www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

tranzistoras

Newcomers
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tranzistoras

  1. http://olx.ro/oferta/procesor-efecte-chitara-zoom-707ii-ID51IZA.html#bc064869df http://olx.ro/oferta/procesor-chitara-zoom-505-ii-ID3Rl4C.html#bc064869df http://olx.ro/oferta/procesor-chitara-bass-zoom-b1-ID43KRC.html#bc064869df http://www.senia.ro/gdi21-procesor-chitara-behringer-15790-3 Din cele de mai sus ce recomandati? merita sa iau un sh? Merci
  2. Am reparat cheitele, tijele erau cam oxidate. Am facut si niste bucse la strung, gaurile de lemn sunt ceva mai mari decat tijele si nu-mi placeau. Acum toate bune si frumoase, am incercat sa pun chitara la niste boxe de calculator si ... nimic. Am verificat partea electrica si totul pare ok. Este nevoie de un preamplificator? care ar trebui sa fie distanta dintre doza si coarda? Merci!
  3. Mi-am adus aminte ca am o chitara prafuita... Ce ziceti? merge piesa? cel putin de proba.
  4. Aha! am inteles... am sa vad ce-mi vine mai usor sa fac si vedem ce iese. Merci
  5. Acum am montat chitara asa, Voi tine cont de sfatul tau privind dozele. Acum am luat un set de corzi mai ieftine, de proba. Daca totul este ok, si dupa ce o zdranganesc nitel, am sa schimb corzile si am sa trimit placheta de metal la recromat si atunci voi incerca sa schimb si dozele intre ele. Eu ma gandeam sa bucsez tija de la cheita cu o teava de cupru. Acum imi dau seama ca la chitara acustica, am acele bucse de metal, dar parca nu le-as scoate, este un doublesix dar cu 6 corzi. Bridgeul este in faza de proiect, sper sa fie gata saptamana viitoare. Ce-mi arati tu nu are saddle-uri, care inteleg ca se regleaza... Daca asa era original, cand imi pica unul am sa-l pastrez. Doza veche o pastrez. Voi face rost de sarma si o voi rebobina. Cu bridge-ul ce sa fac, sa fac cu saddle-uri sau d'asta fix?
  6. Multumesc "picnic"! iata rezultatul: Nek-ul s-a curatat frumos, am indreptat nitel tastele, nu-s perfecte dar pe aproape zic eu. Mai trebuie sa repar cheitele. Gaurile din lemn sunt ceva mai largi si nu-mi place cum se aseaza.
  7. Inca o intrebare, azi am vrut sa montez cele doua doze. Le-am masurat una are cam 2,3k si una cam 5,3k care se monteaza langa grif si care in cealalta parte?
  8. Multumesc "picnic"! am primit doza, sper sa o montez in weekend. Mai trebuie sa rezolv cu bridge-ul.
  9. "karpi" cand am desfacut banda izolatoare de pe bobina s-a desfacut cu tot cu lita respectiva, care s-a incurcat putin ca nu este rupta din primul strat ci de undeva din laterala mai spre interior. Nu zic ca este imposibil sa o rebobinezi cu aceeasi lita, dar efortul este considerabil. Daca ar fi sa rebobinez, m-as folosi de sarma "veche" doar pentru a numara spirele si as bobina cu sarma noua cu un sistem cat de cat automat. Dupa ce primesc de la "picnic" piesele si dau un lustru la chitara, va anunt.
  10. Am ce am cu amplificatorul pt ca din cele pe care le am prin atelier trebuie sa aleg unul. pana vin piesele de chitara rezolv cu amplificatorul. Pentru inceput unul care o fi, daca merge treaba gasim unul pe lampi, ne mai documentam etc, dar sa nu stau sa ma uit la chitara. Ok, inteleg ca nu are rost sa-mi bat capul cu dozele, atunci am sa accept oferta colegului "picnic" cu rugamintea sa ma rezolvi si cu un bridge, contra cost. Vedem cum facem cu transportul, in sensul ca este posibil sa gasesc pe cineva sa vina sa le ia. Merci! PS Dozele sunt identice? Am vazut ca toate amplificatoarele de chitara au un singur difuzor, mare adica de bass, de ce nu au si de medii si inalte?
  11. ok, deci: am verificat dozele, una este intrerupta. Am desfacut-o si nu-i mare sfaraiala dar nici chiar simpla. Lita este foarte subtire, probabil numarul spirelor este un numar cu trei cifre. Ca atare exclus bobinajul manual, am eu rabdare dar nici chiara asa, daca se mai si rupe lita dupa ce am bobinat vreo 75% din bobinaj... Prin urmare, va rog un sfat pentru doze si daca imi trebuie sau nu preamlificator... Merci!
  12. Mai oameni buni ce tot aveti cu 300? am dat 127 lei. Se pare ca sunt si pareri conform carora chitara este acceptabila, oricum sunt incepator. Hai sa ma ajutati cu raspunsurile la intrebarile ramase: Dozele specificate mai sus, sunt potrivite? am primit o oferta cat se poate de rezonabila si vreau sa rezolv problema; Am un amplificator, obisnuit, este necesar de un preamplificator anume pentru chitara sau merge asa? Merci!
  13. Dozele originale se vor pastra, daca se pot repara, o voi face, se schimba foarte usor . Totusi va rog o parere cu privire la dozele de mai sus sau o recomandare mai buna. Merci!
  14. Am primit o oferta pentru doze single-coil ceramice de pe un Stratocaster Squier Affinity. Ce parere aveti?
  15. Aptitudini tehnice si scule sunt. Chitara a costat 100 lei +transportul 27 lei. Totusi ce doze rcomandati? nu caut cel maii ieftin dar nici sa cumpar unele pentru nave cosmice. Cum am zis nu vreau sa fac din tantar armasar!
  16. Nu vreau sau fac din tantar armasar dar vreau sa o aduc la starea originala. Cel de la care am cumparat-o a spus ca are dozele defecte. Din discutiile cu acesta am inteles ca el a cantat mult timp cu aceasta chitara deci cred ca stie ce spune. Prin urmare cam ce doze sa cumpar? sunt diferite? Aveti idee daca suruburi cromate se gasesc? Multumesc "Karpi"! dar si celorlalti pt sfaturi. Inca ceva, dozele genereaza un semnal suficient de puternic pentru un amplificator obisnuit sau este necesar un preamplificator anume?
  17. De cheitele in plus, m-am prins, e bine ca se gasesc "bridge-uri" nu-mi mai bat capul sa-l confectionez. Cateva acorduri stiu, am cumparat aceasta chitara pt ca inca nu sunt pregatit sa dau 1500 pe una "buna". Pentru astea de 300 lei parerile sunt prea impartite iar eu prea necunoscator ca sa pot lua o decizie. Ca atare o repar pe aceasta si dupa ce ma dumiresc mai vedem. Chitara electrica are si o maneta, asta mai are doar gaura ). O pot face, nu pare complicat. Merita? Doze si corzi de care sa iau? sa schimb si potentiometrele? Merci!
  18. Am cumparat chitara din poze, la un pret foarte mic, zic eu. As vrea sa o repar, ce doze si ce corzi imi recomandati? poate imi dati si cateva opinii despre chitara. Merci!
  19. Pret: 0 RON Localitate: Vaslui Contact: avolocaru@yahoo.com Accept schimburi: Nu accept schimburi Cumpar un cordar pentru o chitara Reghin 3/4 cred. Vezi imagine: http://i1353.photobu...zps02505d08.jpg .Poate fi si o chitara intreaga, defecta, dar sa fie bun cordarul. Ofer maxim 50 lei pe toata chitara si un 20 pe cordar.
  20. Va deranjeaza acum incepatorul incepatorilor! si desigur am multe intrebari. 1 Pentru inceput ce si cum cu tonurile si semitonurile? adica 1 m este o distanta din punctul A in punctul B, 1 Hz este repetabilitatea unui fenomen cu durata de 1 secunda, etc. tonul si semitonul.... fiind distante dintre note sunt practic diferente de 2 frecvente diferite?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.