zic ca e nasol sa cinti si cu pana (doar sa fie la extreme, as in black/thrash/death). Influente: apai Steve Harris si galoppurile lui, John "Thunderfingers" Entwistle, si Waters. Ii admir pe Wooten, Miller sau din alte sfere pe Myung, Joey Vera sau Justin Chancellor. Ca si stil.... acum sint in trupa asta de prog/death/doom si intr-o alta de etno-rock (Karra), si is mincator de la metal pina la chestii floyd-ish. Sper sa mai dau de niste sfaturi utile pe-aci si daca pot ajuta si eu... why not?
  5. Istwahn

    Ajutor

    Parerea mea: Poti face armonii si la bass, insa pe chitara acustica se face mai clar, in sensul de se aud mai clar, urechea umana defineste acordurile, armoniile mai bine in frecventele unei chitari acustice/electrice, decit la sunetele joase de bas. Pe de alta parte tranzitia la intervalele mai mari ale unui bas este mai grea, daca tot ramii pe chitara acustica. La bass niciodata nu a contat faza de cine-i mai rapid la 100 de metri taste. Ai atentia setata si pe tobosar, si pe chitarist, il sustii pe chitarist de fapt ca el sa se desfasoare. Si de asta ai nevoie de mai mult studiu de timpi si ritmica, decit la chitara. Si eu am inceput ca si chitarist, ca deh... ce era acasa.. una acustica reghin cu un git ca un arc englezesc. Am facut tranzitia la chitara bas mult mai tirziu, si mi s-a zis "ori te ocupi de bas, si de tehnica de bas, ori de chitara si tehnica aferenta". Depinde ce vrei pe bass si cit de departe vrei sa ajungi. Nu e nimic naspa daca vrei sa studiezi numai pt. trupa de acasa si sa te distrezi sau sa te apuci sa ajungi undeva la o trupa de prog/jazz.
  6. Istwahn

    Schecter Omen 5 Anyone?

    Salutare Eu mi-am luat tocmai modelul asta, si vreau sa zic ca desi nu este din partea high-end(adica C-5-ul), e un bas stabil, un bas de tranzit, iti da idee spre basurile profesioniste. Il am de un an si zic dupa vreo 10 concerte si nshpemii de repetitii ca tot crapa tat! I'm happy with it!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.