www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alexandru Pitac

Active Members
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    31

Alexandru Pitac last won the day on March 4

Alexandru Pitac had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Recent Profile Visitors

14222 profile views

Alexandru Pitac's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

290

Reputation

  1. Pot vorbi doar din proprie experienta. Cel mai des am vandut chitare pe Reverb. Parerea mea este ca preturile nu sunt umflate maxiv ci doar reflecta contextul economic actual. Pe Reverb trebuie sa mai iei in calcul si faptul ca vanzatorul plateste ~15% din pretul total sub forma de taxe si comisioane catre Reverb si procesatorul de plati.
  2. Asta cine o stabileste? Nu de alta, dar am ceva chitare de vanzare si deja mi s-a luat de abordarea asta cu "care e ultimul pret", "costa X dar iti dau 50%", etc. Mai urmariti si alte platforme de vanzare si vedeti cam cum sta treaba. In cazul celor de la Gibson e cel mai probabil sa NU gasesti vreodata o chitara la -50/60% retail price, deci cel mai probabil vei avea una, dar doar cu gandul
  3. Gibson Les Paul XR-1 Detalii: Acest model a fost produs intre anii 1981-1982 si are la baza un corp din mahon solid si top de artar, gatul este realizat din 3 bucati de artar iar tastiera este din palisandru. Dozele sunt Dirty Fingers, din era Tim Shaw, si suna extrem de bine. Pe langa controalele clasice de Les Paul (2xVolum/2xTon si Switch cu 3 pozitii) prezinta si posibilitatea de coil-split a dozelor. Prezinta zgarieturi si zone unde finish-ul este indepartat (vezi fotografii) insa este perfect functionala. Componentele sunt originale, exceptand rama dozei din bridge (nu cred ca este originala). Modelul a fost folosit de Steve Clark, pentru cine vrea tonul lui de pe albumul Pyromania, cam asta e chitara. Pentru alte detalii, folositi modalitatile de contact. Se vinde insotita de hardcase.
  4. Gemelli Hopf Model 320 Detalii: Chitara este produsa undeva intre anii 1962-1963. Compania fratilor Cingolani, Gemelli, a produs chitare doar intre anii 1961-1963 fiind unul dintre brand-urile italiene ale epocii cu cea mai mica existenta. Sunt chitare rare, produse in cantitati mici insa calitatea acestora este superioara multor brand-uri populare din acea perioada. Dupa cum se poate observa este un mix de corp+electrica Gemelli si gat + chei acordaj Hopf, fiind un model hibrid realizat de Gemelli pentru Hopf (Germania). Chitara este in stare foarte buna pentru varsta ei, cred ca este unul dintre cele mai bine conservate modele existente. Este retastata recent cu taste Fender vintage style si functioneaza perfect. Are un ton foarte specific si este un model colectionabil. Vine insotita de husa originala, brat tremolo si curea.
  5. Gibson LPJ 2013 Rubbed Vintage Burst Detalii: Body & Bridge: Body: Mahogany Top: Carved Maple Bridge: Tune-o-Matic Finish: Hand-Rubbed Vintage Burst Neck & Fingerboard: Neck: Maple, Set Neck Profile: Rounded '50s Fingerboard: Rosewood Inlays: Trapezoid Frets: 22 Medium Jumbo Electronics & Hardware: Neck Pickup: 490R Alnico II Humbucking Pickup Bridge Pickup: 498T Alncio V Humbucking Pickup Controls: Separate Volume and Tone for each pickup, 3-way toggle selector Tuners: Vintage-Style, 16:1 Vine insotita de gigbag Gibson original.
  6. Chitara electrica Doina Serenada Detalii: Chitara este restaurata complet. A fost retatasata, partea electrica reparata, ajustat cheite de acordaj, curatat piese metalice, etc. Functioneaza perfect, nu are fretbuzz si este setata cu actiune medie. Este o chitara veche, ce poate fi folosita in mod uzual, nu pentru decor, si reprezinta una dintre incercarile celor din Romania de a produce chitare locale in timpul perioadei comuniste cand piesele de import erau interzise sau lipseau de cele mai multe ori. Suna bine avand in vedere modul primitiv de productie, are un ton foarte distinct iar imbatranirea finish-ului nu cred ca o poate replica nici macar Tom Murphy :))
  7. Westone Spectrum ST Detalii: Body: Solid Maple Neck: Hard Maple Fingerboard: Rosewood Nut: graphite Scale: 25.5 inches 22 nickel silver frets Machine heads: Gotoh TSA (Tremolo System Approved) Pickups: Magnaflux I UBC (Unbalanced coil) Controls: volume, tone (Push/pull switch for coil tap) 3-way pickup selector Control knobs: Switchmaster Bridge: Tekglide II trem Hardware: Chrome Chitara este in stare buna, perfect functionala. Prezinta zgarieturi si lovituri ce se pot regasi in fotografii insa nimic ce poate afecta functionalitatea chitarei. Crapaturile ce se vad in fotografii sunt la nivelul finish-ului, nu este lemnul crapat (vezi ultima fotografie cu cavitatea potentiometrelor). Este o chitara comoda, ce suna foarte bine. Din punctul meu de vedere Westone reprezinta brand-ul ce a produs cele mai bune chitare ieftine. Sta bine in acordaj, are sustain, actiunea este joasa (~ 1mm pe fiecare coarda), pentru gama asta de pret este mai mult decat decenta.
  8. Gibson SG Standard Detalii: Body Wood: Mahogany Neck Wood: Mahogany Neck Shape: 60's Slim Taper Fingerboard: Bound Rosewood Fingerboard Radius: 12" Inlays: Perloid Trapezoids Scale Length: 24.75" Nut: Zero Fret Nut Width at Nut: 1.695" Frets: 22 Pickups: '57 Tribute Humbuckers Controls: 2 Volume (push/pull), 2 Tone, 3-Way Switch Hardware: Chrome Plated Bridge: Tune-O-Matic with hex wrench adjustment Tailpiece: Stopbar Tuners: G-Force Case: Gibson USA Gold Molded Hardshell Chitara este in stare buna. Prezinta semnele de uzura ce se regasesc in fotografii insa nimic ce influenteaza functionalitatea acesteia. Este o chitara usoara si foarte rezonanta. Chiar daca majoritatea au blamat seria de chitare produse in 2015 de Gibson, modelele fabricate atunci prezinta o serie de imbunatatiri, cum ar fi: profile mult mai comode ale gatului datorita latimii mai mari, astfel, bend-urile se realizeaza mult mai usor, zero-fret nut ajustabil care te ajuta sa setezi chitara pentru actiune mult mai joasa, fretboard-uri mai groase ce imbunatatesc sustain-ul, doze splitabile, etc. Vine insotita de hardcase original, hartii, accesorii, etc.
  9. Rickenbacker 450 Detalii: Corp: Artar Gat: Artar + tastiera bubinga Radius: 9.5" Chei: Kluson Doze: 2xHigh Gain Pickups Control: 2xVolume/2xTone/3-way Switch + Switch on/off doza bridge Greutate: 3.10 kg Chitara este fabricata in Ianuarie 1974, printre primele produse cu dozele High Gain. Nu a fost un model popular al celor de la Rickenbacker si din aceasta cauza nu sunt foarte comune. Prezinta semne de uzura specifice varstei (se pot regasi in fotografii), nimic ce influenteaza functionalitatea chitarei. Partea electrica a fost modificata de fostul proprietar si are un Master Volume (pentru ambele doze), 2xTon si 1xVolum pentru doza de neck. Are instalat si un switch ce functioneaza ca un kill-switch pentru doza de bridge (nu ii inteleg rostul insa am lasat-o in starea in care am primit-o). Chitara este retastata recent cu taste Dunlop 6100. Din aceasta cauza tastiera nu mai este finisata tipic Rickenbacker (lacuita) ci este lemnul natural. Consider ca este un plus avand in vedere ca tastele originale ale celor de la Rickenbacker sunt ff joase si au profil drept, fapt ce cauzeaza fretbuzz atunci cand chitara este neamplificata si forteaza setarea chitarei cu actiune mare. In afara de aceste modificari chitara este in stare originala. Este foarte usoara si rezonanta si din punctul meu de vedere are cel mai articulat ton clean pe care l-am intalnit vreodata. Actiune foarte joasa (1 mm pe fiecare coarda la tasta 12), gatul este comod si are un profil de tip C. Pentru mai multe informatii utilizati datele de contact.
  10. ESP ST-465 Clone Detalii: Chitara a fost cumparata de pe OLX si era intr-o stare jalnica. Este o copie de superstrat. Nu imi este foarte clar de ce cineva si-a dorit sa replice un model ESP obscur. Logo-ul ESP este realizat in marker iar 'ST-465" pare de tip waterslide. Corpul a fost modificat pentru a acomoda un humbucker si executia nu este grozava (se poate vedea in fotografii). Floyd Rose-ul este o copie, cel mai probabil realizata manual in perioada comunista. Sistemul de fixare al Floyd Rose-ul este improvizat. Cele 2 fixari sunt realizate prin intermediul unor piese din alama ce sunt fixate cu bucati de tabla si suruburi in corpul chitarei. Cel mai probabil chitara a avut tremolo clasic in 6 puncte si a fost modificat asa pentru a acomoda Floyd-ul insa a fost realizata prost. Reparatia a constat in stabilizarea sistemului de prindere al Floyd Rose-ului cu rasina epoxidica si TItebond, retastare cu taste Dunlop 6100, ajustarea pentru radius de 9.5" a tremolo-ului, refacerea partii electrice in totalitate, ajustarea cheilor de acordaj. Chitara este acum stabila. Tremolo-ul este functional, actiunea este foarte joasa (sub 1mm pe orice coarda) si suna surprinzator de bine raportat la starea in care am luat-o. Pentru detalii folositi modalitatile de contact.
  11. Hagstrom Corvette 1963 Detalii: Corp: Mahon Gat: Mahon Constructie: Set-neck Fretboard: Rosewood Pickups: 3xVintage round Hagstrom pickups Chei acordaj: 6xVintage tulip style Hardware: Hagstrom bridge (NOS) + Vintage Tremar Hagstrom. Greutate: 3.40 kg. Chitara este fabricata in 1963 (conform tipului de doze utilizate si a cheilor de acordaj). Seria chitarei este indicata pe jackplate insa in cazul acestei chitare ea este inlocuita cu una fara niciun fel de marcaj. Este o chitara rara, s-au produs undeva la 1000 de buc din acest model si reprezinta varful de gama a chitarelor solid-body produse de Hagstrom in acea perioara. Prezinta in cea mai mare parte toata componentele originale, singurele ce au fost inlocuite sunt jackplate-ul si bridge-ul (care este NOS si este cumparat de la hagstromparts.se). Este perfect functionala, toate componentele electronice functioneaza corect si nu produc zgomot, actiunea este joasa, gatul este subtire si foarte comod, sta bine in acordaj chiar si cu utilizarea tremolo-ului. Prezinta semne de uzura si multe zgarieturi si lovituri dupa cum se poate vedea in fotografii. pentru detalii suplimentare folositi modalitatile de contact
  12. Tokai Breezysound TTE70 Detalii: Corp: Alder + maple cap Gat: Maple - radius 7.25" Chei acordaj: Kluxon deluxe style Doze: Vintage Tokai singlecoils/1xVol;1xTon - Noble pots Hardware: Gotoh Greutate: 3.70kg Chitara este fabricata conform serialului in 1986 si este din primul an de fabricare al acestui model. E un model destul de rar, calitatea este remarcabila si este similara modelelor Fender fabricate in Japonia in acea perioada. Este perfect functionala, taste fara uzura, sta bine in acordaj, singurele probleme estetice fiind cele 2 lovituri ce se regasesc in fotografii. Pentru detalii suplimentare folositi modalitatile de contact.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.