www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

SATG

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Gear
    Chitara acustica

SATG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Pret: 60 RON Localitate: Bucuresti Contact: 0733421735 Stare: Uzura normala Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand amplificaotr Ibanez DAG1. ATENTIE: Se poate cumpara un acumulator pentru el dar nu este inclus in cea ce vand eu. Vand amplificatorul FARA acumulator. Specurile sunt urmatoarele: Outpu Power: 1.6W Power Consumption: 2.3W Dimensiunile: 20.4 x 12.6 x 7.2 cm Greutate: 340g Are mufa de alimentare, mufa de guitar cable si 2 mufe suplimentare de output si input daca vreti sa il bagati la boxe/casti sau daca vreti sa il folositi drept boxa, sa puneti un backing track...etc Ar butoane de Volum, Treble, Contour si Distorsie (la care ei in zic "Hot Guitar" dintr-un anumit motiv) Pretul initial a fost de 120 de lei, il dau la 60 pentru ca vreau sa il vand relativ repede. Nu pot zice ca e "ca nou", a fost folosit dar nu foarte mult, poate ca a fost bagat in priza de 20-25 de ori da nu mai mult. Nu l-am luat cu mine niciodata cand am calatorit deci nu e busit prin trenuri/masini. E vech de aproximativ 1 an(+/- o luna) dar facutra/garantia nu am idee unde le-am pus. Daca tineti neaprat sa aveti factura/garantia specificati si o sa incerc sa le caut. E impachetat in ambalaju original. Livrez doar personal in Bucuresti, ne putem vedea in zona Uniri/Timpuri Noi/Tineretului sau daca doriti sa il testati cu propria chitara/nu va puteti deplasa pot sa vin eu la voi in limitele RATB/Metrorex
  2. Am un Squier Bullet, am folosit un jack mic-jack mare ca sa o conectez la PC apoi am instalat ASIO is guitar rig 5 .( aka am folosit "tutorialu" pe care l-am vazut aici ) Din cate am inteles calitatea sunetului este mai buna daca folosesc un pream in loc sa o bag direct in calculator, in momentu de fata nu am nici amplificator nici preamp si as dori sa pun trei intrebari: 1. Se merita sa i-mi cumpar sculele astea daca eu inca nu cant bine la chitara ? Cant de prin Decembrie dar tot ce am invatat am invatat cu metoda "de ici si colo", pot sa cant flok, pot sa tin toate tipurile de bare ok-ish, pot sa cant si sa invat riffuri si solouri simple dar mai mult de atat nu prea pot, nu am viteza si tehnica unui chitarist decent, tot ce fac e ca sa invat. Credeti sa am nevoie de asa ceva la neivelu asta ? Sau nici macar nu as observa vreo imbunatatire ? 2. Cu un amplificator ieftin as obtine un sunet mai bun decat cu un preamp+guitar rig ? Si daca da, ce amplificatoare cu preturi pana pe la 200-300RON sugerati sa cumpar ? 3. Daca ar fi sa i-mi iau un preamp, ce preamp ar trebui sa i-mi iau ?... preamp din cate am inteles este un termen destul de general. Singurul lucru pentru care vreau sa il folosesc eu este imbunatatirea caliatii sunetului, am guitar rig 5 pentru efecte, volum... etc. Mentionez iarasi ca ma uit dupa ceva ieftin, de incepator.
  3. Doream sa spun ca nu pot face nici la acorduri care au nevoie de 5 gen B( http://www.guitarmasterclass.net/lessondata/rhythm-guitar/chords-key-of-b/bilder/img-main-1-B%20Fam.gif ) si nici la 6... si apoi creieru meu a intrat in coma si am scris un *****, mersi de observatie
  4. Salut, am o chitara acustica si am inceput sa invat cum sa cant aproximativ pe la sfarsitul lui Decembrie. Stiu ca in general este recomandat sa inveti la chitara prin alte medote dar eu am invatat cam tot ce stiu doar cantand, am invatat 2 acorduri ( G,C ) si am tot incercat sa cant cantece care adauga un acord nou peste cel invatat/care permit sa faci putin picking dar nu te forteaza sa il faci... etc As zice ca sunt comfortabil si pot schimba, relativ decent de rapid, toate acordurile "de baza" care nu includ un bareu la toate cele 6 corzi si am invatat diverse cantece usoare ( Blowin in the wind, Andrii Popa, Knockin on Havens Door, House of the rising sun... etc ). Insa nu prea am experienta cu cantece care se folosesc in principal de picking/power chorduri. Am invatat un singur cantec la care pot folosi pe tot parcursul lui picking pana acum: sound of silence ( http://tabs.ultimate...silence_tab.htm ) dar majoritate cantecelor pe care le stiu mi se par, comparativ, destul de grele. Daca incerc ceva in genu asta: Mi se pare ca nu reusesc nimic, ca este mult peste nivelul meu. Deci tinant cont de aceste informati as dori sa va intreb daca aveti ceva recomandari pentru cantece usoare cu care as putea incepe sa invat sa fac picking si respectiv sa cant power chorduri ( cele din urma am inceput sa incerc sa le invat doar acum cateva zile ). Pot fi cantece pe care voi le cantati cand erati incepatori/pe care le cantati acum daca si voi sunteti incepatori sau pur si simplu melodii care vi se par destul de usoare sa le poata canta cineva care canta foarte prost.
  5. Sincer, nu sunt sigur cine e Gilbert, goagle ma informat ca e probabil Paul Gilbert... in poze cum il vad insa nu pot sa imi dau seama clar cat de mari are mainile... Dar asa de idee, distanta de la varfu aratatorului pana la "baza" e aprox 10-12 cm. Nu sunt atm acasa, deci nu pot sa vad daca ar merge sa imi tin degetele ca in poza, dar as putea banuiesc sa incerc o pozitie "gen" cea din poza sa vad daca imi vine mai usor. Si ca rep la ceilalti: Stiu ca as putea cumpara/schimba pe una cu distanta mai mare intre corzi dar atm a mea nici nu are cheite la jumatate din corzi, am acordato intorcand chestile alea cu un patent + e relativ veche ( are cam 20-25 de ani )... nu sunt sigur daca se strica ceva la ea cu exceptia corzilor care sunt mai noi, poate o sa ma interesez in vitor sa o vand sau schimb, mai pun ceva bani si iau una noua mai buna pt mine. Dar atm cam asta o sa fac, o sa exersez si o sa incerc sa ma obisnuesc, pana la urma nu are rost sa dau ctva milioane pe o chitara noua pana eu nu pot schimba repede intre cateva acorduri pe asta pe care o am.
  6. Am inceput sa invat sa "cant" la chitara recent si initial am crezut ca degetele foarte lungi sunt un avantaj pentru ca pot sa le tin la un unchi mai aproape de 90 pe interval fata de majoritatea oamenilor. Am niste maini foarte mari, eu find de 2.05 m si chiar si asa mainile mele sunt anormal de mari pentru dimensiunea mea. Daca nu tin degetul aproape perpendicular de coarda pe care o apas si daca nu am grija sa apas fix cu mijlocul buricului degetului atunci incep sa ating coarda de langa . Resusec sa strangan niste acorduri dar schimbatul rapid intre acorduri ma omoara. Deci daca aveti careva niste sfaturi pentru cum as putea "profita" de sau macar nega faptul ca am degete asa mari as fi recunoscator. Stiu ca e un topic cam vag... dar poate dau de un sfat folositor, asa ca nu cred ca are rost sa nu intreb.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.