www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ferdy

Newcomers
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Suceava

Ferdy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Mulțam tuturor pentru sugestii. Ideea de bază este că se aude tare, dar nu suficient. Poate mi se pare mie totuși. Am să încerc cu pană mai groasă, deși îmi sunt mai comode cele subțiri. Pe viitor plănuiesc să trec la o electro-acustică, dar eu mă căutam soluții strict pentru exterior. Mă adaptez așa, fiindcă nu vreau să mă complic cu microfoane, stații etc. Mulțam oricum pentru idei.
  2. Mulțumesc de sugestie - mă gândeam că există o alternativă mai simplă și mai ieftină. Mulțumesc oricum.
  3. Vă salut, Nu știu exact unde ar trebui să pun întrebarea asta, așa că îmi încerc norocul aici. Dețin chitara LÂG TL66D LH și aș vrea să știu dacă există vreun accesoriu care să o facă să sune mai tare. Din păcate, nu este electro-acustică, dar mi-aș dori să se audă mai tare, în special când o folosesc afară și este gălăgie. Aveți vreo sugestie? Menționez că încerc să cânt cât se poate de tare, dar ar fi ideal dacă ar exista un accesoriu care să amplifice intensitatea sunetului. Mulțumesc în avans.
  4. Mulțumesc de sfat, stimabile Eugen, am să am foarte mare grijă de ea.
  5. Am dat comandă pentru LAG-ul respectiv, astăzi a venit chitara. Am prins-o la oferta de 600 de lei și acum nu mai rămâne decât să încep să exersez așa cum trebuie la ea. Vă mulțumesc încă o dată pentru ajutor și păstrăm legătura.
  6. Problema este că nu voi avea banii înainte de 5 Mai. Eram curios, când o expediază, cum o transportă? Are chitara o cutie a ei?
  7. Sper să am noroc și să se păstreze reducerea. Am să îi contactez pe cei de la senia, ca să îi întreb câte mai au pe stoc. Alte sugestii mai aveți? Vă mulțumesc în continuare, pentru răspunsuri.
  8. Axel are dreptate - plus că nu mi se pare o chitară pentru începători. Cred că am să merg pe mâna LAG-ului, dacă se păstrează reducerea. Deși mai am timp să fac căutări, așa că dacă aveți și alte propuneri și sunteți dispuși să mă ajutați, sunteți bineveniți să mai postați sugestii.
  9. Mă tentează foarte mult LAG-ul respectiv, sunetul pare foarte bun (am văzut câteva clipuri pe YouTube) și dacă s-ar păstra reducerea respectivă, aș fi mai mult decât tentat să fac achiziția, chiar și nouă. Referitor la chitările second-hand, de unde aș putea să cumpăr? Poți să îmi recomanzi câteva site-uri sau pur și simplu să caut pe Google? Later edit: Tot caut pe Google CD-60 pe stânga, dar nu găsesc nimic, doar pe dreapta. Sigur există modelul respectiv pentru stângaci? Îmi poate explica cineva ce înseamnă termenii: NA, LT, CE, BK? Tot văd că apar la produsele de pe thomann, spre exemplu.
  10. Am să caut și second, deși aș cam vrea una nouă. Dintre cele două (Ibanez și TL66D) care mi-ați recomanda-o? Pot să mai plusez 100 de lei, nu e problemă. Vă mulțumesc pentru răspunsurile de până acum.
  11. Vă salut, Acum mai bine de jumătate de an, descopeream forum-ul RCG și încercam să găsesc o soluție la problema corzilor unei chitări pentru dreptaci, în timp ce eu încercam să cânt pe stânga. Ulterior am reușit să vând chitara unui amic, pe la începutul lui Ianuarie 2014 și apoi am stagnat o perioadă destul de lungă cu obiectvul de a învăța. Unul dintre principalele motive a fost lipsa banilor și faptul că am fost ocupat cu lecțiile pentru voce. Ideea este că îmi doresc foarte mult să încep să învăț și sunt determinat pe cât de mult posibil, însă vreau să specific de la început că vreau să învăț pe stânga. Am mai menționat și în trecut, am încercat pe dreapta, însă fără nici o șansă. După data de 5 Mai, îmi vor intra în cont, circa 500 de lei, pe care aș vrea să îi investesc într-o chitară acustică. Aș vreau să știu ce îmi puteți recomanda în banii ăștia pentru un începător. Am găsit în magazinul din oraș două modele pentru stângaci, care s-ar încadra în banii pe care îi am: Harley Benton HBD 120 BK LH / Flame DG 200 C LH RDS - ce părere aveți despre aceste chitări? Sunt suficiente ca să învăț? În viitor am să investesc într-una mai scumpă, dar momentan ăia sunt banii de care dispun. Eventual dacă sunt modele care necesită 100-200 de lei în plus, pot să mai fac rost, dar vă rog să mă ajutați cu o recomandare corespunzătoare. Vă mulțumesc în avans.
  12. Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Urmează să încep de pe 1 Octombrie cursuri de canto la Școala Populară de Arte din oraș și mi-ar place să acompaniez vocea, cu o chitară. Deci să înțeleg că se va auzi relativ diferit dacă sunt inversate corzile, nu?
  13. Problema mea este că am încercat să cânt cu dreapta, însă simt că nu pot. Pe stânga, în schimb, am dexteritate și cânt lejer, pe când, pe partea dreaptă mi se pare nefiresc. Aș vrea să învăț să cânt cât mai bine, dar acest impediment mă deranjează de ceva vreme.
  14. Vă salut! Recent, am decis să mă apuc să învăț să cânt la chitară și dețin un C-Giant, exact ca în această imagine. Vin și eu cu o mică nelămurire, dacă îmi permiteți. Problema mea constă în faptul că îmi displace să cânt cu mâna dreapta și prefer să folosesc pana cu cea stângă și cu dreapta să utilizez corzile. Are vreo importanță dacă folosesc chitara, invers față de cum am cumpărat-o? Poate sună stupid, însă aș dori să aud o explicație de la cineva care cunoaște mai bine. Când îmi voi permite, îmi voi procura una făcută special pentru stângaci. Însă până atunci, pot să învăț după această metodă? Vă mulțumesc în avans.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.