www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tryggvasson

Newcomers
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    București

Other Information

  • Band
    Tryggvasson
  • Gear
    Avem voie să vorbim despre asemenea lucruri în public?!?

Recent Profile Visitors

1477 profile views

Tryggvasson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1. Asta mi se pare chiar nebunie. Până la punctul la care mi se pare că e o farsă.
  2. Super interesantă dizertația. Omul și spune că până și prețurile pe care le citează sunt super-retail - adică, probabil, de câteva ori prețul de cost, la care îl iau marii producătorii - deși bănuiala mea este că marii producători au plantații acreditate care lucrează la specificațiile lor, pentru prețurile lor. Deci, o fracțiune din prețul pe care îl citează băiatul ăsta. Dacă adăugăm că o super doză cu preț de desfacere de 100-200 de euro costă probabil - una bucată magnet, niște fire, o plăcuță-postament și niște poli stil nit/șurub, plus înfășurarea aferentă și ceruirea (dacă) - câțiva euro să o produci, avem o imagine de ansamblu destul de clară despre dacă e nevoie ca o chitară să coste mii de euro ca să sune bine. Singurul motiv pentru care o chitară bună trebuie să coste peste 200 de euro este marja de profit uriașă. Desigur că, din păcate, și la producătorii de chitare ieftine marja de profit e comparabilă, ceea ce înseamnă că fac chitări proaste nu pentru că sunt obligați de prețul mic de vânzare, ci pentru că vor, la acele prețuri, să păstreze cam aceeași proporție de profit ca cei care vând la multe sute sau mii de euro. Din ce am văzut, producătorii mici, care sunt dispuși să renunțe la marjele de profit astronomice, pot produce chitări foarte bune, în marja de 200-300 de euro. Cu siguranță mult mai bune decât Squier-urile sau decât calitatea gamei ieftine a Epiphone (la care calitatea lucrăturii e adesea la mișto, o spun din experiență). Am vorbit cu oameni care vând chitări și îmi spuneau că (virgulă) calitatea fabricației e mai bună la Harely Benton, de ex., decât la Squier, Epiphone sau Aria ieftine (de când s-a vândut fabrica). Bine, e o discuție lungă. Cine trăiește cu prejudecățile despre economia învățată în liceu (care nu vorbea despre cercurile ei vicioase și care nici măcar nu se aplică piețelor imperfecte, după cum o spune chiar manualul) nu o să reușească să înțeleagă cam care e nivelul de adaos în economia globală de cam zeci de ani încoace (și în creștere progresivă - pentru că există colțuri tăiate, scheme financiare, scutiri de impozit - și, mai ales, marketing și ”cunoscătorii” aferenți (adică consumatori programați prin marketing, cu percepție de valoare prestabilită și pre-educată și identitate personală bazată pe memorarea și redarea mesajelor promovate de industrie - în locul cumpărătorilor pe stil „încercate și văzute”, axați pe maximizarea raportului calitate-preț) - deci, cam care e nivelul de adaos la orice, de la biciclete, la chitări și automobile - cât din prețul pe care îl plătesc este adaos - și ar fi foarte suprinși să realizeze cât de puțin reprezintă costurile invocate din banii pe care îi scot cu abnegație din buzunar. Există încă prejudecata că adaosul se cifrează la un procent cu 2 cifre, că așa „e frumos” și „civilizat”. În fapt, în funcție de valoarea de bază, pentru produse de valoare medie, e un multiplu superior al unei valori de trei cifre.
  3. Eu cred că e vorba de o femeie: mai multe armonice pare (se știe că masculinul e impar, iar femininul, par), cam puține 200-250 Hz (asta înseamnă fie voce feminină, fie slipi tanga pe bărbat, or, se știe, bărbații nu poartă slipi tanga, din câte îmi dau eu seama, este?) și apoi o prezență puternică pe 3 KHz (ceea ce denotă o arecare iritare). În plus, tipul e îmbrăcat în portocaliu. Dacă mă chemi la poză, să mă anunți dinainte, să-mi fac o freză profi și să-mi lipesc un abțipild cu Ibanez pe chitara Epiphone. Apropo, Ibanez fabrică Les Paul-uri?
  4. aș fi păstrat și stratocasterul, dacă nu aș fi găsit între timp modelul de strat pe care mi-l doream și am să vând și les paulul când găsesc modelul de explorer pe care mi-l doresc. mai există și alte curiozități pe care simți nevoia maximă să ți le satisfaci?
  5. Pret: 350 RON Localitate: București Contact: 0721085870 Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vând chitara electrică C.Giant (marcă proprie a Thomann), neagră, plăcuță de protecție (pickguard) albă şi doze albe. Model cu 22 de taste. Stare excelentă, aproape nouă (are încă folia pe plăcuța de protecție), nemătuită, fără zgârieturi sau ciobituri. Mecanică foarte bună, acordaj stabil. Stare de funcționare excelentă (10/10), stare estetică 10/10. Cordar de tremolo clasic, cu bară de tremolo (cordarul este blocat pe corp, dar se poate debloca). Atac excelent, cantabilitate foarte bună (corzile reglate foarte jos). Specificații: Corp: tei (basswood) Grif: arțar (maple) Tastieră: palisandru (rosewood) Taste: 22, medium jumbo Prăguș: 43 mm (strat clasic) Scală: 648 mm (strat clasic) Doze: 3, simple Chei: necapsulate Atac corzi (tasta 12): 1,5 mm atât pe Mi gros, cât şi pe mi subțire. Preț: 350 de lei. NU ACCEPT SCHIMBURI. Pentru alte detalii, vă rog contact pe privat.
  6. Pret: 450 RON Localitate: București Contact: 0721085870 Stare: Uzura normala Accept schimburi: Nu accept schimburi Vând chitara electrică Warlike (copie BC Rich Warlock), două doze duble (humbucker), neagră, 24 de taste. Dozele au fost schimbate cu Epiphone Pro. Stare de funcționare excelentă (10/10), stare estetică 8/10 (vopseaua sărită în trei sau patru puncte, după cum se vede din poze; nu are ciobituri sau alte zgârieturi). Mecanica bună, chei capsulate, acordaj stabil. Cordar de tremolo clasic, cu bară de tremolo (cordarul este blocat pe corp, dar se poate debloca). Atac excelent, cantabilitate foarte bună (corzile reglabile foarte jos). Specificații: Corp: tei (basswood) Grif: arțar (maple) Tastieră: palisandru (rosewood) Taste: 24, medium jumbo Doze: 2, duble, Epiphone Pro humbucker Chei: capsulate Atac corzi (tasta 12): 1,5 mm pe Mi gros, 1,4 mm pe mi subțire. Preț: 450 de lei. NU ACCEPT SCHIMBURI. Pentru alte detalii, vă rog contact pe privat.
  7. s-a vândut, se poate închide firul. mulțumesc.
  8. s-a vândut, se poate închide firul. mulțumesc.
  9. Pret: 20 RON Localitate: Bucuresti Contact: atmidas@yahoo.com Stare: Nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vând cablu de microfon cu ecranaj profi (high performance cable), 6 mm diametru, balansat, mufe XLR/cannon (mama-tata), culoare neagră. Ideale, ca lungime, pentru înregistrări acasă, pretabile și la repetiții cu vocalist mai static . Am două bucăți. Le vând pentru că am mai primit două.
  10. Pret: 30 RON Localitate: Bucuresti Contact: atmidas@yahoo.com Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vând capodastru din oțel, marca Wittner, fabricat în Germania, puțin folosit, arată și funcționează ca nou, în cutie.
  11. Pret: 20 RON Localitate: Bucuresti Contact: atmidas@yahoo.com Stare: Nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vând curea de chitară (strap, bandulieră) din material textil, neagră, complet reglabilă, capete din piele ...într-un cuvânt, fenomenală... Mă rog, măcar e nouă (nefolosită nici măcar o dată) și e bună. Lățime 52 mm. Am primit-o cu o chitară, mai am încă trei și vreau să mai reduc din aglomerație. Modelul este proiectat special pentru interpretarea unor hituri memorabile. Glumesc, dar vestea bună e că măcar nu îți cade chitara, dacă te huiduie lumea. Ceea ce cred că merită 20 de lei.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.