www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Negro

Newcomers
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Negro

  1. Salutare, Pina la urma nu am mai luat amp ci procesor multiefecte (Mooer ge150) iar in ceea ce priveste chitara am mers pe Ibanez rg421 . Chitara mi-a venit cu niste corzi cam patate , pare un soi de rugina. Am incercat eu sa le sterg dar La si Re tot au ramas murdare. Exista ceva metode/secrete pentru a le curata , sau sa le folosesc asa , sau mai bine le schimb ?
  2. Salut, Am o chitara nou-nouta care mi-a venit cu niste corzi patate pe ici pe colo , pare sa fie un fel de rugina. Exista ceva metode/secrete pentru curatarea corzilor sau mai degraba trebuie sa le tai cu flexul si sa montez un set nou de corzi ? Ups, mii de scuze ca am postat in topicul asta , credeam ca adaug la topicul ala mare cu "intrebari ale incepatorilor".
  3. Salut , Ce manual de chitara ati recomanda , potrivit pentru studiu individual ?
  4. (hm, nu se poate da quote la ce mi-a raspuns jollyca) Vreau amplificare pentru camera de apartament . In cazul meu varianta 3 nu se potriveste fiindca ar necesita monitoare .
  5. Poate ca nu-s chiar asa de tipic, ca nu m-as grabi sa dau vina de tranzistori, pe digital sau pe chitara. Din cite ma cunosc prevad doar 2 scenarii : Scenariul 1: 1. Amp compact pe baterii (de ex. Blackstar Fly pe care il laudau mai multi) cu citeva variante de tonuri , eventual controbail de pe telefon din aplicatie dar nu neaparat. 2. Trag de el cit pot. 3. Cind ajung in punctul in care vreau neaparat altceva , in principiu ar fi o trecere la un amp cu DSP modelling ca sa aiba varietate mare de tonuri si efectele si nebunii. (aici ar fi putut interveni alternative ca software sau procesor multiefect , dar fara boxe mai serioase inteleg ca exista sanse mari sa se auda dezamagitor) 4. Iau alt amp daca se strica cel de al punctul 3. Scenariul 2: 1. Direct amp cu DSP modelling cu multe functii (adica cel de la scenariul 1 punctul 3 ) 2. Iau alt amp daca se strica cel de la punctul 1. Deci la mine e cu algoritm (defect profesional...). Pe total scenariul 1 costa mai mult , dar ramiine util primul amp iar un avantaj este ca alegerea celui de-al doilea ar fi facuta in mai buna cunostinta de cauza decit acum. Ramine sa studiez piata cautind modelling amp (atit mici , cit si ceva mai mari dar nu foarte) .
  6. Pentru ascultat muzica sint multumit de cum se aude prin ele. Subwoofer separat n-au , dar producatorul le prezinta ca au 'basXport technology' care ar tine loc de subwoofer - habar n-am daca e chiar asa sau e doar marketing . Difuzoarele sint de aprox 7.5cm. Ma gindeam ca ar fi sa iau un amp mai simplut (fara modelare) si la un moment dat ma apuca setea de incercat multe efecte/tonuri , va fi o varianta sa iau o interfata audio din aceea de genul cablu cu jack la un capat si usb la celalalt . Asa as putea incerca si cu amp software la un moment dat, cu conditia sa nu fiu nevoit sa cheltuiesc pe boxe/monitoare de studio.
  7. Multumesc pentru raspunsuri si sugestii . Inca nu am ajuns la o decizie, dar mi-am facut o idee vazind o varietate de pareri . Daca initial imi este suficient ceva mic , in a doua faza probabil imi voi dori ceva cu o varietate de tonuri si optiuni - cum ar fi un amp cu modelling. Dar nu ar fi o problema daca ramin cu primul pentru ca imi dau seama ca imi place ideea de amp portabil cu baterii . Cind am pus intrebarea eram asa cam in priza ca gata , mai aleg un amp si apoi dau comanda iute sa ajunga pina weekendul urmator. Dar totusi mai bine iau lucrurile incet si astept sa se redeschida showroom-urile ca sa ma uit bine la chitara aia pe viu. A aparut mentionata si varianta de a folosi computadorul. Nu prea este ceea ce vreau eu (neportabil nici macar prin casa sau balcon) dar totusi as vrea sa ma lamuresc cu ceva : cam ce gen de boxe ar trebui ca sa fie o solutie multumitoare ? Momentan am boxe din astea https://s12emagst.akamaized.net/products/4924/4923440/images/res_2d479f4d4f5fc89e6d72297e6503768b_full.jpg
  8. Ibanez rga42fm-def . Nu precizasem chitara pentru ca am vrut ca discutia sa ramina la amp-uri fara sa divagheze spre "da' de ce chitara aia , mai bine ailalta. Ba nu, cealalta. Dar de ce nu cauti ceva decent second . ". Contextul este asa : Eu am de fapt chitara (acustica) de mult timp numai ca nu m-am tinut , a stat deoparte multi ani si de fapt nu stiu mare lucru (niste acorduri, vreo citeva fragmente de piese dar invatate dupa tab-uri) . in urmatoarele luni vreau sa incep sa invat dupa o metoda sau macar un plan organizat (nu am gasit inca metoda) . As vrea ca vara aceasta sa ajung la punctul in care sa simt ca am invatat mai 'corect' lucrurile de baza , sa simt progrese . Si sa invat citeva cintece noi si intregi (in principiu gen rock, metal) . Nu am in vedere cintatul cu trupe . Am la servici vreo doi colegi cu care poate doar ocazional poate ne-am putea organiza sa aducem chitarile in cite-o zi de vineri. Dar clar pot sa zic ca pentru mine studiul chitarii urmeaza sa fie o chestie solo ca hobby, poate la un moment dat ma aventurez sa inregistrez ceva si sa pun pe youtube. Sau poate inca de la inceput ar fi interesanta o serie de tutoriale "how to not play ...." cu diverse piese cintate jalnic din care sa invete oamenii cum NU se face , hehe .
  9. Calculatorul este desktop, folosesc interfata de sunet integrata pe placa de baza . Am o pereche de boxe 'active' mici (difuzoare aprox 10cm). Sigur ca nu este rau sa aiba mai multe functii , numai ca este vorba si optimizarea cheltuielilor . Daca as cheltui acum 500lei si poate imi iau altceva peste 3 ani este ok. Dar daca ma trezesc prin august ca vreau neaparat upgrade atunci nu ar mai fi ok si inseamna ca achizitia initiala a fost total neinspirata. Intr-adevar nu prea stiu ce-mi trebuie si nici nu-mi dau seama cit timp va dura pina incep sa ma lamuresc.
  10. Salutare , M-am cam hotarit ce prima chitara electrica sa imi iau , iar acum trebuie sa aleg si la ce s-o conectez. Eu am impresia ca ar trebui sa imi fie suficient un amplificator mic usor fara prea multe butoane (de genul Boss katana mini), insa nu-mi dau seama cit de curind risc sa descopar ca as fi vrut sa aiba in plus diverse functionalitati/tonuri/efecte . Care ar fi caracteristicile / functiile importante pe care ar trebui sa le aiba un amp de studiu astfel incit macar 1-2 ani sa nu-mi vina idei de upgrade? (de exemplu nu-mi dau seama in ce masura este important sa aiba incluse citeva efecte si care ar fi cele 'esentiale' . Daca ar fi important poate ar trebui sa ma uit la categoria modelling amp.) Multumesc.
  11. Este posibil ca undeva prin aprilie-mai sa am buget pentru o chitara electrica . Dar pina atunci marea intrebare este daca reusesc sa imi fac timp pt chitara in mod regulat. (Scenariul 1) Cred ca in principal din nerabdare am ajuns sa ma uit la varianta asta cu upgradarea acusticii folosind acea doza : ma gindeam ca poate ar fi interesant sa experimentez, as putea sa vad cum e cu inregistrarea pe pc , sa incerc cum e cu aplicatiile de genul GuitarRig. Nu ar suna nemaipomenit dar ma astept ca oricum ar suna "altfel" decit suna acustica solo , ceea ce ar putea fi suficient sa mi se para ceva cool. Mi-as face o idee daca imi este ok sa folosesc pc-ul sau daca vreau amp. (Scenariul 2) inregistrarea a ceea ce cint la acustica , in scop didactic de a auzi cum imi iese . In urma reactiilor lui leopold si Fiveseven m-am lamurit ca exista sanse reduse ca upgradarea acusticei cu doza sa ma multumeasca pe post de electrica low-cost. Acuma intrebarea ar fi daca o doza de genul acela ar fi utila pentru "scenariul 2" ?
  12. Da , gasesc ca este mai interesant un raspuns din care sa aflu pareri despre ce ar fi bun si ce ar fi naspa la acustica "sub acoperire" . Cred ca fie stii unde sa cauti fie nu stiu eu unde sa caut , dar nu am vazut chilipiruri sub 100 pe olx, publi, rgc . Totusi nu as lua ceva ce a stat citiva ani prin vreun pod cu .
  13. Mda , hai sa fim ironici . Sint constient ca varianta despre care ziceam este o improvizatie discutabila. Am deschis topicul ca sa aflu niste avantaje si dezavantaje concrete , nu doar salt direct la concluzia ca ar fi preferabil altceva. ( daca intrebarea plictiseste pe cineva, e liber sa nu raspunda ca oricum e sectiunea pentru incepatori unde presupune ca e voie sa intrebi chiar si prostii) Uite de exemplu ai mentionat "feedback" . Bun deci ceva de genul ca acustica ar prelua sunetul din boxe si exista riscuri sa rezoneze aiurea ... ok, asta am inteles, de acord ca e o problema . Dar n-am inteles de ce afirmi ca doza aia e mai scumpa decit o electrica. Ar trebui sa fie de 100-200 lei ca sa fie mai ieftina.
  14. Pai acustica nu ma costa nimic pentru ca o am deja.
  15. Poate imi scapa ceva, dar eu aveam in vedere ca o chitara ar costa dublu. Poate ceva second hand sa fie poate vreo 400-500, dar mai ieftin de atit e greu de gasit (plus ca nu prea vreau second hand).
  16. Salutare, In principiu ce anume se obtine/urmareste prin montarea la o chitara acustica a unei doze de genul https://www.thomann.de/ro/seymour_duncan_woody_sc_westernpickup.htm ? In calitate de necunoscator banuiesc ca in principal ar fi pentru inregistrari si eventual concerte. Dar totusi ma intreb daca poate fi o solutie de compromis prin care acustica ar deveni un fel de electrica ? Adica daca ar fi sa conectez chestia la un pc cu software de amp ar exista sanse sa functioneze ca alternativa mai ieftina decit o electrica entry level ?
  17. Bun, deci ca sa existe o concluzie a topicului : am rotunjit cu pila extremitatile tastelor dupa care am montat un set de cozi 9-42 . Lucrurile s-au schimbat in bine , am scapat de senzatia ca aproape ma taie la degete. Cred ca de fapt cel mai mult ma deranjau marginile zgirietoare ale fret-urilor . Multumesc pentru raspunsuri !
  18. Grija mea nu era legata de ideea de fi demn de electrica , ci mai degraba ceva de genul "daca momentan nu ma prea inteleg cu corzile metalice , oare la ce sa ma astept de la o electrica ? ". Am constatat ca o partre din disconfort este si din cauza tastelor care zgirie putin la margine ; ar trebui sa le pilesc putin. Eu de fapt am inceput cu chitara de mult timp insa nu m-am tinut : a fost o petrecere de revelion (parca 2001) la care a cintat la chitara o colega , dupa care mi s-a pus pata ca vreau si eu . Iar dupa vreo luna tin minte ca era sesiune si m-am dus sa cumpar chitara clasica Hora chiar dupa un examen , era o zloata si mi-era sa nu scap cutia cu chitara in vreo balta ... La vremea respectiva intentia era legata de excursii la munte , chitara , "rîpa", etc. Iar dupa facultate am avut perioade in care ma reapucam, imi aminteam aproximativ ce uitasem dupa care iar ma luam cu altele. Sint intr-o situatie similara cu ce ai descris : virsta tot pe acolo , timp putin . Nu se pune problema de trupe si cariere muzicale, ci doar asa hobby prin casa pentru placerea proprie. Ca gen ma atrag chestii de genul rock/metal asa ca o electrica ar fi ceea ce trebuie. Deja am inceput sa ma interesez ce exista dar mai dureaza pina ma hotarasc .
  19. Multumesc pentru raspunsuri. Din cite imi dau seama la chitara pe care o am nu se poate regla distanta dintre corzi si griff , decit eventual prin pilirea acelei piese de plastic pe care se sprijina corzile la bridge . Mie mi se pare ca distanta este ok asa cum a venit din fabrica (e oricum distanta mai mica decit la cealalta chitara). Nu stiu exact ce fel de corzi am acum montate. Am gasit prin casa un set nedesfacut de corzi pe care scrie ".012 .016 .024 .032 .042 .053" si un set incomplet pe care scrie ".011 .015 .024 .032 .042 .052" din care lipseste Sol-ul , deci probabil ca pe chitara am corzile originale dintre care la un moment dat s-a rupt Sol-ul si l-am inlocuit. E posibil sa fie un set de "11". Ma mira un pic ideea ca un set de corzi mai groase "13" ar cauza dureri de degete la inceput. As fi crezut ca "taie" mai tare cu cit corzile sint mai subtiri , dar acum inteleg ca de fapt este vorba de un efect combinat : o coarda subtire de "0,9" este mai subtire dar pe de alta parte e mai usor de flexat , mai putin rigida. Merita sa incerc. Legat de dilema mea initiala, n-o sa ma grabesc sa-mi iau o electrica. Poate peste citeva luni , ca pina atunci pot sa vad cit timp reusesc sa aloc pentru chitara in mod regulat.
  20. Salut, M-ar interesa pareri despre genul acesta de kit-uri din care se poate asambla o chitara : https://www.thomann.de/ro/harley_benton_eguitar_kit_sgstyle.htm Mie imi place sa mesteresc chestii, dar am experienta zero la mesterit chitari. Asa ca nu mi-ar parea deloc rau de efortul de a face asamblarea. Dar nu pot evalua daca exista riscuri sa montez ceva gresit si sa iasa o chestie jalnica. Alt aspect este : daca ar fi sa cheltui in plus 50-100 euro pt niste componente mai bune , care piese ar putea fi inlocuite astfel incit chitara rezultata sa sara la un nivel superior ? Multumesc .
  21. Salutare, A inceput sa imi incolteasca ideea de ma reapuca de chitara si de a-mi lua o chitara electrica dar ... am dubii daca este un moment potrivit avind in vedere nivelul meu. Prima chitara pe care am invatat cite ceva este o acustica Hora 'Student' cu corzi de nylon. A doua chitara pe care am primit-o cadou este tot o acustica , dar cu corzi de otel. Problema mea este ca nu prea m-am adaptat inca la corzile de otel : am senzatia ca aproape ma taie coarda mi , in special la apasarea cu degetul inelar sau mic (cu aratatorul si mijlociul e mai ok). M-ar interesa pareri : oare sa trec la electrica ? oare sa mai stau pe acustica pina ce se mai batatoresc degetele ? De fapt pe scurt intrebarea ar fi : chitara electrica este mai dura, sau mai prietenoasa cu degetele , sau cam la fel comparativ cu chitara acustica cu corzi de otel ? Multumesc .
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.