www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Florin Diaconescu

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Florin Diaconescu

  1. Salutare! Deocamdată, am un Cort X1 şi un amplificator Fender Mustang 1 v2, dar aş dori să fac un upgrade la chitară, având un buget în jur de 1500 de lei. Din cate am vazut pe site-urile magazinelor de muzica, am gasit pe guitarshop mai multe modele: Epiphone SG-G400 Vintage http://www.guitarshop.ro/chitara-electrica-epiphone-sg-g-400-vintage_p3558.html Epiphone SG-G400 PRO http://www.guitarshop.ro/chitara-electrica-epihpone-sg-g-400-pro_p2154.html Jackson JS32T Kelly http://www.guitarshop.ro/chitara-electrica-jackson-js-32t-kelly_p856.html Dean V79 Transbrazilia http://www.guitarshop.ro/chitara-electrica-dean-v79-transbrazilia-trans-cherry-sunburst_p1110.html Din punct de vedere estetic, m-ar atrage mai mult modelele de la Jackson, deoarece îmi plac inlay-urile foarte mult, iar forma Kelly(sau King V) mi se par că arată bine. Iniţial m-aş fi gândit la modelul JS32, cu Floyd(licenţiat, bineînţeles, la banii ăştia), dar mă gândesc că ar putea să aibă probleme un Double Locking Tremolo la aşa puţini bani(mă rog, costă mai mult decât dublu faţă de vechea mea chitară, dar pentru un model cu Floyd 1450 de lei nu mi se pare mult). De asemenea, aş cam vrea să schimb acordajele destul de des, să trec din E în E flat sau în Drop D, poate chiar D standard şi cred(subliniez, cred, nu mă pricep atât de bine, de aceea vă cer părerea) că mi-ar creea probleme. Referitor la modelele Epiphone, este vreo diferenţă între modelul Vintage şi cel PRO, înafară de Coil Splitting, care şi aşa nu cred că ar fi atât de util încât să merite 300 de lei în plus? Este gâtul cu mult mai gros decât modelele Jackson de mai sus? Ar fi mai bun un Les Paul Standard, dar care mi-ar depăşi bugetul (văd că e 1695 de lei)? Ambele mi se par că au nişte forme interesante, dar mi s-ar părea ceva mai potrivite pentru metal cele Jackson, plus că mi se pare că foarte multă lume are o chitară Les Paul şi mi-ar plăcea ceva mai puţin întâlnit. Iar Dean V79 mi se pare interesant, mai ales că ar avea o reducere destul de consistentă, dar nu îmi plac inlay-urile cu puncte, plăcându-mi, în schimb culoarea şi forma de V. De asemenea, accept şi recomandări, în bugetul meu, evident, inclusiv de pe alte site-uri (aş prefera o chitară nouă, nu una second hand, deşi ştiu că aş putea găsi una mult mai bună sh). Ah, şi am uitat să precizez, m-ar interesa o chitară pentru Thrash Metal (Slayer, Pantera, Metallica), dar şi una pentru chestii mai „pământene” , cum ar fi ceva de la Guns 'n Roses, solo-uri de la Queen, Gary Moore. Aş vrea să cânt şi chestii mai rapide, shred, dar deocamdată nu am skill-ul necesar, dar, ţinând cont că chitara pe care o să o cumpăr o să o ţin minim 5 ani, aş vrea să fie ceva bun. Vă mulţumesc! Dacă aveţi întrebări suplimentare, o să vă răspund cât pot de repede.
  2. Chiar că e decizie grea... Pare bun Epiphone-ul ăla.
  3. Mulţumesc pentru răspunsuri! Am văzut un GRX20 la 650 de lei pe mcmusic.ro. Ca amplificator, pe acelaşi site am găsit un Ibanez IBZ10G la 250 de lei. Vreau să cumpăr ceva nou, nu am cumpărat nimic SH până acum. Nu aş lua nici un telefon SH, ce să mai zic de o chitară. Sunt conştient că aş putea să găsesc nişte chitare ca noi, la preţ mult mai mic, dar asta e opinia mea.
  4. Salut! Aş vrea să iau o chitară electrică şi un amplificator. La chitară electrică, m-am gândit la un Squier Bullet Strat HSS, iar la amplificator sunt nehotărât. Este o diferenţă mare între Fender Mini Tone Master Amp/Deluxe Amp şi Fender Mustang Mini, pentru un începător, care nu a mai cântat niciodată la chitară? La preţ, este o diferenţă de aproximativ 265 de lei, adică destul de mult pentru mine. O să cât acaşa, deci nu am nevoie de un amplificator foarte puternic. De asemenea, ar mai fi o variantă, un packet Squier Affinity Strat SSS + Fender Frontman 10G la 850 de lei, care conţine şi accesorii. Bullet-ul şi Mustang-ul de sus fac cam 955 de lei, fără accesorii, deci ceva cam mult în plus. Ce îmi recomandaţi? Edit: Am uitat să menţionez că aş vrea să cânt hard rock sau chiar metal (ceva puţin mai agresiv), nu ceva în genul blues-ului.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.